$
בורסת ת"א

מנכ"ל מלאנוקס: "הרווחיות הגולמית שלנו לא תהיה 70%, אבל תישאר יפה"

לרגל השלמת רכישת וולטייר, איל וולדמן מסביר כי מלאנוקס תקלוט חלק מהנהלת וולטייר ו-200 מעובדיה ומעריך כי יבצע רכישות גם בעתיד

ניר צליק 11:1808.02.11

בימים אלה השלימה מלאנוקס, יצרנית מוצרי הקישוריות לתחום השרתים, את רכישת חברת וולטייר, המתחרה הקטנה בתחום המתגים מהרצליה, תמורת 218 מיליון דולר.

 

מלאנוקס מתמחה בפיתוח מוצרי תקשורת מבוססי מוליכים למחצה בתקן אינפיניבנד המותקנים במרכזי הנתונים של ארגונים ומיועדים לקשר בין שרתי מחשב למערכות אחסון ולסייע בהעברת נתונים. וולטייר, שנוסדה לפני עשור על ידי ארז דיאמנט ואמיר פרשר, מייצרת מערכות חומרה ותוכנה לתקשורת בין מחשבים על בסיס טכנולוגיית אינפיניבנד של מלאנוקס. התוכנות של וולטייר מתווספות למוצרי מלאנוקס ומאפשרות אספקטים נוספים של האצת התקשורת במרכזי נתונים.

 

ערך מוסף למוצר

 

בראיון ל"כלכליסט", לרגל השלמת רכישת וולטייר, אומר מנכ"ל מלאנוקס איל וולדמן כי "הרכישה מעלה את מלאנוקס לפתרון מלא, מהרמה של שבבי הסיליקון ועד לרמה של האפליקציות, כשאנחנו עולים היום גם ברמת התוכנה. הרכישה תוסיף לנו לקוחות חדשים וההכנסות יגדלו בצורה משמעותית".

 

האם השוק אליו אתם פונים גדל בעקבות הרכישה שביצעתם?

"השוק שלנו גדל בכמה מובנים: ככל שאנחנו נותנים יותר ערך מוסף למוצר שלנו, אנחנו מגדילים את ההיקף של כל מכירה: אם עד היום יכולנו לקבל עבור כל נקודת קצה לרשת שהתקנו 300־350 דולר, עם התוספת של וולטייר נוכל לקבל 50-100 דולר נוספים על כל נקודה.

 

"אנחנו מעריכים את גודל השוק הכללי בכ־11 מיליון נקודת קצה של רשת בעולם, כך שלפי מחיר של 300-400 דולר לנקודת קצה נגיע לשוק של כ־3.3-4 מיליארד דולר, כשהציפייה היא שהשוק יגדל עוד בעתיד".

 

רכישה סינרגטית

 

מלאנוקס היתה על סף רכישת וולטייר לפני כשנתיים, אולם בסופו של דבר העסקה לא יצאה אל הפועל, וההערכות בענף היו כי הסיכוי שהרכישה תעלה שוב על השולחן אינו גבוה, בעקבות ביטול המגעים בפעם הקודמת והאגו של המעורבים בדבר.

 

 

לאחר מכן ניהלה מלאנוקס מגעים לרכישת ספקית שבבי התקשורת קופרגייט תמורת כ־200 מיליון דולר. אך הרכישה לא התקבלה בעין יפה בשוק בשל הפער הגדול בין תחומי העיסוק של החברות, והמניה הגיבה בירידה. בסופו של דבר, בחר ולדמן לבצע רכישה סינרגטית יותר וחזר לעסקת רכישת וולטייר, ושני הצדדים גישרו על הפערים ביניהם.

 

מה הניע אתכם לבצע דווקא את רכישת וולטייר?

"קודם כל, אנחנו נשארים ממוקדים בשוק שלנו, עם אותם לקוחות ואותן פלטפורמות. הרכישה מאיצה את קצב הגדילה שלנו. שתי החברות רשמו במשותף מכירות של כ־215 מיליון דולר ב־2010, והציפייה היא לגידול יפה ב־2011. החברה המשותפת תעסיק כ־700 עובדים ברחבי העולם, וזה הופך אותה לחברה הרבה יותר משמעותית בתחום שלה ובכלל".

 

מעשית, מה ישתנה בעקבות המיזוג עם וולטייר?

"אנחנו מצרפים 200 עובדים נוספים מוולטייר שישתלבו בתוך הצוותים של מלאנוקס. לא תישאר יחידה נפרדת של וולטייר. חלק מצוות ההנהלה של וולטייר יישאר גם בחברה החדשה. באופן טבעי, יהיו מספר אנשים שיעזבו את החברה, אך רוב העובדים יישארו ואני חושב שהם ייהנו מהחברה החדשה. בסך הכל יש בוולטייר צוות טוב מאוד שאנחנו שמחים לקבל".

 

הרכישה תשפיע על שולי הרווח הגולמי של מלאנוקס?

"בטווח הארוך קשה מאוד להישאר ברמות הגבוהות של 70% בשולי הרווח הגולמי בהן אנחנו נמצאים עכשיו, אך גם אחרי המיזוג שולי הרווח יישארו יפים. אנחנו עובדים על זה עכשיו מבחינת עלויות וספקים".

 

וולדמן מעריך כי מלאנוקס תבצע רכישות נוספות בעתיד, אך נכון לעכשיו לא נראה שיש רכישות על הפרק שכן קופתה של מלאנוקס, שהכילה כ־253 מיליון דולר בסוף הרבעון הרביעי, צפויה להצטמק בעקבות הרכישה לכ־75 מיליון דולר.

 

"נעדיף להישאר עצמאיים"

 

השנה האחרונה היתה שנה סוערת למלאנוקס. מניית מלאנוקס זינקה בשנה האחרונה ב־57% ומלאנוקס הצטרפה למועדון האקסקלוסיבי של חברות ציבוריות ישראליות הנסחרות בשווי הנושק למיליארד דולר.

 

כחודש לפני ההודעה על רכישת וולטייר, התעוררו בשוק שמועות כי מלאנוקס עצמה עשויה להיות יעד לרכישה על ידי ענקית המחשוב אורקל, אחת מלקוחותיה הגדולים של מלאנוקס, לאחר שזו רכשה כ־10.2% ממניות מלאנוקס. לדברי וולדמן, תסריט שכזה אינו חלק מתוכניותיו לעתיד. "כרגע, כל עוד אנחנו רואים שאנחנו יכולים לגדול משנה לשנה במכירות, אנחנו מעדיפים להישאר עצמאיים, אבל אני אף פעם לא שולל שום רעיון. אנחנו חושבים שלמלנוקס יש פוטנציאל צמיחה מאוד יפה קדימה. אנחנו נמצאים היום במקום טוב שאנחנו רוצים להישאר בו, וזה טוב יותר לבעלי המניות שלנו שנישאר עצמאיים".

 

מה הניע את אורקל לבצע את רכישת המניות של מלאנוקס?

"אורקל הם לקוח אסטרטגי שלנו והם מבססים הרבה מערכות משמעותיות שלהם על מוצרי מלאנוקס, גם בתחום מחשוב הענן ומרכזי המידע, ואנחנו ממשיכים לעבוד איתם על מוצרים נוספים.

 

"מה שלארי אליסון, מנכ"ל אורקל, רצה זה שלושה דברים: לעזור אסטרטגית לשותפות בין מלאנוקס ואורקל לצמוח ולהיות משמעותית יותר, לעשות כסף מהשקעה במלאנוקס ולוודא שאף אחד לא ימשוך לו את השטיח מתחת לרגליים. ברגע שיש לו מעל ל־10% ממלאנוקס, הוא יכול למנוע השתלטות עוינת על החברה".

 

איך הגיבו הלקוחות הגדולים האחרים, יבמ ו־HP, לרכישת המניות על ידי אורקל? זה לא עורר אצלם חשש?

"הסברנו בצורה ישירה וטובה את הרכישה ללקוחות האחרים של מלאנוקס, ואני חושב שהם מבינים מה עמד מאחורי הצעד של אורקל".

 

במבט לעתיד, לאן אתה מקווה להגיע בעקבות הרכישה של וולטייר?

"אם נמשיך בביצועים שלנו עד עכשיו, נוכל לצמוח מאוד יפה בשנים הקרובות ולהיות חברה גדולה. מלאנוקס יכולה לגדול משמעותית גם ב־2011 וגם בשנים הקרובות, זה הכל תלוי בביצוע שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x