$
המלצות ואזהרות

10 אתרים פיננסיים חשובים שמעולם לא שמעתם עליהם

רוצים לסחור כמו הגורואים בוול סטריט, לדעת בכל רגע נתון את היקף החוב של ארצות הברית או סתם לעקוב אחרי מניות שנסחרות בחצי סנט? הנה רשימת האתרים המעניינים והשימושיים שתהפוך אתכם לסוחרים גדולים

שי סלינס 18:3323.01.11

החלטתם לפזר את ההשקעות שלכם לאפיקים אקזוטיים יותר כגון סחורות או לעשות שורטים על מניות בחו"ל? אתרים אינטרנט מקומיים יכולים לתת לכם את הבסיס, אבל כדי להתחרות בשחקנים האמריקאיים שגדלים על השקעות מסוג זה מילדות, כדאי שתכירו גם את כלי העבודה שלכם. "כלכליסט" ריכז עבורכם, חובבי סיכון מושבעים או משקיעים סולידיים שמחפשים גיוון וקצת פלפל, את האתרים הטובים והשימושיים, שקרוב לוודאי שלא שמעתם עליהם עד היום.  

  

1. לאוהבי הסיכונים

 

אם אמרו לכם פעם את המשפט: "אני מכיר מניה ששווה 0.0001 סנט וגג עוד חודש היא תגיע ל-4 דולרים" ולא ידעתם מה לעשות, הנה אתר בשבילכם. www.otcmarkets.com הוא אתר מיוחד במינו שמרכז מידע על כל המניות הנסחרות ב-"Pink Sheets" (רשימה משנית של מניות שכבר לא נסחרות בנאסד"ק), כלומר כל המניות שקטנות מדי כדי להיסחר בבורסה ולא עומדות בדרישות המחמירות של הבורסות הגדולות כגון נאסד"ק או NYSE. כל מניה שנסחרת "במסחר מעבר לדלפק" נמצאת פה.

חיסרון: יש סיבה טובה מאוד שהמניות האלו נמצאות ב"פינק שיטס".

 

צילום מסך מהאתר otcmarket.com צילום מסך מהאתר otcmarket.com צילום מסך

 

2. מה עושים הגדולים באמת?

 

אם אתם רוצים לעקוב אחרי התיק של גורו ההשקעות המועדף עליכם, www.gurufocus.com זה האתר שאתם מחפשים. באתר ניתן לקבל התראות ועידכונים על כל פעולה שמתרחשת בתיק המניות של אותו משקיע. בנוסף אפשר למצוא מאמרים וטורי דעות של אותם משקיעים.

חיסרון: אם רוצים עידכונים און ליין על פעילות בתיקים השונים, צריך לשלם.

 

3. לחובבי הסחורות

 

futuresource.quote.com הוא אתר חדשותי על חוזים עתידיים. מומלץ במיוחד למי שמגדיר את עצמו סוחר יומי או סתם מתעניין בסחורות. מדי יום, ברגע שהאמריקאים מתעוררים לקראת השעה 3 אחר הצהריים, עולות סקירות יומיות קצרות וממצות מערוץ החדשות של הדאו-ג'ונס. יתרון נוסף הוא שאפשר לראות ציטוטים על חוזים רחוקים יותר - עד שנתיים קדימה. מגוון המוצרים שעליהם יש סקירות רחב מאוד, מסוכר עד קקאו דרך נפט ועד גז טבעי.

חיסרון: העיצוב החדש של האתר טיפה מסורבל והוא לא תמיד מתעדכן במשך היום.

 

4. כל החדשות החמות בעולם

 

מי מאיתנו לא נתקל בסיטואציה שבה פתחנו הרבה חלונות במקביל על מנת להתעדכן בחדשות עד אשר המחשב (או אנחנו) לא עמד בעומס? אז מי שחשב על finviz.com רצה לעשות לנו את החיים קלים יותר. באתר ניתן למצוא שורת ציטוטים ומבזקי חדשות מאתרי הכלכלה המובילים בעולם ולקבל מיפוי נהדר של מניות לפי מפת העולם. בנוסף ניתן למיין לפי סקטור, בורסה או גודל.

חיסרון: האתר מקבל עדכוני חדשות ממספר מצומצם של אתרים, אמנם איכותי, אך מצומצם.

 

צילום מסך מ-Finviz.com צילום מסך מ-Finviz.com צילום מסך

 

5. נתוני מאקרו מרחבי העולם

 

www.forexfactory.com הוא אתר פורקס, אבל היתרון הגדול ביותר שלו הוא הממשק למעקב אחרי נתונים כלכלים און ליין. באתר יש פירוט של כל נתון שאמור להתפרסם בנוסף לציפיות האנליסטים המפורסמות שבוע לפני הנתון הרשמי. החל מהדרישות החדשות לדמי אבטלה עד למכירות הקמעוניות בסין. אפשר למיין ולסנן לפי מדינות, ולראות נתונים היסטוריים מספר שנים אחורה. לחדשים בשוק ההון האתר מדרג בשבילנו את הידיעות הכלכליות לפי חשיבותן.

חיסרון: אם אנחנו רוצים להתחבר ממש בסמוך לפרסום נתון חשוב, לעיתים האתר קורס, לכן צריך להתחבר כמה דקות לפני פרסום הנתון.

 

6. אז מהו החוב האמיתי של ארצות הברית?

 

ללא שום ספק, www.usdebtclock.org הוא האתר הכי מהפנט ברשימה. בפעם הראשונה שתיכנסו לאתר יכול להיות שחוב בין ה-14 ספרות של ארה"ב מעט ירתיע, אבל כמה דקות מאוחר יותר הוא יכנס לרשימת האתרים המועדפים שלכם. אם אתם רוצים לראות את ההכנסות ממיסים של ממשלת ארצות הברית בשידור חי, זה המקום.

חיסרון: אין שימושים רבים למידע שבאתר, אלא אם כן אתם סין.

 

צילום מסך מאתר usdebtclock.com צילום מסך מאתר usdebtclock.com צילום מסך

  

7. רשות המסחר בחוזים עתידיים האמריקאית

 

www.cftc.gov הוא האתר הרשמי של רשות המסחר בחוזים עתידיים האמריקאית. באתר קיים מאגר אינפורמציה כמעט אינסופי. ניתן למצוא את כל הפוזיציות של קרנות הגידור והאינדקסים הגדולים. למשל: ניתן לראות האם הגופים המוסדיים מחזיקים ב"פוזיצית לונג" בשוק הקפה, או האם יש חשיפה גדולה ויוצאת דופן של קרנות הפנסיה בחיטה. במילים אחרות, האם לי ולגולדמן זאקס יש את אותה דעה על הקקאו?

חיסרון: לא למתחילים. לפחות בפעמים הראשונות שנכנסים אל האתר צריך לחפור הרבה כדי לדלות מידע.

 

8. לשורטיסטים

 

אם תיק ההשקעות שלכם נראה ברובו פוזיציות שורט ואתם רק מחכים לצניחה הגדולה, לאיזה סקוויז שייתן לכם 25% בכמה שניות, או במילים אחרות - אם אתם מייחלים כל בוקר לפשיטת רגל של חברה, אז זה האתר בשבילכם. shortsqueeze.com הוא אתר שמראה את החשיפה של המשקיעים לשורטים. ניתן לקבל התראות בכל פעם שהחשיפה למניה שלכם עולה.

חיסרון: אם אתם רוצים לקבל נתונים היסטוריים, צריך להירשם ולשלם.

 

9. האנציקלופדיה של הכלכלה

 

www.investopedia.com הוא הויקיפדיה של הכלכלה. כל המושגים, ההגדרות, ואפילו הסלנג של הכלכלה נמצא פה. מילון המונחים הכלכליים הוא הרחב ביותר שקיים ברשת, בנוסף ניתן למצוא באתר גם מאמרים והמלצות של אנליסטים. 

חיסרון: קצת מעצבן לקרוא את ההסבר ולגלות שגם להסבר צריך הסבר, אבל זה קורה לעיתים נדירות.

 

10. ניתוח טכני של מניות

 

www.freestockcharts.com כשמו כן הוא, אתר ניתוחים טכניים חינמי על מניות. ניתן לבצע באתר ניתוחים טכניים ברמה גבוה יחסית על מניות בוול סטריט (כולל קרנות סל - ETF). אין צורך להוריד תוכנה. אולי לעדכן מעט את מערכת ההפעלה כי האתר משתמש בגרפיקה מתקדמת יחסית, אבל שום דבר מעבר לזה. מגוון המוצרים הוא רחב מאוד ובאתר יש כלים רבים לניתוחים טכניים.

חיסרון: לעתים לוקח זמן להתחבר וצריך חיבור אינטרנט מהיר יחסית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x