$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": אריסון, פרידמן וגינדי מתמודדים על אזורים

שיכון ובינוי, גינדי החזקות ויזם הנדל"ן הרשי פרידמן הגישו הצעות במכרז למכירת גרעין השליטה בחברת הנדל"ן אזורים. לפי ההערכות, מזרחי טפחות ושעיה בוימלגרין התאכזבו מההצעות שהתקבלו

סיון איזסקו 07:0018.01.11

אתמול, בחמש וחצי אחר הצהריים, פתחו נציגי בוימלגרין קפיטל ובנק מזרחי טפחות את המעטפות בתום השלב הראשון של המכרז לרכישת מניות השליטה (63.83%) בחברת הבנייה אזורים. שעיה בוימלגרין ואלי יונס, מנכ"ל מזרחי טפחות, נחלו ככל הנראה אכזבה: עם חשיפת מגישי ההצעות במשרדי בוימלגרין קפיטל בתל אביב התברר כי מספר ההצעות שהוגשו היה נמוך משציפו, ולפי ההערכות הצעות אלו אף לא היו גבוהות משמעותית ממחיר השוק של אזורים.

 

ל"כלכליסט" נודע כי בין מגישי ההצעות: שיכון ובינוי נדל"ן, החברה־הבת (87%) של שיכון ובינוי הציבורית שבשליטת שרי אריסון; יזם הנדל"ן הקנדי הרשי פרידמן שבנה את פרויקט מגורי היוקרה בארי נהרדע בלב תל אביב; וחברת גינדי החזקות הפרטית של ליטל, רועי, אבי וגיא גינדי.

 

מה דעתך על מניית אזורים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

איש העסקים יקיר שעשוע, שהצהיר בעבר כי יתמודד על רכישת השליטה באזורים, לא הגיש הצעה.

 

שיכון ובינוי היא יזמית הבנייה למגורים הגדולה בישראל, ועל פי גורם בשוק הנדל"ן, נתח השוק שלה בשוק הדיור עומד על 4%-5%, בזכות מכירות של כ־1,100 דירות בשנה. נתח השוק של אזורים עומד על 3%-4% עם מכירות של כ־700 דירות בשנה.

 

בשלב הבא יבחרו בוימלגרין קפיטל ובנק מזרחי טפחות בהצעות המועדפות מבין אלו שהוגשו, וינהלו ביניהן הליך של התמחרות.

 

המכרז למכירת אזורים יצא לדרך בעקבות הסכם שהושג בין בוימלגרין, מזרחי טפחות ונציגות בעלי האג"ח של אזורים. בוימלגרין קפיטל, בעלת השליטה באזורים, חייבת למזרחי 770 מיליון שקל, והבנק מחזיק בשעבוד ראשון על גרעין השליטה במניות אזורים. לבוימלגרין קפיטל גם חוב של 454 מיליון שקל לבעלי האג"ח.

 

מנגד, שווי גרעין השליטה באזורים עומד על כ־410 מיליון שקל (לא כולל פרמיית שליטה), ובנוסף, החברה צפויה לקבל תשלומים של עשרות מיליוני שקלים ממימושים שביצעה, וטרם קיבלה תמורה מלאה בעבורם.

 

על פי ההסדר שגובש עם הבנק, אם התמורה ממכירת מניות אזורים תסתכם בפחות מ־550 מיליון שקל, מלוא התמורה יועבר למזרחי טפחות, והערבויות האישיות של בוימלגרין לבנק יישארו בעינן. אם התמורה תעלה על 650 מיליון שקל, הבנק יוותר על הערבויות האישיות של בוימלגרין, ובתרחיש שהתמורה תנוע בין 550 ל־650 מיליון שקל, יממש הבנק חלק מהערבויות בהתאם לנוסחה שנקבעה.

 

בכל מקרה, אם התמורה שתתקבל ממימוש מניות אזורים תהיה גבוהה מ־600 מיליון שקל, 20% מהתמורה העודפת (מעל 600 מיליון שקל) יועברו לידי בעלי האג"ח. שעיה בוימלגרין ימיר במסגרת ההסכם הלוואות בעלים שהעניק לחברה בהיקף של 286 מיליון שקל למניות, וכן ימיר אג"ח ב־24 מיליון שקל שרכש בבורסה למניות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x