בכיר בקונגרס העממי של סין: ייסוף היואן לא יסייע לאינפלציה
"סין צריכה לשמור על יציבות היואן, ואין לייסף אותו", אמר הה קנג, סגן מנהל הוועדה לעניינים פיננסים וכלכליים של הקונגרס העממי. לדבריו, אין רע בכך שמדינה תחזיק בכמות גדולה של עתודות מט"ח. דבריו נוגדים את הדעה הרווחת בקרב כלכלנים ופוליטיקאים אמריקאים שעלייה מהירה של היואן תסייע לסין לבלום את האינפלציה במדינה
מחוקק סיני בכיר אמר היום (ש') כי הוא מתנגד לייסוף היואן, וכי הוא לא יסייע בבלימת האינפלציה.
"סין צריכה לשמור על יציבות היואן, ואין לייסף אותו", אמר הה קנג (He Keng), סגן מנהל הוועדה לעניינים פיננסים וכלכליים של הקונגרס העממי. לדבריו, אין רע בכך שמדינה תחזיק
דבריו נוגדים את הדעה הרווחת בקרב כלכלנים ופוליטיקאים אמריקאים שעלייה מהירה של היואן תסייע לסין לבלום את האינפלציה במדינה.
בתחילת השבוע שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר אמר שארה"ב מעוניינת בהאצת ייסוף היואן. לדבריו, השווי הנסחר של המטבע הסיני נמוך משוויו האמיתי, ובייג'ינג פועלת באיטיות יתר בכל הנוגע למילוי הבטחתה לאפשר לו לעלות.
גייתנר ציין כי לדבריו, האצת קצב הרפורמה במטבע אמורה להוות אינטרס של סין עצמה, וזאת מכיוון שהמטבע הנמוך יותר מעלה את הסיכון לאינפלציה שתפגע בצמיחה הסינית. המתיחות הכלכלית בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם מתגברת על רקע התנפחות הגירעון המסחרי של ארה"ב עם סין.
אתמול אמר גייתנר כי הרחבת המסחר עם סין משמעותה שאסיה תהפוך לשוק הסחר העיקרי עם ארה"ב בעשור הקרוב במקומה של אירופה. לדברי גייתנר, ליחסים עם סין "יתרונות כלכליים עצומים לארה"ב".
האינפלציה בסין הגיעה בחודש נובמבר לקצב המהיר ביותר זה 28 חודשים והגבירה את הלחץ על ראש הממשלה וון ג'יאה-באו להעלות שוב את שיעורי הריבית. המחירים לצרכן עלו ב-5.1% מהתקופה המקבילה אשתקד, ומחירי המזון הובילו את העלייה, לפי דו"ח שפרסמה היום לשכת הסטטיסטיקה. התחזית החציונית בסקר בלומברג בקרב 29 כלכלנים עמדה על 4.7%. באוקטובר האינפלציה הייתה 4.4%.
היקף העליות במחירים לצרכן ותנועות ההון הנכנסות לכלכלה הצומחת בקצב המהיר בעולם עשויות לדרוש מהבנק המרכזי להעלות את שיעורי הריבית, לאחר שבאוקטובר העלה אותם לראשונה מאז 2007. אתמול הועלו דרישות הרזרבה מהבנקים בפעם השלישית בחמישה שבועות כדי להוציא כסף מהמערכת הפיננסית.