$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - נס טכנולוגיות על המדף, השווי: 300 מיליון דולר

ארבע קרנות השקעה מתחרות על רכישת חברת התוכנה הישראלית. את הליך המכירה מנהל בחשאיות בנק ההשקעות ג'פריס ברודוויו. על פי ההערכות, ההליך יסתיים עד אמצע 2011

גולן חזני 06:5513.12.10

ארבע קרנות השקעה אמריקאיות הגישו לאחרונה הצעות לרכישת חברת שירותי המחשוב הישראלית נס טכנולוגיות, במסגרת הליך מכירה שמנהל בנק ההשקעות ג'פריס ברודוויו, כך נודע ל"כלכליסט". הצעות הרכישה נעות סביב שווי של יותר מ־300 מיליון דולר לנס טכנולוגיות, שנסחרת כיום בנאסד"ק לפי שווי של כ־175 מיליון דולר בלבד.

 

ארבע הקרנות הן קרן וורבורג־פינקוס, קרן פרנסיסקו פרטנרס, קרן גורס קפיטל וקרן ההשקעות בהון סיכון של סיטי - סיטי ונצ'ר קפיטל. קרנות אלה נקבעו כעולות לשלב הבא בתהליך שהחל כבר לפני כמה חודשים, בחשאיות, על ידי בנק ההשקעות שנשכר על ידי דירקטוריון נס טכנולוגיות לנהל את התהליך. לג'פריס ברודוויו אין נציגות בישראל וייתכן שזו אחת הסיבות לבחירתו, מתוך מטרה לקיים את התהליך הרחק מעיני הזרקורים. על פי ההערכות, הכוונה היא לסיים את ההליך במחצית הראשונה של 2011.

 

בעלי המניות הגדולים בנס טכנולוגיות הם בעיקר קרנות השקעה, שחלק מהן גם מתמודדות על רכישת החברה. בעלת המניות הגדולה בחברה (9.5%) היא הקרן של סיטי ואילו למוריס וולפסון, דירקטור בחברה ונציג משפחת וולפסון (בעברה בעלת המניות העיקרית בנס טכנולוגיות), יש אחזקה של 2.1%, דרך קרן שהשותף הכללי בה היא אריאלה וולפסון, אשתו של מוריס וולפסון. למשפחה היתה אחזקה גדולה של יותר מ־10%, אולם היא מומשה בשנים האחרונות.

 

גם לוורברג פינקוס היתה אחזקה גדולה שמרביתה מומש לאחרונה. למרות הירידה באחזקותיה, משפחת וולפסון היא הדומיננטית בניהול החברה, יחד עם דירקטור בשם הווארד אדלסטיין מארצות הברית.

 

נס טכנולוגיות מנוהלת על ידי שכי גרליץ, אבל ככל הידוע, המנכ"ל מעורב במידה נמוכה בהליך שמנוהל על ידי הדירקטוריון - שמורכב כמעט כולו מנציגים אמריקאים. על פי ההערכות, הליך המכירה נולד בעקבות מעבר מרכז הכובד של נס טכנולוגיות לארה"ב, מעבר שלווה בפרישתו של אהרון פוגל מתפקיד היו"ר בספטמבר, לאחר 12 שנה בתפקיד. החברה עדיין לא קבעה מחליף לפוגל שאמור לעזוב סופית בתחילת 2011, אולם כמעט ודאי שהמחליף יהיה אמריקאי, אם בכלל ימונה, לאור הליך המכירה.

 

 

נס טכנולוגיות מעסיקה קרוב ל־6,000 עובדים בישראל ונחשבת לחברת שירותי התוכנה הגדולה בארץ. פעילותה של החברה מתנהלת גם בארה"ב, באירופה ובהודו.

 

על פי ההערכות, החברה־הבת בהודו מוצגת בפני הרוכשים כפוטנציאל הצמיחה הגדול של החברה בשנים הקרובות, כשהפעילות בישראל - שמכבידה על הרווחים בשל התחזקות השקל בשנים האחרונות - עשויה להימכר על ידי הרוכשים לאחר הרכישה.

 

ההכנסות של נס טכנולוגיות מישראל עמדו ברבעון השלישי של 2010 על 51 מיליון דולר, עלייה של 23% לעומת הרבעון המקביל, שכמעט שלא באה לידי ביטוי ברווחים, ואילו בצפון אמריקה עמדו ההכנסות על 48.6 מיליון דולר. באירופה עמדו ההכנסות על 38 מיליון דולר ואילו במזרח הרחוק על 3 מיליון דולר.

 

קרן ההשקעות הבינלאומית וורבורג־פינקוס קיימת ארבעה עשורים. הקרן השקיעה 20 מיליארד דולר ב־525 חברות ובין היתר רכשה מידי אליעזר פישמן את השליטה בחברת הצמיגים אליאנס לפני שלוש שנים.

 

קרן פרנסיסקו פרטנרס (Francisco Partners) היא אחת מקרנות הפרייבט אקוויטי הגדולות בעולם שמתמקדת בחברות טכנולוגיה. ממקום מושבה בסן פרנסיסקו מנהלת הקרן נכסים בשווי של 5 מיליארד דולר, ומשקיעה בחברות מסדר גודל של 30 מיליון דולר עד 2 מיליארד דולר. הקרן רכשה ב־2008 את חברת דמאטק הישראלית תמורת 77 מיליון דולר יחד עם קרן ההון סיכון סקויה.

 

גורס קפיטל (Gores capital) שבבעלות אלק גורס רכשה לפני שנתיים יחד עם מאיר שמיר ואל.אר את השליטה בחברת גילת לוויינים, ואחר כך חזרה בה מכוונת הרכישה.  

 

סיטי ונצ'ר - קרן ההשקעות הפרטיות של סיטי - הנה חלק מחטיבת ניהול הנכסים האלטרנטיביים של סיטי המתמחה בהשקעות בשווקים מתפתחים. לקרן יותר מ־40 מנהלי השקעות ומשרדים בלונדון ניו יורק הונג קונג הודו ויפן, והיא מנהלת יותר מ־7 מיליארד דולר.

 

מנס נמסר כי החברה איננה מגיבה לשמועות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x