וולקר: אני חושש שהרפורמה הבנקאית לא תימנע קריסות גדולות
החוק אמור להיות מיושם במקרה של קריסת בנקים גדולים. במקרה כזה החוק יעשה שימוש בכספי המדינה כדי לשלם חלקית לנושים "בריאים" כדי שלא יקרסו עם הבנק
יו"ר הפדרל ריזרב לשעבר פול וולקר מודאג מיישום תנאי מרכזי של חוק הרפורמה במערכת הבנקאית, שנועד להגביל את הנזק המשני מקריסה של מגה-בנקים.
במפגש עם עיתונאים באירוע של מכון היוזמה האמריקאי, התייחס וולקר למרכיב ב"חוק דוד-פרנק" הידוע בשם "רשות ההחלטה" שאמור לפרק
"אני מודאג מהכול, אני דאגן. כולם אומרים על רשות ההחלטה שהיא המפתח האמיתי. איש לא יודע איך היא תעבוד בדיוק. איש לא יידע עד שהיא תעמוד למבחן, אבל יש כמה בעיות", אמר וולקר. "אנחנו רוצים עקביות בינלאומית גדולה יותר. זה לא רק בידי ארה"ב".
לדבריו הוא ימשיך לנסות ולהגיע לקונצנזוס עולמי על אמצעי שנוי במחלוקת בחוק הרפורמה בבנקים, שנקרא על שמו "חוק וולקר". הוא אמר שתומכי החוק יביסו את המבקרים, כולל היו"ר הנכנס של ועדת השירותים הפיננסים של בית הנבחרים, ספנסר בקוס, המבקשים להגביל את השפעת התנאי.
וולקר גם הגן על יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, והשיב למבקרים הטוענים שרכישות אגרות החוב הממשלתיות וניירות הערך האחרונה תגרום לאינפלציה. "המדיניות החשובה ביותר במובן זה היא לשמור על הציפיות שבסוף היום תישמר יציבות המחירים בארה"ב", אמר.
רק לפני חודש אמר וולקר כי תוכנית הפדרל רזרב להזרמת מאות מיליארדי דולרים לתוך הכלכלה האמריקאית תשפיע רק במעט על חיזוק ההתאוששות. "אני לא חושב שהתמיכה הזו תהיה מקיפה במיוחד", אמר וולקר, שמכהן היום כיו"ר ועדת הייעוץ בנושא התאוששות הכלכלית, במסיבת עיתונאים שנערכה בסיאול. "אין פירוש הדבר שלא תהיה כלל השפעה. הבנק הפדראלי בהחלט מקווה שתהיה השפעה כלשהי. אך אני לא חושב שהפעולה לבדה תהיה בעלת השפעה דרמטית".