כלל פיננסים: "הצלחת הניסוי בלקווינימוד - רוח גבית לטבע"
אמיר ארגמן, אנליסט המאקרו הבכיר של אופנהיימר מעריך כי "תגובת השוק לחששות מאובדן הבלעדיות על הקופקסון היא מוגזמת ואינה תואמת את רמת הסיכון הריאלית במניית טבע"
"אנו מעודדים מנתוני תוצאות הניסוי (שלב שלישי) של הלקווינימוד. אלה מצביעים לראשונה על ירידה במספר ההתקפים השנתי ולא רק על שיפור בתמונת ה-MRI, זהו פרמטר בסיסי באומדן הפעילות בטרשת נפוצה יחד עם שיפור בסקלת אי.די.אס.אס", אומר יועץ לכלל פיננסים, ד"ר יואב קידר בהתייחסות להודעת טבע מהבוקר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"אנו ממתינים לנתונים בפועל על שיעור ההפחתה שיפורסמו בהמשך על מנת להעריך הלאה את יעילות התרופה וסבורים כי שיעורים של 30%-50% עשוי להציב את לקווינימוד בעמדה טובה", אומר קידר.
"כזכור טבע מבצעת מחקר שלב 3 נוסף, בראבו, אשר נתוניו צפויים להתפרסם במהלך הרבעון השלישי של השנה הבאה. אנו סבורים כי הצלחת ניסוי האלגרו הוא עשוי להעניק רוח גבית למניה ברמות הנוכחיות לנוכח סימני יעילות ממשיים במחקר שלב 3", מסבירים בכלל פיננסים.
אופנהיימר: "השוק מתעלם מכך שלטבע יש פוטנציאל לצמיחה עתידית"
במחלקת המחקר של בנק ההשקעות אופנהיימר מעריכים כי "אחת הסיבות המרכזיות ללחץ על מחיר המנייה הוא החשש של השוק מפני תחרות לקופקסון, שאחראית על חלק מהותי מהרווח שמציגה החברה".
אמיר ארגמן, אנליסט המאקרו הבכיר של אופנהיימר מעריך כי "תגובת השוק היא מוגזמת ואינה תואמת את רמת הסיכון הריאלית. אחד החששות המרכזיים הוא מפני פגיעה בקופקסון ותפיסת השוק כי התלות של טבע במוצר זה היא מהותית. העובדה כי חברת טבע מוכרת את מוצר הקופקסון, שאחראי על נתח מהותי של הרווח שלה, והחשש כי הפטנט המגן על המוצר עומד לפוג, מביאים את השוק להתייחס למניית החברה כאל חברת תרופות אתית המאוימת על מגוון המוצרים אותם היא משווקת וללא צבר מוצרים המבטיחים צמיחה עתידית".
באופנהיימר מאמינים כי חששות אלה מוגזמים. מוצר הקופקסון של טבע אחראי על כ-40% מסך המרשמים לטיפול בטרשת נפוצה והערכתנו היא כי נתח שוק זה יישמר, אם לא יגדל, בטווח הקצר.
"הקופקסון האוראלי (לאקווינימוד), שהוא אחד משלושה מוצרים אוראליים המפותחים לטיפול בטרשת נפוצה, מפותח על ידי טבע ובמקביל על ידי נוברטיס ומרק הגרמנית. למרות ההצלחה בשלב השלישי, טבע עדיין מחכה לתוצאות הניסוי השני שצפויות להתפרסם להערכתנו במחצית שנת 2011", אמרו עוד באופנהיימר.
"בהנחה שתוצאות הניסוי יהיו משביעות רצון סביר כי אישור של המוצר יגיע במהלך שנת 2012. בדומה למוצר הקופקסון, חברת טבע ממצבת מוצר זה עם מאפייני יעילות נמוכים משל המתחרים, אולם עם מאפייני בטיחות גבוהים הרבה יותר. מוצר זה כמוהו כמוצר אתי חדש אשר יכול לתת תנופה לפעילות החברה בתחום הטיפול בטרשת נפוצה ולהשפיע בצורה משמעותית על נתחי השוק של כלל המוצרים לטיפול ב-MS", אמרו עוד באופנהיימר.
"הלקווינימוד תגדיל את החלק האינובטיבי של טבע"
"המוצר מפותח בשיתוף עם חברת אקטיב ביוטק, כך שזה לא 100% של טבע", אומרת נטלי גוטליב, אנליסטית בבית ההשקעות IBI.
"מבחינת בטיחות מסתמן שהמוצר יותר טוב מזה של נוברטיס (הגילנייה) אך מבחינת יעילות, המוצר דומה לזה של הקופקסון עצמו, הגילנייה יותר יעיל (אבל לגילנייה יש בעיות בטיחות)", מסבירה גוטליב.
"יש עוד מוצרים אוראלים שנמצאים בדרך: הקלדריביין של מרק (אישור סופי בפברואר, אבל כנראה ה-FDA לא יאשר, במיוחד לאור ההמלצה השלילית מהאיחוד האירופאי), יש את ה- BG12 של ביוג'ן וה- teriflunomide של סנופי אוונטיס".
"בשורה תחתונה: חדשות טובות לטבע, מגדילות את החלק האינובטיבי בחברה וצפויות להערכתנו לעורר את הנייר החבוט", מסכמים.
בנק הפועלים: "הלקווינימוד היא אחת מהיורשות של הקופקסון"
דוד לוינסון, אנליסט בנק הפועלים אומר: "הצלחת ניסוי הלקוינימוד תואמת את הנחת המוצא שלנו כי במקביל לשקיעתו ההדרגתית של הקופקסון, החל משנת 2012 ייכנסו לתמונה מספר יורשים בתחום תרופות המקור, מוצרי הנשימה, בריאות האשה והביוסימילר. ובמישור אחר, הנהלת החברה התבטאה כי תתאכזב במידה ולא תקבל אישור שיווק גרסה גנרית ל-Lovenox על ידי ה-FDA עד סוף השנה".
עוד מוסיף לוינסון: "כזכור, ביולי קיבלה חברת נובארטיס ומומנטה אישור לשיווק הגרסה הגנרית ל-Lovenox בעוד שטבע הגישה את הבקשה לפניה ושוקי ההון רחשו שמועות בנידון. אנו מעריכים כי הצלחת השלב השלישי (החלק הראשון) בשילוב אישור שיווק ה-Lovenox עשויים לאזן את הערכות שוק ההון ולהביאו לתובנות כי העתיד עשוי לטמון בחובו גם דברים חיובים בתמחור המניה".
הראל: "טבע לא פרסמה את תוצאות הניסוי, רק את המסקנה הסופית"
"החברה לא פרסמה את התוצאות עצמן, קרי את המספרים ואת היקף ההשפעה של התרופה. לטענת החברה היא עדיין מעבדת את התוצאות המלאות והן יוצגו בכנס מדעי במהלך החציון הראשון של שנת 2011", מסייג סטיבן טפר מהראל פיננסים את ההתלהבות בשוק ההון מהתוצאות.
להערכתנו ברמות הנמוכות שבהן נסחרת המניה, כל ידיעה שמחזקת את טבע בתחום טרשת נפוצה בכלל, ואת הקופקסון בפרט, מהווה הבשורה חיובית מאוד למנית החברה. המוצר האוראלי של טבע, אם יוכח כיעיל מספיק לטיפול במחלה, יעניק לטבע מקור צמיחה ארוך טווח בשוק הטרשת הנפוצה, גם כאשר המתחרים הגנריים יתחילו לנגוס בקופקסון. בסופו של דבר המספרים שבתוצאות יחשפו האם אכן מדובר בתרופה שתתפוס מקום דומיננטי בטיפול בטרשת נפוצה.