הצלחה לטבע: הלקווינימוד השיגה את יעד המחקר הראשי - הפחתה בשיעור ההתקפים
ממצאי המחקר מדגימים שמטופלים בלקווינימוד אוראלי בטבליה יומית של 0.6 מ"ג חוו ירידה משמעותית סטטיסטית בשיעור ההתקפים השנתי. הלקווינימוד היא תרופה אוראלית למחלת הטרשת הנפוצה שעדיין לא זכתה לאישור FDA
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ממצאי המחקר מדגימים שמטופלים בלקווינימוד אוראלי בטבליה יומית של 0.6 מ"ג חוו ירידה משמעותית סטטיסטית בשיעור ההתקפים השנתי.
יעדים קליניים נוספים, ובכללם ירידה משמעותית בהתקדמות הנכות, הושגו גם כן. עוד נמצא במחקר כי לטיפול בלקווינימוד פרופיל בטיחותי טוב וסבילות גבוהה בהשוואה למתן פלסיבו.
התדירות הכוללת של תופעות הלוואי היתה דומה לזו שנצפתה בקרב החולים שנטלו פלסיבו. לא ארעו מקרי מוות בקרב החולים שטופלו בלקווינימוד. סך מקרי הזיהום היה דומה בין החולים שנטלו לקווינימוד והחולים שנטלו פלסיבו.
תוצאות הניסוי הן אבן דרך משמעותית לאחר שבפברואר 2009 קיבל הלקווינימוד מעמד של מסלול מהיר לרישום מרשות המזון והתרופות האמריקאית (FDA). המחקר הקליני השני בשלב III בארבו צפוי להסתיים ברבעון השלישי של 2011 ולאחר מכן טבע תגיש בקשה לאישור התכשיר בארה"ב ואירופה. בינתיים טבע הגישה טבע בקשה לרישום פטנט על השימוש בלקווינימוד להאטת התקדמות הנכות בחולי טרשת נפוצה.
"הניסוי השיג את יעד המחקר הראשי תוך שמירה על פרופיל בטיחות טוב מאד", אמר החוקר הראשי, פרופסור ג'יאנקרלו קומי, מנהל המחלקה הנוירולוגית והמכון לנוירולוגיה ניסויית באוניברסיטת ויטה סלוט, סאן רפאל, איטליה.
"לקווינימוד הראה האטה משמעותית בהתקדמות הנכות, דבר אשר עשוי להיות מוסבר על ידי מנגנון הפעולה הייחודי של התכשיר, הכולל תכונות הגנה עצביות. לכן, לקווינימוד עשוי להיות אופציה טיפולית מבטיחה עבור חולי טרשת נפוצה".
"אנו מרוצים מאוד מתוצאות הניסוי המהווה ציון דרך חשוב ומשמעותי בפיתוח תרופה חדשה לחולי טרשת נפוצה. לתרופת הלקווינימוד פוטנציאל להאט את מהלך התפתחות המחלה ומוגבלות החולים הלוקים בה," אמר שלמה ינאי, נשיא ומנכ"ל טבע.
ניתוח ובדיקת ממצאי המחקר עדיין נמשכים. תוצאות מפורטות יוצגו בכנס מדעי עולמי מוביל במהלך המחצית הראשונה של שנת 2011.