פסגות תתחיל לגבות דמי ניהול בקרן הכספית הגדולה ביותר שלה
מדובר בקרן כספית המנהלת נכסים בהיקף של 6 מיליארד שקל. דמי הניהול יעמדו על 0.15% - אחרי שעד כה נוהלה הקרן ללא דמי ניהול
בית ההשקעות הגדול במדינה, פסגות, דיווח היום (ד') על התחלת גביה של דמי הניהול בקרן הנאמנות הגדולה ביותר שלו - פסגות בטא (00) כספית - המנהלת נכסים בהיקף של 6 מיליארד שקל.
עד כה הקרן נוהלה ללא תשלום דמי ניהול, אך כעת, תחת ניהולה החדש של קרן אייפקס שקיבלה באחרונה
ביום חמישי לפני כשבועיים דיווחה פסגות על העלאת דמי הניהול בכמה קרנות כספיות נוספות שבניהולה. הגדולה שבהן היא פסגות כספית שקלית, המנהלת יותר ממיליארד שקל בנכסים ונחשבת לקרן הנאמנות החמישית בגודלה בניהול פסגות. דמי הניהול בקרן צפויים לעלות מ־0.125% ל־0.2%. יודגש כי עמלת ההפצה שמשלמים בתי ההשקעות לבנקים עבור הפצת הקרנות הכספיות עומדת על 0.125%, כך שעד כה פסגות לא הרוויחה מניהול הקרן אלא רק כיסתה את עלויות ההפצה במקרה הטוב, וסביר שאף הפסידה על ניהולן כתוצאה מעלויות נוספות המושתות על הקרן.
לפני יותר משנה החלה פסגות מהלך של גיוס לקוחות שזעזע את שוק קרנות הנאמנות במסגרתו הורידה את דמי הניהול בקרנות הכספיות המהוות סוג של תחליף לפק"מ הבנקאי וההשקעות בהן הן של אג"ח מדינה קצר טווח, לשיעור של 0%. כתוצאה מכך נהנתה פסגות מגיוסי עתק בקרנות הכספיות.
ענף הקרנות הכספיות סובל מיום השקתו מתחרות אגרסיבית וחריפה שבה מתחרים הגופים על נתח שוק, לרוב על חשבון רווחיות. מניתוח "כלכליסט" עולה כי הענף ניהל נכון לסוף ספטמבר נכסים בהיקף של כ־19 מיליארד שקל, שייצרו לו קצב הכנסות מגוחך של 6 מיליון שקל בלבד. פסגות היא השחקן האגרסיבי ביותר בשוק זה, ו־23% מסך נכסי הקרנות שלה (7.6 מיליארד שקל מתוך 33.1 מיליארד שקל בסך הכל) הן קרנות כספיות (לא כולל קרנות מט"חיות). למרות זאת, קצב ההכנסות השנתי שלו מהן עמד על פחות מ־2 מיליון שקל.
פסגות סבלה בנובמבר מפידיונות בהיקף של 308 מיליון שקל בקרנותיה, מתוכם 35 מיליון שקל בקרנות הכספיות. מתחילת השנה גייסה פסגות 1.7 מיליארד שקל מתוכם 2.3 מיליארד שקל גויסו לקרנות הכספיות שלא גובות דמי ניהול ומנגד נרשמו פידיונות של 700 מיליון שקל בקרנות המסורתיות. כלומר רוב רובם של הגיוסים של פסגות היו כאלה שלא מייצרים הכנסות.