הפד העניק סיוע חירום בשווי של 3.3 טריליון דולר בשיא המשבר הכלכלי בארה"ב
סיטיגרופ לוותה 1.8 טריליון דולר בהלוואות לטווח קצר, במקום השני מריל לינץ' שלוותה 1.5 טריליון
21:2101.12.10
הפדרל ריזרב,
בהוראת הקונגרס האמריקאי, פירסם היום (ד') את שמות הגופים שקיבלו סיוע בשווי כולל של 3.3 טריליון דולר בכ-21,000 עסקאות שנועדו לייצב את הכלכלה האמריקאית בעת המשבר הכלכלי הגדול ביותר בארה"ב מאז ימי השפל הגדול של שנות ה-30 של המאה הקודמת.
(Wells Fargo & Co) ובנק אוף אמריקה (Bank
of America) היו בין הלווים הגדולים בתוכנית אחת של הפד, עם הלוואות בשווי 45 מיליארד דולר כל אחת. חלק מהסיוע ניתן לסניפים אמריקאים של מוסדות פיננסיים בינלאומיים כמו בנק יו בי אס (UBS) השוויצרי ובנק דרסדנר (Dresdner) הגרמני.
וולס פארגו
הבנק המרכזי אף העניק הלוואות לטווח קצר בשווי של כ-9 טריליון דולר - סכום שמהווה יותר ממחצית התפוקה הכלכלית השנתית של ארה"ב – למוסדות פיננסיים במסגרת תוכנית שכונתה "מסגרת אשראי לסוחרים מרכזיים".
לפי ניתוח הנתונים שערך הניו יורק טיימס, בנק ההשקעות סיטיגרופ היה המרוויח העיקרי מהתוכנית. הבנק קיבל סך הכל 1.8 טריליון דולר בהלוואות, במקום השני היה מריל לינץ' שהשתמש בהלוואות בשווי 1.5 טריליון דולר. מורגן סטנלי לווה 1.4 טריליון דולר ובר סטירנס השתמש ב-960 מיליארד בהלוואות. במהלך המשבר מריל לינץ' נמכר לבנק אוף אמריקה ובר סאירנס נמכר לג'י פי מורגן, לאחר שהמוסדות ותיקים בוול סטריט התמוטטו.
אפילו חברות יציבות כמו ג'נרל אלקטריק, מקדונלדס, ורייזון (Verison) וטויוטה הפיקו תועלת מתוכנית אחרת של הפד שנועדה לתמוך בשוק הניירות הסחירים – שטרות החוב לטווח קצר שתאגידים נסמכים עליהם לתשלום משכורות ותשלומים לספקים. במהלך הרגעים הקשים של המשבר, בסתיו 2008, אפילו תאגידים מבוססים מצאו שלא יכלו להיעזר במקור מימון זה ופנו לפד לעזרה.