עיניים גדולות: כן פייט רוצה להוציא את מוצרי העיניים לחברה נפרדת
ככל הנראה המניע למהלך הוא האפשרות לצרף משקיע נוסף שמעוניין רק בפעילות העיניים של חברת הביומד
חברת פיתוח התרופות כן פייטביצעה מהלך אסטרטגי שבמסגרתו תעביר החברה את פעילותה בתחום מחלות העיניים, לחברה פרטית שבשליטתה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
בכך תהיה לחברה למעשה שתי זרועות: חברה אם העוסקת בפיתוח של תרופת הדגל CF-101 לדלקת פרקים שגרונית (RA), ותרופת ה-CF-102 המוקדמת יותר שמפותחת לסרטן כבד וצהבת מסוג C. הישות המשפטית החדשה תרכז את פעילות העיניים וביניהם את פעילות הניסוי הקובע של החברה ב-CF-101 מול המנהל למזון ותרופות האמריקאית בסינדרום העין היבשה, כמו גם את הפעילות של החברה במחלת הגלאוקומה ובמחלת עיניים נוספת, האוביטיס.
למעשה, פיצול פעילות החברה תאפשר לה להכניס משקיע הממוקד רק בפעילות העיניים, וסביר כי הרציונל מאחורי המהלך הינו על הרקע הזה. בספטמבר השנה הודיעה החברה כי קיבלה את אישור ה-FDA לביצוע ניסוי קובע שלב III בסידנרום העין היבשה, שוק של שני מיליארד דולר בשנה. למרות שבשוק מגוון פתרונות שונים, קיימת בו רק תרופה מרכזית אחת, הרסטזיס של אלרג'ן, שנמכרת בחצי מיליארד דולר בשנה.
מהלכי spin off נפוצים כהליך לניתוב אפשרות השקעה ממוקד. כך למשל חברת הגנריקה ההודית ד"ר רדיס העבירה פעילות אתית של חברת בת שלה בשם Perlecan כמהלך מקדים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים של כסף פרטי. ב-2006 חברת התרופות רוש רכשה את GlycArt Biotechnology פלטפורמה טכנולוגית בתחום הנוגדנים המונולקלונאליים לאחר שזו השלימה spin off שאפשר השקעה בתחום פעילות מסויים בתוך חברת האם של GlycArt.
בחודש אוקטובר האחרון, גייסה כן פייט החברה 11 מיליון שקל בהנפקה משנית של מניות, שנועדו בעיקר למימון הניסוי הקליני שלב III בכ-500 חולים בסינדרום העין היבשה. עלות הניסוי צפויה להסתכם במיליוני דולרים, ולהסתיים בחצי השני של 2012.