$
שווקי חו"ל

הבנקים הגדולים בארה"ב ייאלצו לגייס 100 מיליארד דולר

על פי מחקר של ברקליס קפיטל, קיים חשש כי התקנות החדשות שקבעה ועדת באזל, שיחייבו יחס הלימות הון של 8% לבנקים בארה"ב, יאלצו אותם להעלות את הריבית על הלוואות ולהגביל את היקפן. 90% מהגירעון יתרכזו בששת הבנקים הגדולים

סוכנויות הידיעות 23:2522.11.10

35 הבנקים הגדולים בארה"ב יזדקקו ל־100–150 מיליארד דולר כדי לעמוד בתקנות שנקבעו בוועדת באזל 3, כך דיווח אתמול "פייננשל טיימס", על פי מחקר שערכה חברת ברקליס קפיטל. 90% מהסכום יתרכזו בששת הבנקים הגדולים ביותר.

 

העיתון דיווח כי על פי מחקר שערכה חטיבת בנקאות ההשקעות

של ברקליס, הבנקים בארה"ב יידרשו ליחס הלימות הון של 8% מכלל נכסיהם. מדובר ביחס הגבוה ב־1% משיעור המינימום שקבעה ועידת באזל בספטמבר.

 

שורת התקנות מרחיקות הלכת שקבעו המפקחים על הבנקים בוועידת באזל 3 בספטמבר - ובהן יחס הלימות ההון שהוא מדד מרכזי לחוזקו של בנק - נועדו להפוך את מגזר הבנקאות העולמי לבטוח יותר ולהגן על כלכלות העולם ממשבר פיננסיים עתידיים. הרפורמות שנקבעו בבאזל 3 יפגעו בבנקים בשתי דרכים:

 

הקשחה הדרגתית של ההגדרה של מה שנחשב ליחס הלימות הון, ואילוץ הבנקים להחיל אסטרטגיה של ניהול סיכונים על חלק גדול מעסקיהם. משמעות התקנות היא שהבנקים יידרשו להגדיל את הונם העצמי על ידי שימוש ברווחיהם, הנפקת מניות או מכירת נכסים מסוכנים והפחתת פעילות עסקית בסיכון גבוה.

 

ישנם אנליסטים החוששים כי קיצוצים נוספים בנכסים עלולים לאלץ את הבנקים להגביל את היקף ההלוואות ללקוחותיהם או להעלות את הריבית על הלוואות. "ניתן בהחלט להשתלט על הגירעונות האלה, השאלה הקשה יותר היא איזו השפעה יהיו לחוקים החדשים על העלויות של האשראי ועל זמינותו, וכן על הרווחיות של הבנקים", אמר ל"פייננשל טיימס" טום מגווייר, ראש חטיבת ייעוץ ההון בברקליס קפיטל. מגווייר מעריך כי הבנקים בארה"ב יכולים לקצץ את צורכי ההון ב־10 מיליארד דולר כל אחד, שיביא לקיצוץ כללי של 125 מיליארד דולר בנכסים המסוכנים.

 

אנליסטים בחברת CLSA מעריכים כי 14 הבנקים הגדולים בארה"ב יידרשו לסכום כולל של 41 מיליארד דולר כדי להגיע ליחס הלימות הון של 8%, אם ייושמו השינויים שנקבעו בוועדות באזל 2 ו־3.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x