אג"ח מדינה: שקלי או צמוד?
עידן אזולאי, מנכ"ל אפסילון קרנות, ממליץ על האג"ח הצמודות: "מייצרות הגנה מפני האינפלציה"
קרן אפסילון אג"ח מדינה ארוך השיגה תשואה כמעט חסרת תקדים של 40% בשלוש השנים האחרונות. בראיון עם עידן אזולאי, מנהל קרנות הנאמנות של אפסילון, ניסינו להבין איזה אפיק ניצח בהסתכלות ארוכת טווח: השקלי או הצמוד.
בהסתכלות ארוכת טווח, איזה אפיק היטיב עם המשקיעים?
"שני האפיקים הצליחו באופן דומה. המשבר הכלכלי גרם להורדות ריבית בכל העולם והביא לרווחי הון גדולים בשני האפיקים. מי שישב על מח"מ ארוך נהנה במיוחד".
על איזה אפיק היית ממליץ להמר בשנה הקרובה?
"הכל תלוי בציפיות האינפלציוניות ובנתוני המאקרו. השווקים העריכו, ובחלקים מסוימים של העולם עדיין מעריכים, שהריבית תישאר נמוכה. מסיבה זו באפיקים הארוכים אפשר היום לקבל תשואות ריאליות גבוהות יחסית כי העקומים עדיין תלולים, בעוד שהתשואות בטווחים הקצרים אפסיות. אני הייתי ממליץ היום על האג"ח הצמודות, ולו בשל העובדה שאני מאמין שהן מייצרות הגנה מפני האינפלציה שלהערכתי תעלה.
"להבנתי, מי שקונה מח"מ ארוך באפיק השקלי מאמין שהריבית לא תעלה בחדות, וסבור שנקלע שוב למצב של צמיחה אנמית. אני אישית לא מאמין שזה יקרה. לעומתם, מי שמשקיע בארוכים סבור שרווחי החברות עתידים לרדת משמעותית, ולא כדאי להשקיע במניות. אני מאמין שכרגע רמת הסיכון בארוכים גבוהה, ואני מעדיף להתרחק מהם".
כיצד אתה בוחר איגרות חוב לתיק ההשקעות של הקרן?
"בחירת איגרות להשקעה היא מלאכה שנעשית מדי יום. יש לנו קיבצי אקסל שרצים אונליין בכל שעות היום, ונותנים איתותים איפה בדיוק אנחנו נמצאים מבחינת עקום התשואות. לפעמים נוצרים מצבים של עיוותים קלים, שאני אמור לזהות ולנצלם לטובתי. באופן עקרוני יותר, איתור אג"ח רלבנטית להשקעה צריך לכלול החלטה לגבי המח"מ. גם בקרן שלכאורה מוגדרת 'ארוכה' אפשר לשבת על מח"מ של שבע ואפילו עשר שנים, מה שעלול לעלות ביוקר במקרה של ירידת תשואות חזקה. כמו כן, יש לחשוב על הטקטיקה להשגת המח"מ הרצוי. צריך לעקוב כל הזמן אחרי האיגרת כדי לבדוק אם לא משתלם יותר להשיג את המטרה באופן סינתטי".