הגורמים המשפיעים על מחיר הסוכר
ברזיל
הענקית הלטינית אחראית לכ־48% מיצוא הסוכר בעולם ולכ־24% מהייצור העולמי. לפגעי מזג אוויר בברזיל השפעה קריטית על היבולים ועל מחיר הסוכר. 55% מיבול קני הסוכר בברזיל מיועדים השנה לייצור אתנול, ואם שיעור זה יפחת, יגדל היצע הסוכר לאכילה ומחירו יירד
ספקולנטים
שוק הסוכר נתון להתערבות ממשלתית ניכרת, ולכן השוק החופשי הוא קטן יחסית ומקיף פחות ממחצית המסחר העולמי. כאשר השוק קטן, נוצרת קרקע פורייה לפעילות ספקולטיבית. גם משקיעים פרטיים הנכנסים לשוק מתוך כוונה להגן על כספם יכולים להשפיע על מחיר הסוכר
תאגידי מזון והרגלי צריכה
תאגידי המזון והמשקאות הם צרכני ענק של סוכר, ולכל החלטה שלהם להעדיף תחליפים כגון סירופ תירס וממתיקים מלאכותיים ישנה השפעה גדולה על הביקוש לסוכר ועל מחירו. גם להרגלי הצריכה ולהגברת המודעות לתזונה בריאה הכוללת שימוש מופחת בסוכר ישנה השפעה על הביקוש ועל המחיר
הודו
הודו היא צרכנית הסוכר הגדולה בעולם ויצרנית הסוכר השנייה בעולם. ממשלת הודו מתערבת במסחר, והשנה היא הטילה מגבלות על יצוא הסוכר בגלל חשש למחסור עתידי. אם תשנה ממשלת הודו את החלטתה, דבר שהיא נוהגת לעשות חדשות לבקרים, ותאפשר יצוא כמות גדולה יותר של סוכר, יגרום הדבר לנפילה חדה במחירו