מודיעין חתמה על מזכר הבנות לרכישת 10% משטחי "דניאל" ו"שמשון"
תשלם עבור הרכישות 480 אלף דולר. יחידות ההשתתפות של מודיעין עלו אתמול בכ-10% במחזור גבוה
מודיעין,שבשליטת נוחי דנקנר וצחי סולטן, הודיעה היום (ה') כי חתמה על הסכם עם נפטאלהעברת 10% מהבעלות של היתר מוקדם "דניאל", זאת תמורת 400 אלף דולר. עוד פורסם כי מודיעין תשלם 2.5% מסך ההוצאות החיפושים העתידיות בשטח הרישיון, וזאת עד לסוכם של 1.125 מיליון דולר, סך הוצאות של 45 מיליון דולר בסה"כ.
עסקה דומה עשתה החברה עם ישראמקו מקבוצת אקויטל של קובי מימון לרכישת 10% משטח רישיון "שמשון" תמורת 80 אלף דולר.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נפטא מציינת בדיווח כי תוקפו של רישיון דניאל פג בחודש ספטמבר האחרון ולממונה על ענייני הנפט, הד"ר יעקב מימרן, הוגשה בקשה להארכה.
היתר דניאל משתרע על שטח של 2,422 קמ"ר מול חופי אשקלון. שטח רישיון שמשון הוא בשטח של 400 קמ"ר וגם הוא מול חופי אשקלון.
יחידות ההשתתפות של מודיעין עלו אתמול בכ-10% במחזור גבוה.
תביעה נגד צחי סולטן
נס ישראל ביקשה מבית המשפט המחוזי בפתח תקווה לבטל את הקצאת המניות לחברה של צחי סולטן. את התביעה הגישו חברת אלפה הרשומה בליכטנשטיין, הבעלים של נס ישראל, ונס עצמה. אלפה, שאיש העסקים האוסטרי מרטין שלאף הוא אחד מבעליה, קיבלה את הבעלות על נס ישראל בשנת 2008 מתוקף צו של בית משפט בניו-יורק שפסק לטובתה בתיק נגד נס אינטרנשיונל.
במהלך 2008 פעלה אלפה לבירור מצב הנכסים של נס ישראל ומינתה לצורך כך את עורך הדין חיים פרנקל שקיים שיחות עם נושאי משרה בחברת נויה, ביניהם המנכ"ל בן בלייברג. בספטמבר 2009 הדירקטורים של נויה יזמו באופן עצמאי, ללא אישורה של אלפה, הקצאת 1,900 מניות לחברת דו-צח בשליטתו של יצחק סולטן. ההנפקה הזאת אף דווחה לבורסה על ידי מודיעין אנרג'י.
"ההקצאה נעשתה מבלי שנכרת בין התובעות לבין דו-צח כל הסכם, ובלי שהן קיבלו תמורה כלשהי", נכתב בתביעה, "ההקצאה נעשתה במחיר נמוך של 188,700 שקל שאינו שאינו משקף בשום אופן את שוויה של נויה".
בהמשך לאותה הקצאה נחתם בינואר האחרון הסכם בין סולטן לבין אי.די.בי לפיו מחצית מהאחזקות של סולטן יימכרו לחברה. גם הקצאת מניות זו נעשתה ללא סמכות, טוענת נס.