מגדל: "רציו כבר מגלמת הסתברות של 100% שלוויתן כפול מתמר"
ערן יונגר ממגדל שוקי הון גם ממליץ: "מעדיפים את דלק אנרגיה למרות החשש מהעלאת שיעור המס. ועדת ששינסקי תטה את הכף בהחלטות ההשקעה בשותפויות"
"חברות חיפושי הנפט והגז נמצאות מרחק פסיעת רגל מרגע האמת. דרמטי ככל שזה יכול להישמע, יש הבדל רב בין החברות השונות. אסדת הקידוח שמתחילה היום את קידוח האימות בפרוספקט לוויתן עשויה לספק לנו תוצאות כבר במהלך החודש-חודשיים הקרובים. מסקנות הביניים של וועדת ששינסקי, הצפויות גם כן בחודש הקרוב, יכריעו בנוגע לתמלוגים או המיסים", כך פותח האנליסט ערן יונגר ממגדל שוקי הון את סקירתו על השותפות בקידוח לוויתן.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"אסדת הקידוח אשר הגיעה לארץ היום תעבור לאחר קידוח האקספלורציה לקידוחי הפיתוח בתמר, אנו סבורים כי בתמחור הנוכחי, המשקף הסתברות של מעל 100% למציאת גז בלווייתן, יש מקום להיחשף לחברות המחזיקות בתמר, אשר אינה מתומחרת כראוי במחיר, ובעיקר לישראמקו", מסבירים במגדל שוקי הון.
"בשלב זה עדיין רבים גורמי אי הוודאות, בעיקר בנוגע לפרוספקט לוויתן ועל כן, מלבד הערכת השווי במגדל מצרפים את מירב התרחישים האפשריים. כל טבלאות הרגישות מניחות הסתברות של 100% למציאת 16TCF גז טבעי".
"אנו סבורים כי חישובי ההסתברות של 50% למציאת גז בהיקף של כ-16 TCF וכן ההסתברויות השונות למציאת נפט או גז נוספים בעומקים של כ-5,800 מטר ו-7,200 מטרים אינן רלוונטיות בשלב זה. אנו סבורים כי טווח זמן קצר זה, תחילת הקידוח בימים אלו וסיכויי לתוצאות ראשוניות בטווח של חודש-חודשיים, אינו מצדיק בחינה הסתברותית אלא ניתוח כדאיות וסיכונים", מסביר עוד.
"אנו נמנעים מלנקוב במחיר ליחידות ההשתתפות ולמניית דלק אנרגיה, אבל אנחנו כן בוחנים את התמחור העודף או תמחור החסר בין השותפויות השונות הנגזר משווי השוק", מסבירים במגדל שוקי הון.
"בין החברות אשר בבעלותן פרוספקט לוויתן, נסחרת דלק אנרגיה בחסר על פני יתר החברות. נוסיף על כך את החזקתה במישרין בשותפויות ובפרויקט ים תטיס ותמר ואנו סבורים כי החזקה בחברה זו מקטינה את הסיכון הגלום בתמחור העודף הנגזר מרציו", מסבירים את העדפות בית ההשקעות.
IBI: "המניות מגלמות את כל הסיכוי אבל לא את הסיכונים"
"המניות לא מגלמות בכלל את הסיכון. בלוויתן יש 50% סיכוי להידרוקרבונים בתוך האדמה", אומר גיל בשן, אנליסט בבית ההשקעות IBI. בשן מסביר את התנאים ההכרחיים למאגר מסחרי בלוויתן: "בשביל שיהיה מאגר צריכים שלושה גורמים: סלע מקור שייצר את הגז, את זה אנחנו יודעים שיש כי מדובר באותן שכבות סלע כמו תמר. התנאי השני הוא שצריך שיהיה סלע שישמש כמאגר וזה בדרך כלל חול. והתנאי האחרון הוא סלע חיפוי".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
"ההסתברות להימצאות גז נקבעת על ידי מכפלה של שלושת הגורמים. עד שלא קודחים אי אפשר לדעת בוודאות. יכול להיות שיש סדקים בסלע חיפוי שגורמים לבריחת הגז. ואז אין גז במאגר", מסביר בשן.
ב-IBI גם עומדים על הסיכונים שבקידוח: "ההסתברות לקידוחים בים לרוב היא כ-30%. כאן בגלל שתמר היא באותו מבנה אז ההסתברות היא יותר גבוה. צריך לזכור שזוהי הסתברות שגיאולוגים מעניקים זה לא מדע מדויק. גיאולוג אחר או חברה אחרת יכלה להגיע להסתברות אחרת בנוגע להימצאות גז"
"זה מאוד לא סביר שמבנה לוויתן למשל מכיל גז כמו תמר. זה או 1 או 0, כלומר או שיש גז או שאין כלום. בתרחיש הטוב ביותר כן יכולים לעדכן את הרזרבות כלפי מעלה, זה מה שקרה בתמר. זה תרחיש מאוד אופטימי", מסביר בשן.