$
בורסת ת"א

מלרג: היסטוריה של אי־יציבות

הבעלים רבו, דו"חות כספיים תוקנו

חנן פייגנבאום 18:3728.09.10

ההיסטוריה של מלרגכוללת סכסוך מר בין בעלי השליטה, דיווחים בעייתיים לבורסה ולאחרונה גם קושי בתשלום לספקים. מלרג הוקמה על ידי יוסף מלמד ומיכאל הירשברג בשנות התשעים. באוקטובר 2005 היא נהפכה לציבורית כשגייסה כ־80 מיליון שקל בהנפקת מניות ואג"ח בבורסה בתל אביב.

 

ההתחלה היתה מבטיחה ובמהלך 2006 זינק שווי השוק של מלרג לכ־206 מיליון שקל, אלא שבמהלך אותה שנה החל להתפתח סכסוך בין מלמד והירשברג, ששימשו מנכ"לים משותפים, בין השאר על רקע שאלת הרחבת פעילותה של מלרג לחו"ל. בנובמבר 2006 הודיע הירשברג לשותפו על הפעלת הסכם ההיפרדות בין הצדדים (Buy me, buy you), והצדדים ניהלו מו"מ שבסופו רכש הירשברג את חלקו של מלמד לפי שווי של 165 מיליון שקל.

 

מאז ההסכם צנח שווי השוק של מלרג בעשרות אחוזים, הירשברג התקשה לעמוד בתשלום ופנה לבית המשפט בבקשה לבטל את הסכם ההיפרדות. מלמד לא נשאר חייב, והגיש תביעה נגדית, שבה דרש כי מלרג תשלם לו פיצויי פיטורים והלנת שכר בהיקף של 5.6 מיליון שקל. מאוחר יותר הוציא מלמד גם צו עיקול על נכסיו של הירשברג, לאחר שאחד הצ'קים של שותפו לשעבר חזר.

 

בנובמבר 2008 הודיעה מלרג כי בעקבות בדיקה חוזרת של מצב הפרויקטים, היא תבצע הצגה מחדש (Restatement) של דו"חותיה הכספיים מאז הדו"ח השנתי לשנת 2006. בדו"חות החדשים הוקטן ההון העצמי של מלרג ב־10 מיליון שקל. את האחריות למחדל הטילה החברה על מלמד, שנטען כי הטעה את החברה.

 

זה לא היה המקרה היחיד שבו נתגלו אי־דיוקים בדיווחי מלרג. במאי 2008 הודיעה החברה כי קבוצת משקיעים שבראשה עומד פויו זבלודוביץ' תרכוש מחצית מגרעין השליטה מידי הירשברג. זבלודוביץ' מיהר להכחיש. במקרה אחר, בדו"חות הרבעון השלישי של 2009, לא דיווחה מלרג כי מרבית הסכום המופיע בסעיף המזומנים ושווה המזומנים (כ־34 מיליון שקל), משועבד למעשה לבנקים.

 

בעקבות הגשת הבקשה להקפאת הליכים קרסה מניית מלרג במהלך המסחר אתמול ב־15% לשווי שוק של 10.5 מיליון שקל בלבד. גם בסדרות האג"ח נרשמו ירידות חדות: אג"ח סדרה א' ירדו ב־6.3% ומשקפות עתה תשואה שנתית לפדיון של 195%. אג"ח סדרה ב' ירדו ב־6.7% ומשקפות תשואה שנתית לפדיון של 94%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x