קמרון: יש אור בקצה מנהרת הקיצוצים בתקציב
בווייטהול שוקדים על קיצוץ כואב של עד 40% במגזר הציבורי, כולל פיטורים. קמרון: "אם לא עכשיו אז בעתיד יהיו קיצוצים אלימים יותר"
דייוויד קמרון הבטיח שיהיה "אור בקצה המנהרה" לאחר הקיצוצים המיידיים שנדרשים בכדי להתמודד עם גרעון שיא בתקציב ממשלת בריטניה.
ראש הממשלה הנכנס אמר, כי כאשר מצבה הפיננסי של המדינה יתאזן בריטניה תוכל להיכנס לעשור של שגשוג עם כלכלה חזקה כפרס על כוח הסבל של צעדי הקיצוצים
קמרון הזהיר גם, כי אם לא יינקטו פעולות כעת, "קיצוצים דרסטיים ואלימים" יידרשו בעתיד כדי להתמודד עם ההשלכות, כאשר הצמיחה לא תתרומם ושווקי המטבע ייאבדו אמון בפאונד.
ראש הממשלה דיבר אחר הצהריים במהלך ביקור בבירמינגהם לפגישה פומבית הידועה בשם "PM ישיר" כחלק מניסיון הממשלה לשכנע שהקיצוץ בתקציב הכרחי.
השרים חוששים שגם אם שיכנעו את הציבור בכך שהקיצוצים נחוצים כדי למנוע אסון כלכלי עדיין לא הועבר המסר של האפסייד, לפיו אם התכנית תעבור אז מצבה הפיננסי של בריטניה צפוי להשתפר בטווח הארוך - כך לטענת הממשלה.
במהלך משדר שיחות עם מאזינים של ה-BBC המקומי, קמרון אמר כי "עלינו לשלוט בגירעון מאחר שהוא סודק את האמון בכלכלת בריטניה וצובר חובות עבור ילדינו. אני חושב שאנשים מבינים את התכנית הבסיסית שלפיה אנחנו מעבר לאמצעים שלנו, מבזבזים יותר מדי וממסים פחות מדי תוך צבירת חובות".
"עלינו להפגין את המסר לפיו יש אור בקצה המנהרה ותהיה כלכלה בריטית חזקה ומאוזנת יותר. אני רוצה שבריטניה תהיה סיפור הצלחה של העשור הבא. אנשים צריכים לדעת שיש פרס בסופו של כל המהלך הזה ואת זה אני מנסה להבהיר".
בוויטהול עומלים כעת על קיצוץ של 25 עד 40 אחוז לאורך ולרוחב וקמרון הזהיר שבלי צעדים רדיקליים הממשלה תיאלץ לכפות צעדים קשים יותר. בנושא הפיטורים בשירות הציבורי, קמרון אמר שכמובן שניתן להעסיק את העובדים לתקופה ממושכת יותר אלא שבסופו של דבר יהיה משבר אמון, אובדן צמיחה וכלכלה שלא מתפקדת.
הוא הביא כדוגמה את יוון שנאלצה לחתוך את משכורות השירות הציבורי ולהעלות מסים תוך ביטול הוצאות על בטחון ובתי חולים.
"הקיצוצים דרסטיים ואלימים וגורמים לאובדן גדול יותר של מקומות עבודה". הבנקים הבריטיים דיווחו השבוע על גידול ברווחים אלא שהדבר העצים את הביקורת על כך שתנאי האשראי שלהם לחברות ולמשקי הבית מחמירים. קמרון אמר שיעלה את הסוגיה בפגישתו עם הנגיד מרווין קינג.