$
בורסת ת"א

קרנות הנאמנות: הפעם הציבור נשאר בקונצרניות

על רקע הדשדוש בשוק המניות - שש מעשר הקרנות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר במחצית הראשונה של 2010 היו קרנות אג"ח קונצרניות. בולטות בביצועיהן החלשים: קרנות המושקעות במדד ת"א־25 ובשווקים האירופיים

רחלי בינדמן 07:4501.07.10

ענף קרנות הנאמנות נכנס ל־2010 בחיוך: אחרי העליות החדות בשווקים ב־2009, הציבור הרגיש מספיק בנוח והצטרף לחגיגה. ברבעון הראשון של 2010 כיכבו הקרנות האגרסיביות יותר - המנייתיות, המעורבות וקרנות אג"ח קונצרניות.

 

אחר כך הגיע המשבר האירופי וטרף את הקלפים. הציבור, כצפוי, ברח לאפיקים הסולידיים, והקרנות הכספיות חזרו לראש רשימות הגיוסים. אך להבדיל מהתמונה ב־2009, המשקיעים הפעם לא נטשו את קרנות האג"ח הקונצרניות. בשלושת החודשים אחרי פרוץ המשבר ביוון נפדו מהקרנות הקוצרניות 1.8 מיליארד שקל. לשם השוואה, בשלושת החודשים שלאחר קריסתו של ליהמן ברדרס נפדו מהקרנות הקונצרניות לא פחות מ־7 מיליארד שקל.

 

המחצית הראשונה של 2010: שנת ההתפכחות

קופות גמל - אמיר הסל: "אני לא מתכוון לרוץ למזומן"

ביטוח מנהלים - במרדף אחר השוק: הפניקס מגדילה החשיפה למניות

שוק ההנפקות: 121 הנפקות - 18 מיליארד שקל

וול סטריט: החשש משפל חוזר בצורת W שוב כאן

אירופה: כדור השלג לא נעצר

ת"א סגרה בירידות - במחזור ענק של 4.2 מיליארד שקל

 

על פי נתונים שאסף רוני אפטר, מנהל קשרי יועצים במיטב, בסיכום חצי־שנתי בראש טבלת הגיוסים ניצבת הקרן הכספית של פסגות עם 1.8 מיליארד שקל. במקום הרביעי והחמישי ברשימת הגיוסים מופיעות קרנות מסוכנות יותר, של מגדל והראל, המשקיעות בעיקר באג"ח ממשלתיות וקונצרניות ומעט במניות.

 

הקרנות מוטות הסיכון רושמות במחצית 2010 את התשואות המרשימות ביותר, למרות הירידות בחודשיים האחרונים. בראש טבלת התשואות קרן רוטשילד מניות זהב ואחריה קרן ה־High Yield של מיטב, ש־75% לפחות מנכסיה מושקעים באג"ח בסיכון גבוה. שש מעשר הקרנות בעלות התשואות הגבוהות ביותר הן קרנות אג"ח. לצדן בלטו קרנות המשקיעות במניות היתר וקרנות המשקיעות בזהב.

 

הבולטות בביצועיהן החלשים הן הקרנות המנייתות שהשקיעו במדד ת"א־25 ובעיקר אלו שמינפו את החשיפה, דוגמת דקלה מעוף כפליים של מגדל, כלל מעוף בריבוע ומיטב ת"א אגרסיבית. ביצועים חלשים נרשמו גם בקרנות שמשקיעות באירופה.

 

ומה מצפה לנו בחציון הבא? מאיר מזוז, יו"ר אקסלנס קרנות נאמנות, סבור כי שאלת מיליון הדולר היא מה יקרה ברמת המאקרו בעולם. לדבריו "תשואות האג"ח הממשלתי לעשר שנים, הן בארה"ב והן בישראל, משדרות משבר עמוק. הצמיחה במשק תהיה חלשה, ולא צפויה עליית ריבית בקרוב. שוק המניות תומך בתזה הזו, וכעת יש להמתין ולראות אם נרשום צמיחה מואטת ואולי אפילו שלילית. ככל שההאטה תהיה חריפה יותר, הציבור ייצמד לנכסים הסולידיים, ועד שהתמונה תתבהר זה מה שנשווק, נכסים עם מרכיב מניות נמוך".

 

גיא שיקר, מנכ"ל קרנות הנאמנות של כלל פיננסים, מציין את הטרנדים שיעניינו בכל זאת את חובבי הסיכון: "השנה

זו שנת הגז והאנרגיה, והתשובה שלנו היא באמצעות השקת קרנות מתמחות. תחום נוסף שהפך טרנדי הוא זה של הביוטכונולגיה. גם הטרנד בתחום הקונצרני הלך וגדל בשנה האחרונה. כיום מושקעים סדרי גודל של 45 מיליארד שקל בתחום האג"ח הקונצרניות, ובעיקר באג"ח כלליות, כשרק לפני שנה וחצי, בשיא המשבר, היו באפיק פחות מ־10 מיליארד שקל. להערכתי, הטרנד הזה רחוק מלהסתיים מול האלטרנטיבות הקיימות באפיק הממשלתי".

 

רפי ניב, מנכ"ל קרנות הנאמנות של מיטב, מעריך שהקרנות המנייתיות יתאוששו לקראת סוף השנה: "ההערכה שלנו היא שעקב הריביות הנמוכות ובהנחה שתחזור היציבות לשווקים, נראה חזרה להשקעה במניות, כי באג"ח הפוטנציאל הרבה פחות גדול".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x