נציגות האג"ח של סקורפיו: "אם זו ההצעה הסופית של שטיינמץ, נצא בהליך משפטי"
נציגות בעלי האג"ח בסקורפיו: "אין לנו הרבה ברירות". עם זאת, ל"כלכליסט" נודע כי בנציגות בעלי האג"ח יש גורמים "רכים", שנוטים לקבל את ההצעה של סקורפיו עם שינויים קלים בלבד
פרשת סקורפיו ממשיכה להעסיק את הנציגות של הגופים המוסדיים המעורבים בהסדר החוב של החברה, וממתינים לתשובתו של בעל השליטה בחברה, איש העסקים בני שטיינמץ, לשאלה האם הוא מוכן לשפר את הצעתו האחרונה. גורם המקורב לנציגות אמר: "אין אפשרויות רבות; או שהם יהיו מוכנים לדון בשיפור
עורך הדין אופיר נאור, המנהל את המאבק המשפטי מול בני משפחת דנקנר בחברת אלרן, סבור כי על המשקיעים המוסדיים לנקוט עמדה ברורה כאשר בעל השליטה אינו עומד בתשלום החובות כלפי החברה. להערכתו, המקרה של סקורפיו ובני שטיינמץ לא שונה.
נאור: "חובתם של הגופים המוסדיים היא כלפי העמיתים שלהם. צריך לעשות ככל האפשר כדי שהכסף יוחזר במלואו, לרבות הליכים משפטיים ומימוש ביטחונות, ואף הליכה לפירוק. כשמגייסים את הכסף, יש בעלי שליטה שיודעים לנפנף היטב בשם המשפחה שלהם ובכישורים שלהם, אבל כשהחברה קורסת, מתברר שהם לא באמת עומדים מאחוריה, וגם מתברר שלא הם אלה שבאמת ניהלו, והם לא מחפשים דרך לקחת אחריות, אלא רק איך לא להתמודד עם המצב".
"אני לא מכיר את הפרטים של הסדר סקורפיו, אבל אם הוא מתנה את התרומה שלו להצלת החברה בתנאים אלה ואחרים שאינם סבירים, זה לא מהלך שצריך לומר לו 'כן'", אמר נאור.
המאבק בסקורפיו כבר נמצא בשלביו האחרונים, ולא מן הנמנע שכמו בכל גיבוש הסדר, המשקיעים המוסדיים יהיו חלוקים בינם לבין עצמם על מידת הגמישות שצריך לגלות כלפי בעל שליטה שאינו עומד בתשלומי האג"ח שלו. אלא שהמקרה של סקורפיו אינו עוד מקרה של חברה קטנה הנשלטת על ידי משקיע אלמוני, ולהחלטת המוסדיים במקרה זה יש השלכות ארוכות טווח על שוק גיוס החוב החוץ־בנקאי.