נובל אנרג'י: הביקוש לגז טבעי בישראל יגדל בשיעור של 10% לשנה עד 2020
במהלך כנס אנליסטים שנערך בארה"ב אמרו ראשי החברה על מאגרי הגז בלוויתן: "מדובר בכמות גדולה משמעותית מזו של תמר"
הביקוש לגז טבעי בישראל יצמח עד 2020 בשיעור של 10% בממוצע כל שנה – כך מעריכים ראשי נובל אנרג'י.
הדברים נאמרו בכנס אנליסטים שנערך כעת בארה"ב, שם נסקרת פעילות החברה בשנים האחרונות. לדברי נובל אנרג'י, גז טבעי שימש בשנה החולפת כמקור אנרגיה ל-33% מכושר ייצור החשמל,
"אנו פועלים במדינה בה הממשל תומך ומבין את חשיבות מאגרי הגז שנתגלו מול החוף. אנחנו ניצבים כיום בפני אופוזיציה של תושבים מקומיים כדי להקים את נקודת הקליטה בחוף אבל אנחנו עובדים עם הקהילה ורשויות החוק בצורה עדינה כדי לפתור את הבעיות, ואנחנו בטוחים שתתקבל החלטה נכונה", אמר קודם לכן יו"ר ומנכ"ל החברה צ'אק דווידסון, בהתייחסו למאבק להקמת נקודת הקליטה הצפונית. לדברי אנשי החברה, הקידוח הסופי יכלול חמש בארות שיזרימו את הגז לחופי ישראל ומשם למערכת הארצית.
כמות גז אדירה
חלק מההרצאה מול האנליסטים עסק בחדשות האחרונות, לפיהן מאגרי הגז במבנה "לוויתן" עשויים להכיל כמות כפולה מאלו שהתגלו בתמר. "המספר 16 TCF קשה לעיכול כי מדובר בכמות גדולה משמעותית מזו של תמר. בתמר חזינו היתכנות למציאת גז בשיעור של 35% אולם הצלחנו לשכלל את יכולת הבדיקה שלנו ולכן פה מדברים על אפשרות גילוי הפקה של 50%", מסבירים בנובל אנרג'י. קידוח ההפקה הראשוני יתבצע ברבעון האחרון של 2010, אם כי המבנה הגיאולוגי של "לוויתן" שונה מזה של קידוח "תמר", מה שאולי יחייב קידוח עמוק יותר ממה שתכננו בתחילה.
יצוין שספק הגז השני למדינת ישראל, חברת EMG בבעלות אנשי עסקים מצרים, ממשלת מצרים ואיש העסקים יוסי מימן, אמורה להעביר לחברת החשמל כמות גדולה של גז טבעי כחלק מהחוזים שנחתמו בין הצדדים. מאגרי הגז המצרי, שממוקמים מצפון למדינה, מכילים על פי ההערכות כמות גדולה פי 4 ממה שמשערים שיש ב"לוויתן" – כ-2,000 BCM.