אירופה סגרה במגמה מעורבת; BP קרסה ב-13% אחרי שהודיעה על נטישת כתם הנפט
הבנק המרכזי באירופה הזהיר כי הבנקים ביבשת ימחקו עד סוף השנה 195 מיליארד יורו. דאקס עלה ב-0.3% ואילו פוטסי ירד ב-0.5%
בורסות אירופה סגרו היום במגמה מעורבת עם נטייה לירידות, לאחר שהמסחר נפתח בירידות חדות על רקע הודעת הבנק המרכזי האירופי (ECB) כי הבנקים באירופה ייאלצו למחוק ממאזנם 195 מיליארד יורו בשנה זו. לגבי השנה הבאה ציינו שם כי ישנה "עננה של אי ודאות". 600 החברות הגדולות ביבשת עלו ב-0.15% בממוצע.
מדדי מניות
בקרב מדינות ה-PIIGS: האייבקס הספרדי איבד 0.6%, ה-MIB באיטליה נחלש ב-1.3%, בפורטוגל ירד ה-PSI ב-0.4% וביוון השיל ה-ASE 1.5% מערכו.
מוקדם יותר פורסמו בבריטניה נתוני מדד מנהלי הרכש שנותר ברמה של 58 נקודות, מעבר לצפי האנליסטים שחזו ירידה לרמה של 57.5 נקודות. עוד פורסם כי האבטלה בגוש היורו עלתה לרמה של 10.1%, בדומה להערכות האנליסטים. האבטלה בחודש הקודם עמדה על 10%.
היום פורסמו בגרמניה כי מדד מנהלי הרכש במדינה עלה לרמה של 58.4 נקודות לעומת צפי האנליסטים של 58.3 נקודות. האבטלה בגרמניה ירדה לרמה של 7.7% לעומת צפי לירידה ל-7.8%. בתוך כך, גורמים בבנק המרכזי הגרמני מתחו ביקורת על תוכנית ה-ECB לרכישת אג"ח מכיוון שהיא מעיין תוכנית סיוע נוספת להתמודדת עם המשבר היווני.
יו"ר הבנק המרכזי הצרפתי כריסטיאן נוואיה האשים היום את חברות הדירוג כי הן מלבות את המשבר עם הורדות הדירוג שלהן. "לא חל שום שינוי בחודשים האחרונים כדי שחברות הדירוג יחתכו את הדירוגים של המדינות" אמר נוואיה. בשבוע שעבר הורידה סוכנות הדירוג פיץ' את הדירוג של ספרד ל-"+AA" מדירוג האשראי המושלם שהיה לה עד כה.
מניות במרכז
מניית BP בבורסה בלונדון הובילה את הירידות על רקע חוסר הצלחתה להתמודד עם כתם הנפט בשטחי ארה"ב. מניית החברה צללה ב-13% ואיבדה כ-18 מיליארד דולר משווי השוק שלה. בחודש האחרון איבדה החברה שליש משווייה והעלות המוערכת על ידי BP לטיפול בכתב הנפט היא 990 מיליון דולר.
חדשות מאקרו מאכזבות הגיעו היום גם מסין, שם מדד מנהלי הרכש ירד ב-3.2% - מעבר לתחזיות האנליסטים. "הייצור התעשייתי בסין מצביע על ירידה בקצב הצמיחה הכלכלי בעולם" אמר מרכוס סטיבנס מפיוניר הגרמנית לסוכנות הידיעות בלומברג. "השוק תחת לחץ – הערכות לגבי הנתונים המאקרו כלכליים הבאים לוט בערפל" הוסיף סטיבנס.
מדד סטוקס 600 המאגד את 600 החברות הגדולות באירופה ירד בחודש מאי ב-5.8%, הירידה הגדולה ביותר מאז פברואר 2009. היום ננעל המדד בעליה של 0.15% לאחר שירד במהלך היום ב-1.3%. אגב, מדד MSCI לאיזור אסיה פסיפיק ירד בחודש מאי ב-9.8% - הירידה החדה ביותר מאז קריסת ליהמן ברדרס.