בלעדי ל"כלכליסט": פניות לאי.די.בי למכירת השליטה בכלל ביטוח
כמה מהפניות נעשו באופן ישיר ואחרות באמצעות בנקי השקעות זרים. לפי הערכות, בניסיונות הרכישה מעורבים גם משקיעים ישראלים
בשבועות האחרונים התקבלו באי.די.בי פניות מכמה משקיעים בקשר לאפשרות לרכוש את מניות אי.די.בי. בכלל ביטוח. ל"כלכליסט" נודע כי כמה מהפניות נעשו באופן ישיר, ואחרות באמצעות שני בנקי השקעות זרים. לפי הערכות, בניסיונות הרכישה מעורבים משקיעים ישראלים.
מדו"חות החברה שפורסמו השבוע עולה כי שווי נכסי כלל ביטוח (הון עצמי והיוון תזרים מזומנים עתידי מעסקיה) הוא 8.7 מיליארד שקל, לעומת 5.2 מיליארד שקל בסוף 2008 - עלייה של 67%. שוויה הבורסאי של החברה הוא 4.6 מיליארד שקל.
שווי תיק ביטוח החיים והבריאות לבדו רשם זינוק של 43% לעומת 2008. שווי תיק ביטוח החיים של כלל ביטוח הוא 65% משווייה (השאר שווי תיק ביטוח כללי ונכסים אחרים), כך שמסתמן פער גדול בין השווי "האמיתי" של כלל ביטוח לשווייה הבורסאי.
התאוששות השווקים שהזניקה את רווחי כלל ביטוח, וחזרת החברה־הבת כלל פיננסים לרווחיות ברבעון הנוכחי אחרי תשעה רבעונים רצופים של הפסד, נותנות לדנקנר מנוף לדרוש מחיר ראוי עבור המכירה.
הרווח של כלל ב־2009 הסתכם ב־859 מיליון שקל, מתוכם 350 מיליון שקל נזקפו לדו"ח רווח והפסד והיתרה נזקפה לגידול בקרנות ההון. זאת לעומת הפסד כולל של 772 מיליון שקל ב־2008. למעשה, אלמלא עקב האכילס של כלל ביטוח, פעילות הפיננסים שלה, המרוכזת בכלל פיננסים ושהסבה לה הפסד כולל לפני מס של 182.3 מיליון שקל, עשויה היתה כלל ביטוח לרשום רווח כולל המתקרב לזה של המתחרה הגדולה מגדל, שהיה כמיליארד שקל.
דנקנר אמר לאחרונה כי הוא מעוניין להרחיב את פעילות אי.די.בי בעולם. דנקנר כבר חשוף בתחום הפיננסים הבינלאומי בהשקעה הגדולה ביותר של גוף ישראלי, כ־2 מיליארד דולר במניות קרדיט סוויס. ככל הנראה, אם עסקת המכירה תצא לפועל, זה ישמש להגדלת ההשקעות של קונצרן אי.די.בי בחברות בחו"ל.
כלל ביטוח נחשבת אחזקה אסטרטגית בשוק ההון הישראלי, ומחזיקה גם בחברות בינלאומיות כמו חברת הביטוח גארד וברודגייט בארה"ב.