מבטח שמיר לבית המשפט: "רשות ני"ע בורחת מההסכמות שלה איתנו כמו מאש"
הקרב בין רשות ני"ע לבין מבטח שמיר עולה מדרגה. הרשות: "מבטח שמיר נקלעה לפוזיציה משפטית לא נוחה בגלל התנהלותה העסקית"
דו קרב בצהרי היום. רשות ניירות ערך תקפה אתמול (ג') בחריפות חסרת תקדים את מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר בבית המשפט המחוזי מרכז בפתח תקווה. בתגובה שהגישה הרשות לבקשתה של מבטח שמיר, כי בית המשפט יוציא צו מניעה נגד כוונת הרשות להשעות את המסחר במניית מבטח שמיר, מאשימה הרשות
"מבטח שמיר מערפלת בכוונה עובדות רלבנטיות ומהותיות לעצם זכותה (של רשות ני"ע - ג"ח) למתן הצו, תוך תקווה שבית המשפט הנכבד לא ישים לבו אליהן ויעניק את הצו", נאמר בתגובה.
כזכור, רשות ני"ע הודיעה כי בכוונתה להשעות את המסחר במניית מבטח שמיר החל ב־12 במאי בשל סירובה של זו לפרסם את דו"חות תנובה בטענה כי אייפקס אוסרת עליה לפרסם את הדו"חות.
בתגובתה טוענת הרשות כי מבטח שמיר מעדיפה להילחם בה במקום לדרוש מאייפקס את הנתונים והדו"חות הכספיים. הרשות איננה מפנה אצבע מאשימה כלפי אייפקס בנושא. "המאמץ של מבטח שמיר שלא להשיג את הנתונים אודות תנובה מעלה שאלות נכבדות לגבי אחריות האורגנים שלה, ובקשר עם חובות הזהירות שלהם... בידי מבטח שמיר קיימים הנתונים הכספיים של תנובה, אבל הם לא ערוכים כדין בידי רואי החשבון, כפי שטענה מבטח. דומה שמבטח עושה ככל שביכולתה להשליך מעליה את המידע ובלבד שלא תצטרך לגלות אותו לציבור".
ל"כלכליסט" נודע כי רם כספי, פרקליטה של מבטח שמיר, ביקש אתמול לפסול את כתב התגובה של הרשות מאחר שהוגשה על פני 30 עמודים בעוד ששלשום בדיון נראה היה כי הרשות מתכוונת לתגובה קצרה של עמוד אחד או שניים. הבקשה של כספי נדחתה על ידי השופט.
לדברי הרשות, אם ביהמ"ש ייעתר לבקשת מבטח ויוציא צו מניעה נגד הפסקת המסחר במניה יהיה זה "מתן הכשר לאירוע אי־הגילוי המהותי ביותר בשוק הישראלי בשנים האחרונות", וכי קבלת בקשתה של מבטח יהיה בה "כדי לסייע למבקשת להיחלץ מפוזיציה משפטית בלתי נוחה שאליה נקלעה כתוצאה מהתנהלות עסקית". לדברי הרשות, גם אם ביהמ"ש יחליט להוציא צו מניעה נגד ההשעיה במסחר, הרשות תפעיל את סמכותה בהתאם לסעיף 38א של חוקי ני"ע, ותפעל להנעת התהליך שמשמעותו ההשעיה מהמסחר.
בכתב התגובה של מבטח שמיר שהגיע לידי "כלכליסט" טוען כספי כי יש לראות דברים אלה בחומרה. "הרשות מודיעה בריש גלי כי גם אם ביהמ"ש יקבל את הטענה, היא תפעל במסלול עוקף החלטה". לדבריו, תגובת רשות ני"ע אינה נתמכת בתצהיר ולכן "נשמט היסוד מתחת לתגובה. הרשות מתחמקת מלהעמיד עד מטעמה שייחקר על טענותיה העובדיות".
לטענת מבטח שמיר, היא קיבלה הכשר לעסקת רכישת תנובה ממשה טרי, יו"ר הרשות לשעבר, וממשה ברקת, יו"ר מחלקת התאגידים, שעל סמך הבטחתם כי לא תצטרך לפרסם את דו"חות תנובה היא ביצעה את העסקה: "הדרישה לפרסם את הדו"חות עכשיו היא הפרה של אותן הסכמות. עובדה ששנתיים לא פרסמנו את הדו"חות והרשות שתקה". עוד היא טוענת כי הרשות "בורחת כמו מאש" מההסכמות שהושגו בעניין זה, כך שטענותיה הן פופוליסטיות ולא יותר מכך.
הרשות לעומתה טוענת בתגובה כי עמדתה היתה כי יש להציג השקעה זו בשווי הוגן, מהרגע שבו הוצגה תנובה כנכס זמין למכירה בדו"חות מבטח, והצדדים היו חלוקים בעניין זה לכל אורך הדרך. הרשות טוענת עוד שמבטח התחייבה בפניה לנקוט הליכים משפטיים נגד אייפקס כדי לפעול להסרת המניעה לפרסום הנתונים; מאחר שלא עשתה זאת הרשות תפעל שהחל ב־12 במאי מניית מבטח לא תיסחר".
עו"ד איתן שמואלי ממשרד שדות, מומחה לדיני חברות, אמר אתמול ל"כלכליסט": "מי שחובה עליו לספק את הדו"חות היא תנובה ולא ־. מכיוון שדירקטוריון תנובה אישר את העברת המניות למבטח שמיר כאשר הוא ידע שמדובר בחברה ציבורית הוא למעשה התחייב בכך להמציא את הדו"חות של תנובה למבטח שמיר, והוא לא יכול להתחמק מכך עכשיו אלא אם כן יעבירו את המניות לצד שלישי באופן שלמבטח שמיר לא יהיה אינטרס בהן. במקרה כזה, אם מבטח שמיר לא תקבל תמורה מתאימה עבור המניות של תנובה, הדבר יכול לאפשר תביעה נגזרת נגד הדירקטורים שלה".
יצוין כי ביום ראשון פורסם לראשונה ב"כלכליסט" על הבעיות בשותפות בין אייפקס למבטח שמיר בתנובה, והשיחות הראשוניות לפירוק השותפות. גורמים המקורבים לצדדים אמרו אתמול כי קיימת מחלוקת משפטית עסקית, אבל אין סכסוך בין הצדדים וכי זהבית כהן, מנכ"לית אייפקס ישראל, ומאיר שמיר מקיימים ביניהם שיחות בנושא באופן שוטף.
תגובת מבטח שמיר: "החברה הגישה את התגובה וביהמ"ש יאמר את דברו".