בלעדי ל"כלכליסט": איך זינק השווי של אלקטרה ב-160 מיליון שקל ב-3 חודשים?
בינואר העריך פסגות את שווייה של אלקטרה מוצרי צריכה ב־840 מיליון שקל. לכלכליסט נודע כי בית ההשקעות ירכוש 5% מהחברה לפי שווי של מיליארד שקל לקראת ההנפקה. אלקטרה התחייבה לחלק דיבידנד של 50% מהרווח הנקי השנתי
אחרי בנק לאומי, גם בית ההשקעות פסגות מצטרף להשקעה בחברת אלקטרה מוצרי צריכה, החברה בת של אלקטרה. ל"כלכליסט" נודע כי פסגות ירכוש 5% מהחברה שבשליטת גרשון זלקינד תמורת 50 מיליון שקל.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
העסקה תתבצע לפי אותו שווי שבו השלים לאומי לפני חודש רכישה של 10% מאלקטרה מוצרי צריכה, כלומר מיליארד שקל. בכך משלימה אלקטרה מוצרי צריכה את ההכנות להנפקת החברה בבורסה בת"א, הנפקה שפורסמה לראשונה ב"כלכליסט". עוד נודע כי כבר בימים הקרובים תפרסם החברה את התשקיף לקראת ההנפקה שצפויה להתבצע לפי שווי של 1.5-1 מיליארד שקל. את התשקיף הגישה החברה לרשות ני"ע כבר בתחילת מרץ.
יצוין כי בסוף 2007 נמחקה אלקטרה מוצרי צריכה מהמסחר על ידי בעלת השליטה אלקו החזקות, לפי שווי של כ־800 מיליון שקל בהצעת הרכש. לאחר מחיקתה מהמסחר פוצלה פעילותה הרווחית של החברה - שיווק מוצרי צריכה בישראל - מפעילות ייצור ומכירת מזגנים בעיקר באירופה, שהציגה הפסדים לאורך שנים לא מעטות, וב־2009 לבדה הניבה הפסד ענק של 204 מיליון שקל.
פסגות, בניהולו של רועי ורמוס, היא בעלת עניין בחברות בורסאיות נוספות כגון דלק אנרגיה, שבה רכשה מניות בדצמבר האחרון בהיקף 236 מיליון שקל (5.17% מהחברה),איירפורט סיטישבה השקיעה באותו החודש 40 מיליון שקל (5.08%) ודש איפקס שבה השקיעה 72 מיליון שקל ברכישת 7%.
אחרי השלמת הרכישה על ידי לאומי, ירדה אחזקתה של אלקו החזקות (באמצעות החברה־הבת איליאסי) באלקטרה מוצרי צריכה ל־90%. את 2009 סיימה אלקטרה מוצרי צריכה, בניהול יעקב (יקי) ודמני, עם רווח נקי של 97 מיליון שקל. העסקאות מול לאומי ופסגות צפויות להגדיל את ההון של אלקו, החברה־האם, בכ־74 מיליון שקל.
במסגרת העסקה עם לאומי ופסגות תתחייב אלקטרה מוצרי צריכה לחלק מדי שנה דיבידנד בשיעור של 50% מהרווח השנתי הנקי, ככל שיתאפשר.
אלקטרה מוצרי צריכה עוסקת ביבוא ובשיווק מוצרי צריכה חשמליים בישראל - מזגנים, מחשבים ומכשירי טלפון סלולריים של סוני אריקסון. לחברה 65 חנויות של רשתות לשיווק מוצרי חשמל ואלקטרוניקה שבבעלותה (מחסני חשמל, שקם אלקטריק וסנסור), וזכיינות של כמה מותגים בתחום התקשורת והמחשבים, ובהם סוני אריקסון, דל ואייסר. בסך הכל החברה מעסיקה כ־1,900 עובדים.
המעניין הוא כי בעקבות הידיעות על הנפקת החברה, בינואר פרסמו האנליסטים של פסגות הערכת שווי של 840 מיליון שקל. האנליסט נעם פינקו ציין כי השווי בהנפקה, אם תהיה, יהיה גבוה משמעותית ממחיר זה, אך עם זאת סייג כי "שווי של 1.5 מיליארד שקל (שעליו דובר בתחילה, ג"ח) נראה מוגזם בעינינו". בשבוע שעבר פרסמה פסגות עבודה על אלקו ובה העניקה למניית החברה מחיר יעד של 67 שקל, לעומת 58.7 שבו היא נסחרת כיום.