האם פולסון נעשה גדול מדי?
בניגוד ליריביו, פולסון, המנהל 32 מיליארד דולר בקרנות גידור מרוויח. אנליסט: "יש שלב שהופכים לגדולים מדי מכדי להרוויח"
בתחילת השנה ניהל ג'ון פולסון 32 מיליארד דולר בקרנות גידור, שלישי בעולם מאחורי ג'יי.פי.מורגן וברידג'ווטר. בניגוד לרבים מיריביו הגדולים ביותר הוא ממשיך להרוויח, פעולה שמעלה את השאלה מהו סכום הכסף שנחשב ליותר מדי עבור מנהל קרן גידור?
"אין ספק שפולסון מהווה מקור
פולסון, לשעבר בנקאי בבר סטרנס, הקים את החברה שלו ב-1994. אחת הסיבות שהוא נבדל ממתחריו הגדולים היא שהוא מבצע השקעות מרוכזות, כמו מתי שהימר נגד משכנתאות הסאב פריים, מהלך שסייע לו לרשום רווח של 3 מיליארד דולר ב-2007. אולם ככל שהנכסים מתרבים, כך קשה יותר לקרן למצוא השקעות גדולות מספיק להעלות את הרווחים ולסחור מבלי לפגוע במחירים.
הקרנות של פולסון, שלרוב מרוויחות מחובות גרועים, פשיטות רגל ומיזוגים, משתרכות בשנתיים האחרונות מאחורי קרנות אחרות, לאחר שהצליחו לעקוף אותן ב-2007 וב-2008.
קרנות גדולות יותר מרוויחות יותר
קרנות הגידור הגדולות בעולם מתקרבות לשיא שלהן, לאחר שספגו הפסדים כבדים במיוחד ב-2008. הן מרוויחות משינוי בקרנות הפנסיה והשקעות בחברות יציבות עם רווחים קבועים. 14 חברות ניהלו 20 מיליארד דולר ויותר בתחילת 2010, כשנכסי התעשייה עמדו על 1.6 טריליון דולר. באמצע 2008 קרנות גידור ניהלו סכום שיא של 1.9 טריליון דולר.
ב-1998 רק שתי חברות ניהלו יותר מ-20 מיליארד דולר, ושנתיים לאחר מכן הן כבר רשמו הפסדי עתק. "ישנו שלב שבו אפשר להפוך להיות גדולים מדי בכדי לגרוף רווחים", אומר האנליסט לורנס שיארלו. "להיות גדול ובעל יכולת לבנות תשתית חזקה הם דברים טובים, אבל באופן כללי אני חושב שהרחיקו לכת".
אולם, מנגד רבים ממשקיעיו של פולסון אינם מוטרדים מהגודל שלו. "עבור קרנות שמשקיעות במגוון אסטרטגיות, הגודל אינו מהווה עניין", אומר אנליסט נוסף. "קרנות גדולות יותר מרוויחות יותר, כך שהן יכולות להעסיק את העובדים הטובים ביותר ולבנות את התשתית החזקה ביותר".