בלעדי ל"כלכליסט": הנפקת הענק של וינטגרה חוזרת לבורסת נאסד"ק
הגאות בשוק המניות קורצת למייסד ומנכ"ל וינטגרה קובי בן־צבי, שינסה לגייס 75 מיליון דולר לחברת השבבים לפי שווי של 300 מיליון דולר. הערכות: הרווח הנקי ב־2009 עמד על 4 מיליון דולר
ארבע שנים אחרי שנכשלה הנפקת מניותיה בנאסד"ק, חברת וינטגרה הישראלית (Wintegra) תנסה להנפיק שוב. ל"כלכליסט" נודע כי חברת השבבים החלה בסבב פגישות עם חתמים מבנקי השקעות זרים כדי להשלים הנפקת מניות בסוף הרבעון השלישי או בתחילת הרבעון הרביעי של 2010.
בכוונת החברה
מנכ"ל ומייסד החברה קובי בן־צבי נפגש בשבועות האחרונים עם בנקי ההשקעות דויטשה בנק, ג'יי.פי מורגן (שהשתתף בניסיון הקודם), קרדיט סוויס וסיטי כדי לקדם את ההנפקה. בכוונת החברה להכין בשבועות הקרובים תשקיף ולהגיש אותו ביוני־יולי.
וינטגרה, שהוקמה ב־2000, פועלת בתחום המוליכים למחצה ומתמחה בפיתוח מעבדי גישה מהירים לרשתות תקשורת בטכנולוגיית WinPath. מעבדים אלו מאפשרים לספקי תקשורת לעבור מרשתות קוויות לרשתות המבוססות על פרוטוקולי אינטרנט, אתרנט, TDM
ו־ATM, ללא שינוי מהותי בטכנולוגיית ההפעלה. בין המשקיעים העיקריים בחברה: טקסס אינסטרומנטס, בנק ההשקעות הטייוואני CDIB, קרן ג'נסיס, קרן קונקורד, קרן מגנום, חברת מארוול־גלילאו וקרן ההלוואות פלנוס (בשליטת משפחת דברת). עם לקוחות החברה נמנות מוטורולה, סמסונג, טלאבס, אי.סי.איי, לוסנט ויונדאי. החברה החלה במכירות כבר ב־2002 ורשמה רבעון רווחי ראשון ב־2005.
ביוני 2006 ניסתה, כאמור, החברה להנפיק מניות בהובלת גולדמן זאקס וקרדיט סוויס. החברה ביקשה להשלים הנפקה ראשונה בנאסד"ק לפי שווי של 313–269 מיליון דולר, ואולם תזמון אומלל וחוסר נכונות להתפשר על שווי החברה גרמו לבן־צבי להחליט על דחיית ההנפקה. החברה ביקשה לגייס 60–70 מיליון דולר.
בן־צבי אמר אז כי החברה מתכוונת לחזור ולהנפיק בעתיד, כך שהכסף שהושקע בהכנות להנפקה לא הלך לטמיון. אבל התקוות של בן־צבי לנסות שוב בתוך שנה־שנתיים נמוגו עם תחילת המשבר הפיננסי בשווקים שהביא להקפאת ההנפקות הראשוניות בנאסד"ק. עתה, עם הפשרת השוק, וכשחברות נוספות כמו אייבלסטר וסודה קלאב מקיימות מהלכים ראשונים להנפקות, חושבים גם בווינטגרה שהגיע הזמן.