דו"ח: מנכ"ל ליהמן ברדרס היה "רשלן"
לפי דו"ח שהזמין בית המשפט הפדרלי במנהטן, "המניפולציה בדפי המאזנים הייתה מכוונת, כדי ליצור מראית עין"
ליהמן ברדרס הולדינגס השתמש בעסקאות חוץ-מאזניות כדי להמעיט בערך המינוף שלו בסוף 2007 וב-2008, והונה את בעלי המניות לגבי יכולתו לעמוד בהפסדים. כך לפי דו"ח שהזמין בית המשפט על פשיטת הרגל הגדולה בהיסטוריה של ארה"ב.
המנכ"ל דאז ריצ'רד פולד היה "לכל הפחות רשלן מאוד"
"המניפולציה בדפי המאזנים הייתה מכוונת, כדי ליצור מראית עין, והייתה לה השפעה משמעותית על יחס המינוף נטו של ליהמן", וגרם לדו"חות הפיננסים להיות מטעים, כתב ולוקאס. מינוף גבוה פוגע ביכולתה של חברה לספוג זעזועים פיננסיים.
פולד לא ידע מהן עסקאות Repo 105, אמרה עורכת דינו פטרישה היינס ממשרד אלן אנד אוברי. הוא "לא בנה אותן או ניהל עליהן משא ומתן", היא אמרה. "והוא לא היה מודע לטיפול החשבונאי".
ג'יי.פי. מורגן וסיטיגרופ סייעו לקריסת ליהמן ברדרס
בדו"ח נטען עוד, כי ג'יי.פי. מורגן צ'ייס וסיטיגרופ סייעו בגרימת הקריסה של ליהמן ברדרס בכך שדרשו יותר ביטחונות ושינו את הסכמי הערבויות. "לדרישה של המלווים של ליהמן לביטחונות הייתה השפעה ישירה על נזילות ליהמן", אמר אנטון ולוקאס, בוחן פשיטת הרגל, במסמך בן 2,200 עמודים שהוגש אתמול (ה') לבית המשפט הפדרלי במנהטן. "הנזילות הזמינה של ליהמן מרכזית בשאלה מדוע קרס".
מנכ"ל ליהמן לשעבר ריצ'רד פולד, סמנכ"לית הכספים לשעבר ארין קאלאן, סגן הנשיא לשעבר איאן לוויט והמנהל לשעבר כריסטופר או'מארה אישרו הצהרות כוזבות בנוגע למצב הפיננסי של הבנק, אמר ולוקאס. ליהמן ברדרס קרסו בספטמבר 2008 עם נכסים בשווי 639 מיליארד דולר.
בנוסף למסקנותיו בנוגע לסיטיגרופ ולג'יי.פי. מורגן, ולוקאס אמר על רכישת חברת ההשקעות נורת' אמריקן של ליהמן על ידי בנק ברקליס הבריטי, כי "מספר מוגבל של נכסים", השייכים לליהמן, "הועבר באופן בלתי נאות לברקליס". הוא הוסיף כי ייתכן ששווי הנכסים אינו "משמעותי".
דוברת ברקליס בניו יורק ודובר ג'יי. פי מורגן, סירבו להגיב.