פרטנר מסמנת יורש לאבנר: אלי גליקמן מונה למשנה למנכ"ל
המהלך בוצע בהסכמתו של מנכ"ל פרטנר דוד אבנר. גליקמן שעובד בפרטנר כבר ארבע וחצי שנים עשוי להיות יורשו בתפקיד באם יחליט אבנר לעזוב
חברת הסלולר פרטנרהודיעה הבוקר (ב') על מינויו של אלי גליקמן, סמנכ"ל חטיבת הלקוחות של החברה, למשנה למנכ"ל החברה, דוד אבנר. גליקמן שימש בתפקידו הקודם כשנתיים וחצי, לאחר שנתיים כסמנכ"ל שירות לקוחות בפרטנר, וקודם לכן היה מנכ"ל חברת לוגיסטיקה ומילא שורה של תפקידים בחיל הים, שם סיים את תפקידו לאחר 22 שנים בדרגת אל"מ.
אבנר מסר הבוקר כי "אלי גליקמן הוא מנהל מנוסה ומוכשר, אשר הוביל את חטיבת הלקוחות של פרטנר להישגים חסרי תקדים. אני בטוח כי מינויו של גליקמן כמשנה למנכ"ל יקדם את מימוש הישום של אסטרטגיית פרטנר ואת מצויינותה התפעולית".
גליקמן היה מעורב, בין השאר, בתהליך חיזוק פרישת העמדות הקמעונאיות של פרטנר, שבהן הציעה החברה מוצרים משלימים לשירותי הסלולר שלה, מהלך שלדעת החברה מעמיק את הקשר שלה עם הלקוחות ומאפשר לעשות שימוש בתשתית זו לצורך היצע שירותים עתידיים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
גורמים בשוק התקשורת העריכו בתקופה האחרונה כי אי הסכמות בין יו"ר פרטנר, אילן בן-דב, למנכ"ל החברה, דוד אבנר, באשר להמשך דרכה של החברה בעתיד הקרוב, עלולים לגרום לעזיבתו של אבנר, וזאת למרות שבן-דב מעדיף כי אבנר ישאר בתפקידו.
מינויו של גליקמן (48) למשנה למנכ"ל עשוי לרמוז על פרישתו של אבנר בעוד מספר חודשים מראשות החברה, אם כי בסביבתו של אבנר טוענים שאסטרטגיית החברה אינה צפויה להשתנות, וכי מינויו של גליקמן נועד, בין השאר, לאפשר לחברה להמשיך בפעילותה המתוכננת גם לאחר פרישתו של אבנר, בבוא היום.
יש לציין כי היותו של גליקמן כיורש המיועד של אבנר אינה מבטיחה כי אכן ינחת בסופו של דבר בכסא המנכ"ל. בענף עוד זוכרים את מינויו של אבנר עצמו למנכ"ל במקומו של עמיקם כהן, למרות שחיים רומנו סומן כיורשו של כהן. במקרה ההוא נכנס אבנר לתפקיד המנכ"ל כשנה וחצי לאחר שמונה לתפקיד המשנה למנכ"ל, לאחר שרומנו הודיע על עזיבתו לטובת ניהול אל על (אותה עזב לאחרונה).
"אני מאמין שאילן תומך באסטרטגיה שלנו"
בראיון ל"כלכליסט" בחודש ספטמבר, טרם השלמת העסקה, אמר אבנר ל"כלכליסט" כי לאחר שלמד להכיר את בן-דב יש לו סיבות להיות אופטימי בנוגע לעבודה המשותפת של השניים, אך עם זאת הודה כי קיים חשש לגבי מעורבות יתר של בן-דב בחברה.
"העבודה עם אילן היא סיפור מורכב, כיוון שהיא שינוי עצום מבחינתי ומבחינת ההנהלה", אמר אז אבנר. "אנחנו עבדנו באופן מאוד עצמאי, המעורבות של האצ'יסון הסתכמה בעיקר בקבלת דיווחים שוטפים מאיתנו. הם נתנו לנו מרחב פעולה עצום, וזה כנראה שונה מהמצב החדש."
"יש כמה נושאים שיקבעו אם נוכל או לא נוכל לעבוד ביחד. הראשון הוא כמובן אם האסטרטגיה של החברה תהיה מקובלת על המשקיע. אותי, למשל, לא מעניין לעשות אסטרטגיה תפעולית. אם כל מה שאתה רוצה זה לקחת חברה ולייעל אותה עוד קצת, לסגור כאן עוד בורג ושם לפטר עוד חמישה עובדים - זה לא מה שאני יודע לעשות. זו אסטרטגיה לגיטימית, ויש חברות שהיא מתאימה להן ומתאימה לאישיות של המנכ"ל, אבל אליי זה לא מדבר. לנו יש אסטרטגיה, ואילן מתלהב ממנה ומאוד אוהב אותה. אני מאמין שבניגוד למה שמצפים בשוק, כאילו הוא הולך לסחוט את החברה, אילן תומך באסטרטגיה שלנו".
דיבידנד ענק לבן דב - פיטורי עובדים
כל זאת, כאמור, היה טרם כניסתו של בן-דב לתפקיד יו"ר פרטנר, וטרם פרסום דו"חות החברה לרבעון השלישי, שהציגו ירידה ברוב הסעיפים הפיננסים שלה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, בעוד מתחרותיה מציגות מגמה הפוכה. בפרטנר הסבירו כי ההשקעות הנרחבות בכניסה לתחומי הפעילות החדשים של החברה, דהיינו הטלפוניה הפנים ארצית, אספקת אינטרנט ופורטל הוידאו נדרשו על מנת לייצר עבור החברה מנועי צמיחה חדשים, לאור הרוויה שחווה תחום הסלולר המקומי.
פרטנר פיטרה לאחרונה כ-2% מכח האדם בחברה, כ-120 עובדים, במהלך שהגדירה "התאמת מצבת כח האדם וההוצאות המתקיים אחת לתקופה", ולאחר שנמנעה מפיטורי עובדים בשנת 2009. בקרוב צפויה החברה לקבל את המלצות חברת הייעוץ הבינלאומית מקינזי, הבוחנת עבורה דרכים שונות להתנהלות אסטרטגית בעתיד, ובין השאר על סמך המלצות אלו תגובש פעילות החברה בטווח הקצר והארוך.
במקביל להליך הפיטורים וגיבוש האסטרטגיה, צפויים בעלי מניות החברה, בראשם חברת סקיילקסשבשליטת בן-דב, ליהנות מדיבידנד בהיקף כולל של 1.4 מיליארד שקלים שיחולק ברבעון הנוכחי, ויתבסס על הפחתת הון הצבור בקופתה של החברה. המהלך זכה לביקורת פומבית, בין השאר מטעמה של חה"כ שלי יחימוביץ, שכינתה את בן-דב "חסלן משרות", ודרשה ממנו לוותר על חלק מהדיבידנד על מנת להשיב את המפוטרים לעבודתם.