חוזרים לנאסד"ק: הישראליות ינסו לגייס עוד 225 מיליון ד'
נובה מכשירי מדידה היא האחרונה מבין ארבע חברות ישראליות שהגישו בחודש האחרון תשקיפי מדף לגיוסי הון בארה"ב
הסנטימנט החיובי שמאפיין את המסחר בוול סטריט מאז חודש מרץ השנה מביא יותר ויותר חברות ישראליות להאמין כי ביכולתן לגייס הון נוסף מהציבור בתנאי השוק הקיימים.
השבוע הגישה גם חברת נובה מכשירי מדידה תשקיף מדף לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), ובו בקשה לאישור גיוס מזומנים בהיקף של עד 20 מיליון דולר, באמצעות הנפקת מניות או איגרות חוב.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
נובה, שהחזיקה בסוף ספטמבר במזומנים ובניירות ערך סחירים בהיקף כולל של 15.5 מיליון דולר, מצטרפת בכך לעוד שלוש חברות ישראליות הנסחרות בבורסת נאסד"ק, שהגישו בקשה דומה בחודש האחרון.
המוטיבציה של חברות אלה ברורה. ברגע שבו יש ברשותן תשקיף מדף תקף, הן יכולות לנצל הזדמנויות בעתיד ולהשלים תוך זמן קצר גיוס הון באמצעות הנפקות פרטיות לגופים מוסדיים בישראל ובעולם, כאשר ניירות ערך המונפקים נרשמים מיד למסחר בנאסד"ק.
לן רוזן, מנכ"ל ברקליס קפיטל ישראל, אמר ל"כלכליסט" כי אין לראות בהגשת הבקשות לאישור התשקיף על ידי החברות עדות לכך שהן אכן צפויות לגייס את הסכומים המבוקשים בתשקיף לאחר קבלת האישור. לשאלה אם התקופה הנוכחית תיטיב עם החברות הישראליות שיבקשו להנפיק מניות, ענה רוזן כי לדעתו החודשים האחרונים מצביעים על כך ש"השווקים חזקים מאוד", וכי הוא צופה שהסנטימנט החיובי עבור החברות הטכנולוגיות ימשיך גם בחודשים שלאחר ינואר.
גם בחברת נובה שוררת האופטימיות כי ביכולתה לגייס את הסכום המופיע בתשקיף המדף. דרור דוד, סמנכ"ל הכספים של נובה, אמר ל"כלכליסט" כי "מבחינה יסודית, אין ספק שזה זמן טוב בעבור החברה לצאת להנפקה. נובה הניחה את היסודות לצמיחה וזה הזמן לקחת את החברה לשלב הבא בעזרת הכסף שיגויס".
הסכום שבעבורו מבקשת נובה לקבל את אישור ה־SEC מצטרף לבקשות בסכום כולל של 225 מיליון דולר, שהגישו החברות הישראליות איזיצ'יפ, רוזטה ג'נומיקס וטאואר סמיקונדקטור בחודש האחרון.
חברות ציבוריות יכולות להנפיק ניירות ערך בתמורה למזומן בכל רגע נתון, ואולם כדי שיוכלו ניירות אלה להיות סחירים בבורסות וול סטריט, החברות הציבוריות צריכות לבקש את אישור הרשות לניירות ערך האמריקאית לתשקיף מדף שהן מגישות לפני הנפקת הניירות הסחירים.