$
שוקי חו"ל

מיוחד ל"כלכליסט": להרוויח מהחסכונות הסיניים

שיעורי החיסכון הגבוהים במדינות המתפתחות הם בסיס צמיחה טוב לבתי השקעות שמנהלים נכסים גם מחוץ לארה"ב. ניהול קרנות נאמנות בינלאומיות, גיוון מוצרי ההשקעה וגיוס משקיעים מעבר לים הם הדרך להרוויח מהחסכנות הסינית וההודית

S&P - מיוחד ל"כלכליסט" 21:1824.11.09

מאז השפל שאליו נקלעו שוקי ההון האמריקאיים בחודש מרץ האחרון התהפכה המגמה, ותעשיית ניהול הנכסים רושמת רווחים נאים.

 

מדד המניות הרחב, S&P 500, זינק מחודש מרץ ביותר מ־60%, ומתחילת השנה ב־20%. לשם השוואה, שוקי ההון של המדינות המפותחות - המיוצגים במדדי MSCI Eafe ו־MSCI Canada - זינקו ב־70% וב־25%, בהתאמה; והשווקים המתעוררים - המשתקפים במדד MSCI Emerging Markets - זינקו ב־100% וב־60%, בהתאמה.

 

אין זה סוד שרוב המנהלים בתעשיית ניהול הנכסים משתוקקים זה זמן רב לנוכחות חוצה־מדינות בתיקי ההשקעה שלהם. זאת, גם לשם פיזור הסיכונים וגם כדי להציע לציבור המשקיעים מגוון רחב יותר של קרנות בינלאומיות. הנתונים מראים בבירור ששיעור החיסכון האישי בקרב המדינות המתפתחות הוא בדרך כלל גבוה במידה ניכרת לעומת המדינות המפותחות, ובעיקר ארצות הברית.

 

לדוגמה, שיעור החיסכון האישי בסין הוא 35%–50% מההכנסה הפרטית, ובהודו 25%–35%. לשם השוואה, בארה"ב הוא אמור להגיע בשנה הבאה ל־4.1% בלבד, לפי הערכה של חברת המחקר סטנדרד אנד פור'ס.

 

זו הסיבה מדוע סבורים בסטנדרד אנד פור'ס כי שיעורי החיסכון במדינות המתפתחות הם בסיס צמיחה טוב לאותם בתי השקעות הפועלים בזירה החוץ־אמריקאית באמצעות קרנות הנאמנות שלהם. העיניים הבוחנות של סטנדרד אנד פור'ס צדו כמה בתי השקעות אמריקאיים המתבלטים בפיזור השקעות בסביבה הבינלאומית.

 

הרגל של לג

 

אחד מהם הוא אינווסקו (סימול: IVZ) אשר 39% מתיק הנכסים שלו מיוחסים ללקוחות שגרים מחוץ לארה"ב, נכון לחודש ספטמבר 2009.

 

עוד דוגמה היא פרנקלין ריסורסז (סימול: BEN) ש־26% מנכסיו מנוהלים עבור משקיעים שאינם מתגוררים בארה"ב, ו־47% מנכסיו מנוהלים בקרנות בינלאומיות או בקרנות של איגרות חוב לא אמריקאיות.

 

גם 40% מהנכסים המנוהלים של אמריפרייס (סימול: AMP) הם בינלאומיים. בחודש ספטמבר הסכים בית ההשקעות לרכוש את חטיבת ניהול הנכסים קולומביה מנג'מנט מבנק אוף אמריקה, וכך קיבל לידיו עוד נכסים מנוהלים בסכום של 165 מיליארד דולר.

 

אצל בית ההשקעות לג מייסון (סימול: LM) שיעור הנכסים של הלקוחות שאינם אזרחי ארה"ב הוא 36%, אבל אצל בית ההשקעות טי. רו פרייס (סימול: TROW) השיעור קטן בהרבה והוא 11% בלבד.

 

בתחילת חודש נובמבר הכריז טי. רו פרייס על כוונתו לרכוש 26% מ־UTI Asset Management, שהיא חברת ניהול הנכסים הרביעית בגודלה בהודו, והיא מנהלת נכסים בסכום של כ־17.2 מיליארד דולר (נכון לחודש אוקטובר). לדעת סטנדרד אנד פור'ס, המהלך נועד להרחיב את מגוון המוצרים שבית ההשקעות מציע למשקיעיו, ואף לעזור לו להרחיב את ערוצי ההפצה שלו בהודו.

 

בית השקעות אחר שפעיל בזירה העולמית הוא אפיליאייטד מנג'רס גרופ (סימול: AMG) אשר דיווח ברבעון שהסתיים בחודש ספטמבר כי המוצרים הגלובליים אחראים לכ־40% מה־EBITDA (רווח לפני מס, פחת והפחתות) שלו. מלבד זאת, הודיע בית ההשקעות שניהול הנכסים הבינלאומיים יוצב בראש סדר העדיפויות שלו, ושבתחום זה הוא עתיד לרשום את הצמיחה המהירה ביותר מבין שאר תחומי הפעילות.

 

הכיוון: מזרח

 

באחרונה רכש אפיליאייטד מנג'רס גרופ 60% מחברת Harding Loevner ובשנים האחרונות הוא פתח נציגויות באירופה, במזרח התיכון, באוסטרליה ובניו זילנד לצורך שיווק מוצריו באותן מדינות. בתחילת החודש הוא אף הודיע על רכישת 5% מחברת ניהול נכסים הונג־קונגית בשם Value Partners limited group. עסקה זו תאפשר לו לשווק את מוצריו לראשונה בשוקי דרום־מזרח אסיה, ובכוונתו לפתוח משרד מכירות ושיווק בהונג קונג כבר ב־2010.

 

לסיכום, בסטנדרד אנד פור'ס מעריכים שהרחבת תחום ניהול הנכסים לשווקים הבינלאומיים היא מגמה ארוכת טווח. זאת מאחר שמנהלים בתעשיית ניהול הנכסים מחפשים דרכים לגוון את מוצרי ההשקעה ולהגדיל את מצבת הנכסים. ניהול קרנות בינלאומיות ופיתוח פלטפורמות הפצה גלובליות הן דרכים להשגת אותו יעד ארוך טווח, ובסטנדרד אנד פור'ס צופים כי מנהלים בתעשיית הנכסים ימשיכו לעסוק ברכישות - ולהתמקד בעיקר בהתרחבות גלובלית.

 

הסכם מיוחד בין S&P ל"כלכליסט"

בטל שלח
    לכל התגובות
    x