$
בורסת ת"א

דורית סלינגר: "אם ועדת בכר לא הייתה יוצאת לפועל מצב המשק הישראלי היה גרוע יותר"

מנכ"לית S&P מעלות אמרה בכנס איגוד החברות הציבוריות כי "התפקיד של שוק ההון לא היה אף פעם כה משמעותי כמו בתקופה הנוכחית"

הדר רז 16:1218.11.09

"אופק הדירוג לכ-50% מהחברות שאת האג"ח שלהן דירגנו, הוא שלילי", אמרה דורית סלינגר - מנכ"ל S&P מעלות בכנס איגוד החברות הציבוריות שנערך היום (ד'). "התחומים הבולטים עם אופק שלילי הם ענף הנדל"ן, בנקאות, ביטוח וענף הבנייה. עומס פירעונות החוב בשנים הבאות הוא עצום ויוסיף ללחץ על איכויות האשראי של החברות" הוסיפה סלינג'ר.

  

"יהיה עומס מאוד גבוה בתחום החזרי החוב שיצטרכו להתמודד איתם וזה בכלל לא פשוט", אמרה סלינגר והוסיפה כי "האתגר שבפני הענפים שאנו מסקרים נובע מהצורך בהורדת המנוף הפיננסי ומחזור החוב, בניית יתרות ההון בהתאם לרגולציה, שיפור החיתום בביטוח, במערכת הבנקאית- כשלי אשראי המגיעים בעקבות משבר, פעילות רווחית בסביבת ריבית נמוכה, ניהול סיכונים והתאוששות איטית בכלכלה. אנחנו לא רואים את הסוף להסדרי החוב".

 

"ענף הביטוח תלוי בשוק ההון"

 

אשר לשיעורי חברות חדלות פירעון של חברות בשנת 2009 אמרה סלינגר כי הוא אינו שונה מהותית משיעורי חדלות הפירעון במשברים הקודמים בתחילת שנות ה-90 ובתחילת שנות ה-2000. "זאת ההתארגנות חסרת התקדים של מדינות לתמיכה במערכות הכלכליות שלהן מיתנה במידה מסוימת את עוצמת המשבר. זה לא מנחם הרבה אבל זה בטח לא העוצמות שצפינו".

 

"בענף הביטוח נוצרה תלות בשווקי ההון" אמרה סלינגר. "ההרעה בגמישות של חברות הביטוח לא היתה בעבר. המנוף הפיננסי שלהן עלה והרגולציה עוצרת דיבידנדים. אני חושבת שצריך לחזור לבייסיק – בואו נרוויח מביטוח".

  

סלינגר העריכה כי "יש משמעות לאיגוח בשווקים פיננסים. עסקאות איגוח פשוטות כמו איגוח משכנתאות למגורים חשובות למערכת הבנקאות ולמגזר העסקים בכלל על מנת לפנות משאבים למימון חברות ופרטיים ומאפשרת צמיחה ותעסוקה. שם המשחק הוא שקיפות ופשטות וכך אפשר להעיר את שוק האיגוח. משקיעים צריכים לקבל את מירב האינפורמציה. המשקיעים המוסדיים צריכים לקבל את המידע כדי להעריך את העסקאות באופן עצמאי. לרגולציה תפקיד חשוב בהשבת האמון במכשירים האלה. בשוק הישראלי פיגרנו באימוץ עסקות אלו. אולם, הרגולטורים נמצאים במהלך מואץ לחקיקת חוק איגוח מה שיביא לכניסה נכונה לתחום".

 

הידוג הרגולציה על המנפיקים

 

סלינגר אמרה כי היקף חוב כולל של 82 מיליארד שקל של חברות בישראל יגיע לפירעון בשנים 2010 - 2012. "צפוי עומס מאוד כבד והמערכת הבנקאית בלבד לא תוכל לממן זאת עצמאית. אם ועדת בכר לא היתה יוצאת לפועל מצב המשק הישראלי היה יותר גרוע ממה שיש לנו היום. כספי החוסך חשובים אבל היציבות הפיננסית מאפשרת תעסוקה לחוסך כדי שימשיך לחסוך".

 

"על מנת להיות אפקטיבית, על הרגולציה להיות בינלאומית ועקבית על מנת לתמוך בזרימה יעילה של מימון סביב העולם ולשמר את היתרונות הכלכליים של שווקי ההון", סיכמה סלינגר. "הרגולציה בארץ צריכה בין היתר לשים דגש על שקיפות ומשטר תאגידי הן של מנפיקים והן של משקיעים וזאת בין היתר על מנת למנוע תופעות שליליות כמו שופינג של דירוגים. על המפקחים והרגולטורים לעודד שימוש בדירוג. אנו מחויבים ב-S&P להחזיר את האמון בשווקים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x