$
שוקי חו"ל

נעילה חיובית באסיה: מדד הנג סנג זינק ב-2%

מדד הניקיי היפני עלה ב-0.13%. בטאייוואן עלה המדד המוביל ב-2%, ובדרום קוריאה מדד הקוספי ננעל בעלייה של כ-0.88%

ענת ציפקין 11:3529.09.09

בהשפעת העליות הנאות שרשמו בורסות וול סטריט אמש, ננעלו הבוקר הבורסות באסיה בטריטוריה החיובית. בבורסת הונג קונג הוסיף מדד האנג סאנג 2.03% לערכו.

 

מדד הניקיי היפני עלה ב-0.13%. בטאייוואן עלה המדד המוביל ב-2%, ובדרום קוריאה מדד הקוספי ננעל בעלייה של כ-0.88%. עליות

שערים נרשמו בקרב מניות הטכנולוגיה, על רקע עסקת הרכישה של יצרנית מכונות הצילום והמדפסות זירוקס, שרכשה את חברת שירותי המיחשוב Affiliated Computer Service תמורת 6.4 מיליארד דולר. זו הרכישה הגדולה ביותר של החברה, שתנסה לפצות על החולשה בעסקי ההדפסה, על ידי מעבר לתחום שירותי המיחשוב.

 

מדד MSCI אסיה רשם הבוקר עליות שערים קלות לאחר שנפל לשפל של שבועיים, איתות לכך שחלק מהמשקיעים מאמינים כי מגמת המימוש של השבועיים האחרונים הסתיימה.

 

מניות במרכז

 

BHP - מניית חברת הסחורות והכריה הגדולה בעולם עולה ב-2% על רקע עליות שרושמים החוזים העתידיים על הנפט הגולמי

 

נומורה - מניית בית ההשקעות היפני זינקה ב-4.4% לאחר שאיבדה 22% בשלושת ימי המסחר האחרונים.

 

Taiwan Semicoductors -זינקה ב-4.9% לאחר שפקיד ממשלתי בכיר הודיע כי הממשלה תאפשר למשקיעים סיניים לרכוש אחזקות ביצרנית השבבים והפאנלים הטאייוואנית.

 

מאקרו

 

מדד המחירים לצרכן ביפן ירד בשיעור שיא שלא נרשם ב-38 השנים האחרונות, כך עולה מנתונים שפורסמו היום בטוקיו. מהנתונים עולה כי מדד חודש אוגוסט צנח בשיעור של 2.4%, (בניכוי מוצרי מזון) לעומת חודש מקביל אשתקד. ירידה זו מצטרפת לנסיגה בגובה 2.2% שרשם מדד המחירים לצרכן בחודש יולי. נתונים אלו מעלים את החשש כי התאוששותה של יפן מהמשבר הכלכלי תהיה איטית, ואף מגבירים את החשש מתהליך דפלציוני. הירידה תאמה את התחזיות המוקדמות של הכלכלנים.

 

נתון מאקרו נוסף שפורסם הבוקר בניו זילנד מראה כי מספר היקפי הבנייה לחודש אוגוסט צמח ב-1.7% לעומת חודש מקביל אשתקד. מדובר בחודש רביעי של עלייה מתוך חמשת החודשים האחרונים. כפי הנראה שיעור הריבית הנמוך עוזר לרוכשי דירות לקבל משכנתאות, ובכך מגדיל את הביקוש לבניית בתים חדשים. בוייטנאם פורסמו היום נתוני הייבוא לחודש אוגוסט, מהם עולה כי הצניחה בהיקפי הייבוא התמתנה.

 

מהנתונים עולה כי חלה ירידה של 25% בהיקפי הייבוא בחודש ספטמבר לעומת תקופה מקבילה אשתקד, זאת לעומת ירידה של 29% בחודש אוגוסט. נתונים אלו מושווים לירידה של 45% שרשם הייבוא לוייטנאם בשלושת החודשים הראשונים של 2009, כך שמדובר במגמת התמתנות ממנה עולה כי ייתכן שהביקוש המקומי רושם מגמת התאוששות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x