הנהלת לידקום: "אם לא יושג הסדר עם הנושים לא נוכל להמשיך בניהול תקין"
באסיפה מיוחדת של בעלי האג"ח של לידקום, הפועלת בתחום תשתיות התקשורת הסלולרית, הציע הנאמן להעמיד את אגרות החוב להצבעה לפירעון מיידי
באסיפה מיוחדת של בעלי האג"ח של לידקום,הפועלת בתחום תשתיות התקשורת הסלולרית הציע הנאמן להעמיד את אגרות החוב להצבעה לפירעון מיידי. למרות שההצבעה לא התקיימה אתמול בערב, בעלי האג"ח ציינו שהם רוצים להעמיד את החובות לפרעון מיידי.
לדברי עו"ד עופר שפירא, ממשרד שפירא ושות' המייצג את הבנקים: "כפי שפורסם על ידי החברה, הבנקים נאותו להעמיד לחברה אשראי חדש לצורך ערבויות בנקאיות על מנת לאפשר לחברה להמשיך לפעול כ'עסק חי', ולתת סיכוי לפרעון חובותיה לכולם, בהנחה שבעלי אגרות החוב לא ינקטו בהליכים משפטיים נגד החברה". עוד הוסיף שפירא כי בעלי האג"ח לא מתבקשים לקחת כל סיכון נוסף והחברה התחייבה לשלם להם בתקופת הביניים את הריבית כסידרה. על רקע זה, אומר שפירא, "לא ברורה הצעת בעלי האג"ח להעמיד את החוב כלפיהם לפרעון מיידי, זאת מכיוון שבפירוק הם לא יקבלו כלום".
הרקע למהלכים אלו מצד בעלי האג"ח הוא חוסר התקדמות במשא ומתן המשולש המתנהל בין החברה לבנקים ולבעלי האג"ח. האחרונים טוענים כי הבנקים, שמיוצגים על ידי עו"ד עופר שפירא, הם אלו שמטרפדים כל התקדמות במשא ומתן . יש לציין כי הבנקים הסכימו להעניק לחברה ערבויות בסכום של עד 11 מיליון דולר עד סוף השנה הבאה, זאת כנגד פקדון שתעמיד לידקום עד אותו סכום, אך התנו זאת בכך שבעלי האג"ח לא ינקטו בהליכים משפטיים כנגד החברה.
בהודעה רשמית שהוצאה אתמול בערב בנושא לידקום, מסרה הנהלת החברה, בראשות המנכ"ל עופר בלוך, יו"ר הדירקטוריון יצחק אנג'ל, וסמנכ"ל הכספים מיכאל לילו, כי קיים צורך מיידי בחידוש או קבלת ערבויות בנקאיות על מנת שהחברה תוכל להמשיך לנהל את עסקיה.
"לידקום נאלצה לוותר על התקשרויות לביצוע פרוייקטים בשל אי יכולתה להעמיד ערבויות בנקאיות הנדרשות על ידי לקוחותיה כתנאי להתקשרות", כך ציינה הנהלת לידקום, והוסיפה כי היעדר קבלת ערבויות אלו, ישפיע מהותית לרעה על עסקיה של החברה ומצבה הכספי. "בהעדר הסדר מוסכם עם מחזיקי אגרות החוב והבנקים בימים הקרובים, לא תוכל הנהלת החברה למשיך בניהול תקין".
ללידקום חוב כלפי בעלי האג"ח בהיקף של כ־21 מיליון דולר וכן חוב בהיקף של כ־43 מיליון דולר כלפי הבנקים. לאחרונה העניקה לידקום לבנקים שעבוד שוטף על נכסי החברה, אך בעלי האג"ח נותרו ללא ביטחונות.
לידקום כבר מפגרת בתשלומים שלה לבעלי האג"ח. את תשלום הקרן האחרון שהיה אמור להתבצע ב־15 ביולי היא לא ביצעה במלואו ושילמה רק 33% מהקרן, בנוסף לתשלום הריבית בגין התקופה, זאת בשל התנגדותם של נציגי הבנקים לתשלום המלא לבעלי האג"ח.
את הרבעון האחרון סיימה לידקום כשלדוחותיה הכספיים מוצמדת הערת "עסק חי", כלומר המשך קיומה של החברה מוטל בספק, זאת לאור גירעון בגובה של 1.7 מיליון דולר בהון החוזר, וגרעון בהון העצמי של 10.3 מיליון דולר. הכנסותיה ברבעון השני צנחו ב68% לעומת רבעון מקביל אשתקד ל-23.3 מיליון דולר בלבד, ובשורה התחתונה רשמה הפסד נקי של 27.6 מיליון דולר.