אוריאל לין: "די להתבכיינות על הדולר הנמוך - יש גבול למה שמדינה יכולה לעשות"
לנשיא איגוד לשכות המסחר נמאס לשמוע את ההתבכיינות של התעשיינים נגד אוזלת היד של ממשלת ישראל נגד הדולר. לדבריו, הסיבה העיקרית לכך היא עוצמתה של הכלכלה הישראלית ויש לפתח את המסחר במדינות גוש היורו
"שער השקל החזק מול הדולר נובע בין השאר מעוצמתה של הכלכלה הישראלית ולכן יש לפתח את קשרי המסחר עם מדינות המבצעות עסקאות במטבעות אחרים כמו מדינות גוש היורו ובעיקר עם 17 המדינות האירופאיות שאינן חברות באיחוד האירופי" אומר היום אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר בפתח יומו
"די בהתבכיינות ובהפעלת לחצים על הממשלה בכל הקשור להגנה על הדולר" אמר לין והוסיף: "הדולר נחלש כתוצאה מחוזקו של המטבע הישראלי הנובע, בין השאר, מחוזקה המוכח של הכלכלה הישראלית והחלשות הדולר בעולם בכללו. ולכן יש לפתח את קשרי המסחר עם מדינות המבצעות עסקאות במטבעות אחרים כמו מדינות גוש האירו ובעיקר עם 17 המדינות האירופאיות שאינן חברות באיחוד האירופי".
לדבריו, יש גבול למה שמדינה יכולה לעשות בתנאים של שוק חופשי בהגנה על שער המטבע שלה. במקום התביעה האובססיבית מהמדינה שתחזק את הדולר, על מדינת ישראל להתמקד בפתיחת שווקים חדשים, וחלקם קרובים מאד אלינו.
"עלינו להעמיק את הסחר של ישראל עם המדינות באירופה, המבצעות עסקאות ביורו ומטבעות אחרים שאינם דולר, ובכללן המדינות שאינן חברות באיחוד האירופי, המתמקד כיום בעיקר בשוויץ רוסיה ותורכיה, והמהלך הראשון הוא להגיע להסכמי סחר חופשי עם מדינות אלה. במיוחד בתקופה הנוכחית בה, כידוע, רמות הביקוש בארצות הייצוא המסורתיות של ישראל - ארצות הברית ואירופה - ירדו וגרמו לירידה משמעותית בייצוא הישראלי" אמר לין.
"דווקא בתקופה זו יש לפעול בכל המישורים, המקומיים והבינלאומיים, על מנת לפתוח לעסקים בארץ את החסמים שבקשרי המסחר עם מדינות אירופה הרחבה", הדגיש לין.