בן דב מבקש להשלים החודש את עסקת פרטנר - ולמשוך דיבידנד בהקדם
סיום הרכישה ברבעון הנוכחי יאפשר משיכת דיבידנד של כ־120 מיליון שקל כבר ברבעון הבא. בעקבות הצלחת המכרז המוסדי לגיוס אג"ח מתכוונת סקיילקס להגדיל את המכרז לציבור שיצא לדרך ביום שני הקרוב בהיקף של 1.8 מיליארד שקל
בחברת סקיילקס, שבשליטת אילן בן דב, מעודדים מהצלחת המגעים מול השותפים והמממנים בעסקת פרטנר, וקובעים רף חדש להשלמת העסקה - סוף ספטמבר - כך נודע ל"כלכליסט".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
השלמת העסקה כבר ברבעון השלישי של השנה תאפשר לסקיילקס, שבאמצעותה ביצע בן דב את רכישת מניות פרטנר מחברת האצ'יסון, למשוך דיבידנד לאחר פרסום תוצאות הרבעון, ככל הנראה בחודש נובמבר. לפי הערכת החברה היא תוכל לקבל כך כ־120 מיליון שקל.
עד כה העריכו גורמים בשוק כי בן דב ימשוך דיבידנד של כ־1.2 מיליארד שקלים במהלך 2010, כנגזר מהמועד הסופי להשלמת העסקה כפי שנקבע על ידי האצ'יסון - אמצע דצמבר 2009. משיכת דיבידנד זו היתה אמורה להיות בעקבות הפחתת הון שתבוצע בחברה, ולצורך ביצועה נדרש אישור של בית המשפט.
לפצל את הדיבידנד
כעת מסתמן כי בסקיילקס מעדיפים לפצל את משיכת הדיבידנד ולבצע חלק ממנה כבר ברבעון הרביעי של 2009, אם אכן עסקת הרכישה מול האצ'יסון תסתיים כבר בחודש הקרוב. דיבידנד זה ייגזר מאחזקותיה של סקיילקס בפרטנר ובאמצעות חלוקת הדיבידנד לבעלי המניות, ולא בעקבות הפחתת הון, ומאחר שמדובר בחלוקת דיבידנד לבעלי המניות ולא בהפחתת הון, יכולה החלוקה להתבצע מיידית. ב־2010 מתכננת סקיילקס לבצע את הפחתת ההון ולמשוך דיבידנד שיעמוד על יותר ממיליארד שקל.
עם זאת, נותרו עדיין שלושה עניינים הנדרשים להיסגר כדי שהעסקה תושלם: קבלת אישור משרד התקשורת, קבלת אישור הממונה על הגבלים עסקיים (כולל התייחסות למכירת מכשירי הסלולר מתוצרת סמסונג שנעשית על ידי חברת סאנישבשליטת בן דב) ומכירת רשת דינמיקה. התמשכות התהליכים מול הרגולטורים, במיוחד בהתחשב בחגי תשרי שיחלו ב־18 בספטמבר, עלולה להקשות על סקיילקס את ביצוע המשימה. על פי הסכם הרכישה, אם ייכשל בן דב בהשלמת העסקה עד לאמצע דצמבר, הוא יהיה חייב לפצות את האצ'יסון בסכום של כחצי מיליארד שקל.
בעקבות הצלחת המכרז המוסדי לגיוס אגרות חוב בשבוע שעבר, באמצעותו גייסה החברה כמיליארד שקל, מתכוונת סקיילקס להגדיל את המכרז לציבור שיצא לדרך ביום שני הקרוב בהנפקת האג"ח להיקף של 1.8 מיליארד שקל. סקיילקס מעונינת להשתמש בכספי ההנפקה למימון עיסקת רכישת מניות פרטנר. במידה ואכן תצליח לגייס 1.8 מיליארד שקל, החברה לא תזדקק כמעט למימון בנקאי לעסקה אושר הובטח לה על ידי בנק לאומי ובנק דיסקונט.
גיוס האג"ח יורחב
האג"ח שהונפקו טרם קיבלו דירוג, אבל אם דירוג האג"ח יהיה A־ ויותר, צפויות שתיים מהסדרות, צמודת המדד (כ־800 מיליון שקל) והריבית המשתנה (כ־600 מיליון), להיכנס למדדי התל־בונד מה שיגרום לתעודות הסל לרכוש אותן. בנוסף, גופים כמו פסגות, מגדל ומנורה־מבטחים, שלא רכשו כלל במכרז המוסדים, עשויות לרכוש במכרז לציבור, מאחר ששם הרוכשות יכולות להישאר אנונימיות.
במקביל מתנהלים מגעים עם קרן קפיטל ריסרץ' אנד מנג'מנט האמריקאית למכירת כ־1.5% ממניות פרטנר לקרן ובכך להשלים את מערך השותפים שביקשה סקיילקס לצרף לעסקה כבעלי מניות. לעומת העסקאות הקודמות מול לאומי פרטנרס (5% תמורת 515 מיליון שקלים) ומזרחי טפחות (2% ככל הנראה תמורת כ־205 מיליון שקלים), שבהן נקבע מחיר מניה לצורך העסקה הזהה למחיר שנקבע מול האצ'יסון (דהיינו 17.5 דולר למניה), העלייה במניית פרטנר בשבועות שלאחר הכרזת העסקה (19.83 דולר, נכון לסגירת המסחר ביום שישי) מאפשרת לסקיילקס לנקוב לכאורה במחיר מכירה גבוה יותר.
ההשקעה משתלמת
המחיר שישולם עבור דינמיקה צפוי לנוע בטווח של כ־120–140 מיליון שקל - כך נודע ל"כלכליסט". הצעות בטווח זה הגיעו בשבועות האחרונים לידי סקיילקס מכמה גורמים, בהם סלקום, הנחשבת למועמדת האסטרטגית בשלב זה לרכישת החברה.
מחיר זה הוא פי שניים משווייה של דינמיקה בעת שהוערכה ברבעון השני של 2008, ומהסכום ששילמה עליה סקיילקס. כזכור, לצורך השלמת עסקת רכישת השליטה בפרטנר מידי האצ'יסון, ועל פי ההסכם ביניהן, נדרשה סקיילקס למכור את דינמיקה, המהווה ערוץ הפצה ושירות עבור סלקום. אם אכן תרכוש סלקום את הרשת, היא תקבל לרשותה מערך מכירות ושירות הכולל 43 נקודות ברחבי הארץ. ההשתלטות על דינמיקה תחסוך לסלקום את העמלות ואת התשלום על המכשירים שהיא מעבירה כיום לרשת דינמיקה.