אליהו הרוויחה יותר מהמתחרה הגדולה - הפניקס
חברת הביטוח הפרטית של שלמה אליהו אולי קטנה בגודלה יחסית למתחרות, אך לפי תוצאות דו"חות הרבעון השני, רווחיה אינם מביישים את החברות הגדולות במשק.
חברת הביטוח הפרטית של שלמה אליהו אולי קטנה בגודלה יחסית למתחרות, אך לפי תוצאות דו"חות הרבעון השני, רווחיה אינם מביישים את החברות הגדולות במשק.
הרווח הרבעוני הכולל של אליהו הסתכם ב־179 מיליון שקל, כאשר 66.8 מיליון שקל מתוכו נזקפו לדו"ח רווח והפסד, והשאר הם תוצר
תוצאותיה של חברת הביטוח הקטנה מרשימים באופן אבסולוטי. למשל, חברות מנורה מבטחים והפניקס, שהיקף הפרמיות שלהן גבוה פי ארבעה משל אליהו, סיימו את הרבעון עם רווח כולל של 193 ו־64 מיליון שקל בלבד בהתאמה.
עוד עולה מהדו"חות כי תחום החיסכון ארוך הטווח הסב לאליהו רווח לפני מס של 13.5 מיליון שקל, זאת לעומת רווח של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל. העלייה נרשמה בעיקר בזכות רווחי השקעה בביטוחי החיים.
לאליהו פוליסות ביטוחי מנהלים בהיקף קטן יחסית למתחרות, אך ניהול השקעות סולידי של כספי המבוטחים הוביל לכך שנכון לסוף יולי, ה"בור" בדמי הניהול בפוליסות ביטוחי המנהלים עמד על 3 מיליון שקל בלבד. המשמעות היא שאליהו החזירה למבוטחיה כמעט את כל הפסדי ההשקעה שנצברו ב־2008, ואם המגמה החיובית בשווקים תימשך, היא תוכל לחזור ולגבות דמי ניהול מפוליסות אלו, שניתן לגבותם רק כנגזרת של רווחי השקעה.
תחום הביטוח הכללי הניב רווח נאה של 60 מיליון שקל לעומת 21 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. עם זאת, ברבעון זה נרשמה ירידה של 4.5% בפרמיות שנגבו בביטוח כללי.
בענפים השונים של הביטוח הכללי (ביטוח רכב חובה, מקיף, רכוש וחבויות) נרשמה עלייה מרשימה ברווח לעומת הרבעון המקביל, בעיקר הודות להכנסות מהשקעות. עם זאת, את התוצאות של אליהו בתחום ביטוח רכב חובה לא ניתן להשוות לחברות האחרות בענף, שכן אליהו משחררת רווחים בענף זה רק לאחר חמש שנים, בעוד השאר משחררות לאחר שלוש שנים.
נכון לסוף הרבעון, לאליהו יש עודף הון של 375 מיליון שקל על דרישות ההון המינימלי שמכתיב הרגולטור.