מתעלמים מהתחרות: בדוחות קסטרו לרבעון אין איזכור לגאפ ו-H&M
החברה דיווחה על רווח נקי של 10.4 מיליון שקל ברבעון השני והמכירות הסיטונאיות התרסקו. רוטר: "הדוחות היו טובים מהציפיות שלי"
קסטרו פרסמה הבוקר את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה, אך נראה כי החברה מתעלמת לחלוטין מכניסתן של שתי מתחרות גדולות מאוד לשוק האופנה הישראלי. בדוחותיה מפרטת קסטרו באשר לתחרות הקיימת בענף האופנה הישראלי, אך לא מתייחסת לכניסתן של גאפ ו-H&M לישראל.
"דוחות הרבעון
ההכנסות לרבעון השני של 2009 עלו ב-3.7% ועמדו על 151.1 מיליון שקל. ההכנסות לחציון הראשון של 2009 עמדו על 289 מיליון שקל בדומה ל-290 מיליון ששקל במחצית המקבילה אשתקד. במהלך התקופה פתחה קסטרו 13 חניוות חדשות בישראל. למרות שהיא לא מפרסמת את נתוני המכירות הזהות, ניתן להניח כי לא הייתה צמיחה בחנויות הזהות ובמקרה הטובה הן שמרו על רמת מכירות זהה לזו של שנה שעברה.
העברת מלוא השליטה של קסטרו גרמניה ורכישת השליטה בקסטרו שוויץ מתחילות לתת את אותותיהן. "למרות שסגרנו את החנות בברלין הראנו צמיחה של כ-10% במכירות בגרמניה וצמצמנו את ההפסדים בכ-50% בתקופה מאוד לא פשוטה מבחינה כלכלית, שם חווים את המשבר בצורה הרבה יותר קשה", אמר רוטר. לדבריו ברבעון השלישי תפתח קסטרו שלוש חנויות בגרמניה: בנירנברג, בפרנקפורט אליה תכנס לראשונה עם חנות בקניון בדרך לשדה התעופה ובקלן. חנות נוספת תפתח בבאזל שבשוויץ. כיוון שכל חנות כוללת את מותג הנשים ואת מותג הגברים מדובר למעשה בשמונה חנויות.
ההפסד ברבעון השני בגרמניה ושוויץ עמד על 2.1 מיליון שקל לעומת כ-1 מיליון יורו (כ-5 מיליון שקל) בגרמניה ברבעון המקביל אשתקד. המכירות הסתכמו ב-10 מיליון שקל לעומת 1.8 מיליון יורו (כ-9 מיליון שקל) בגרמניה ברבעון המקביל אשתקד.
לצד ההתאוששות בגרמניה, הפעילות במזרח אירופה הופסקה למעשה לאחר שהזכיין במוסקווה, אשר מחזיק גם בחברות המפעליות את קסטרו ברומניה, אוקריאינה וסנט פטרבורג נפל. המו"מ עם גורם חדש לא ממריא בשלב זה. שתי החנויות במוסקווה כבר נסגרו, ולפי הדוח החנויות בשאר המדינות צפויות להסגר עד מרץ 2010. לדברי רוטר: "אנחנו מנסים למצות את המגעים עם הגורם החדש, ואם הם לא יצלחו נחפש זכיינים חדשים, מכרנו טוב מאוד ברוסיה".
תוצאות המגזר הסיטונאי התרסקו בד"חות. גם אם מורידים את המכירות של גרמניה שוויץ מדובר בירידה של מעל 60%. כמו כן מגזר הסיטונאות הסב הפסד של 4.3 מיליון שקל בחציון ו-700 אלף שקל ברבעון.
הרווחיות הגולמית של קסטרו נחלשה ברבעון ובחציון עקב מבצעים עמוקים יותר, ועליית שער הדולר. אחוז הרווח הגולמי ברבעון השני ירד ל-59.5% לעומת 62.9% ברבעון השני של 2008 ואילו בחציון הוא עמד על 55.6% לעומת 60.1%.
הירידה ברווח הגולמי תורגמה גם לרווח התפעולי שירד ב-32% ברבעון השני ועמד 18.3 מיליון שקל לעומת 27.2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. סיבה נוספת לירידה ברווח התפעולי היא איחוד תוצאות הפעילות גרמניה ושוויץ שהן הפסדיות. "בישראל לא הגדלנו את הוצאות המכירה וההנהלה אלא דווקא התייעלנו" הרווח מפעילות רגילות לחציון הסביר רוטר.
בשורה התחתנה נבלמה הירידה ברווח הנקי ברבעון עקב ירידה בשיעור המס וקיטון בהוצאות המימון. הרווח הנקי ירד ברבעון השני ב-10% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ועמד על 10.5 מיליון שקל. בחציון נראה זינוק ברווח הנקי מ-18 מיליון שקל ל-39.4 מיליון שקל הודות להכנסה ממוניטין שלילי ורווחים מניירות ערך וכן מקיזוזם עם הפסדים משנה 2008.