וול סטריט רשמה היום את הירידות החדות ביותר מאז ה-2 ליולי
דאו ג'ונס ירד ב-2% ונאסד"ק נחלש ב-2.7%; האג"ח הממשלתיות, הדולר והין התחזקו. המשקיעים חוששים שהראלי בשוק המניות היה מהיר מדי ביחס לביצועי הכלכלה
שוק המניות בוול סטריט ירד היום, לאחר מימוש נרחב באירופה ובאסיה, בעוד שהדולר והין התחזקו ובדומה להם גם האג"ח הממשלתיות. זאת, בצל הערכות כי הראלי של השוק מאז מרץ היה חד מדי ביחס לציפיות הצמיחה העתידית. החששות מהיקף נמוך מדי של הצריכה הפרטית, הסיטו את המשקיעים מהשקעה
'מדד הפחד' שעוקב אחר תנודתיות האופציות למניות, עלה היום ב-17% לרמה של 28.29 נקודות - הרמה התוך יומית הגבוהה ביותר בחודש האחרון. מדד MSCI העולמי, העוקב אחר השווקים ב-23 מדינות מפותחות, ירד במהלך היום ב-2.7% - הנסיגה החדה ביותר בשמונה השבועות האחרונים.
דאו ג'ונס ירד היום ב-2% לרמה של 9,135 נקודות, נאסד"ק נחלש ב-2.75% לרמה של 1,931 נקודות ו-S&P ירד ב-2.43% לרמה של 980 נקודות. האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים הורידו תשואה ב-0.06 נקודות בסיס לשיעור של 3.491%.
צמיחה חיובית ביפן
"כלכלת יפן נמלטה גם היא מהמשבר כשעברה לצמיחה של 3.7% ברבעון השני, למרות צפי לצמיחה של 3.9%. הסעיף שמשך את הצמיחה היפנית הוא סעיף היצוא שזינק ב-6.3%. היצוא אומנם היה טוב אבל כנראה שלא מספיק בשביל לגרום לחברות היפניות להגדיל את השקעתן בציוד, כשסעיף ההשקעות מתוך השימושים בתוצר ירד ב-4.3%", כך כתבו כלכלני כלל פיננסים בסקירתם העולמית הבוקר.
הדולר התחזק בעולם מול שש המטבעות העיקריים
"חוץ מהין בולט בעליות הדולר כשעולה מול 6 המטבעות המובילים ב-1.1% (DXY) מיום שישי בצהרים. את עיקר ה"אש" סופגים מטבעות שקשורים לסחורות כמו הדולר האוסטרלי, הדולר הניו-זילנדי והפרנק השוויצרי. היורו גם כן נפגע, זאת לאחר שבחודש האחרון התחזק, בעקבות סימנים כי גם הכלכלה האירופאית לא תישאר לעד במיתון", כך כתב אמיר כהנוביץ' כלכלן כלל פיננסים.
הדולר והין עלו היום לשיא של שבועיים מול היורו, בהיותם 'מטבעות מקלט' מפני ירידה בשווקי המניות. הצמיחה ביפן לא עמדה בתחזיות והיקף ההשקעות בסין עדיין מדשדש, מה שגורם למשקיעים להפחית את השקעתם בנכסים בעלי סיכון ותשואה גבוהים. הליש"ט נחלש בשיעור החד ביותר מול הדולר מאז יוני בעקבות דיווח על שפל של שמונה חודשים במחירי הבתים למכירה בבריטניה.
היורו נחלש ב-0.9% לרמה של 1.408 דולר ליורו בניו יורק, ונגע במהלך היום בשפל של חודש אוגוסט - 1.40. הין הוסיף 1.4% לרמה של 132.9 יורו והתחזק ב-0.5% מול הדולר לרמה של 94.4 ין לדולר.
אמריקאיות במרכז
רשת האופנה השבדית H&M מדווחת על ירידה של 3% במכירות בחנויות הזהות (הפועלות זה יותר משנה) בחודש יולי. מדובר בירידה הגדולה בהרבה מהתחזיות של אשר דיברו על התכווצות של כ-1% בלבד במכירות.
מניות אלקואה ענקית האלומיניום איבדו 6.5% על רקע ירידת מחירי המתכות.
הנפילה היומית במחירי הנפט ניכרה היטב במניותיהן של אקסון מובייל עם ירידה של 2.4%.
הנפט איבד היום 1.1% וננעל ב-66.75 בצל התחזקות הדולר והנפילות בשווקים.
ישראליות באור הזרקורים
סלקום היא בין האחרונות לדווח מבין המניות הישראליות בניו יורק. ענקית התקשורת הישראלית הציגה הבוקר דו"חות כספיים לרבעון השני של השנה, ומהם עולה כי סך הכנסות החברה הסתכמו בכ-1.608 מיליארד שקל, עליה מזערית של כ-0.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי גדל בכ-15% לעומת התקופה המקבילה ב-2008 והסתכם ב-277 מיליון שקל. חרף התוצאות המעודדות מאבדות מניות החברה כ-0.54%.
שלמה נחמה לא ייכנס כשותף לעסקת פרטנר (הנסחרת בבורסת ניו יורק) של אילן בן דב עקב חילוקי דעות בנוגע למתווה השותפות. כך נודע ל"כלכליסט". נחמה התכוון להשקיע ברכישה כ־50 מיליון דולר, מהקרן שלו ושל רן פרידריך. בן דב חתם על הסכם לרכישת השליטה בפרטנר (51%) תמורת 5.3 מיליארד שקל. המניה נחלשה היום ב-2.6%.
מניות טאואר נפלה ב-13.4% על רקע המימושים בתל אביב.