$
בורסת ת"א

מה יעשה עכשיו אלוביץ': שלושה תסריטים אפשריים

אחרי שהפסיד במכרז לרכישת השליטה בפרטנר, עומדות בפני בעל השליטה ביורוקום שלוש אפשרויות שיעזרו לו להגשים את חלומו ולהיהפך לבעלים של קבוצת תקשורת. כל האפשרויות, לא במקרה, יפגעו בחברה שעליה ניסה להשתלט רק לפני ימים

גילעד נס 07:0317.08.09

בעוד אילן בן דב חוגג את זכייתו בפרטנר, נהפך שאול אלוביץ', מתחרהו הגדול בקרב על רכישת השליטה בפרטנר, לסיפור מעניין בפני עצמו. אלוביץ' ניסה לרכוש את פרטנר כדי ליצור קבוצת תקשורת גדולה. לאחר שכשל, הוא עשוי לפנות לאפיקים אחרים, אך כמעט כל פעולה שלו עלולה לפגוע בפרטנר, החברה שביקש לרכוש רק לפני כמה ימים. להלן שלושה תסריטים שעשויים להתממש בתקופה הקרובה.

 

1. אלוביץ' משתלט על מירס

 

זו נראית כדרך הפעולה ההגיונית ביותר, המתאימה גם לאופיו היזמי של אלוביץ', שהיה מעורב בין השאר בהקמת חברת הלוויין yes. אלוביץ' כבר החל במהלך באמצעות בדיקה ראשונית של נתוני החברה והגשת הצעת רכישה בלתי מחייבת.

 

מירס עשויה לשמש בסיס לפעילות המפעיל הסלולרי הרביעי שמשרד התקשורת כה חפץ לעודד, ולמענו הוא מוכן אף להתגושש עם המפעילים הקיימים. לאחר שוויתרה על חלום ה־WiMAX, למירס ברור כי מי שירכוש אותה עושה זאת כדי לקבל את שני נכסיה הנותרים: אנטנות ומאגר לקוחות. בהשקעה של כ־300 מיליון דולר (כולל המחיר שישלם למוטורולה עבור מירס) יוכל אלוביץ' להקים רשת מבוססת GSM/UMTS (ואולי אפילו להמר בגדול על LTE, רשת הדור הרביעי, תלוי מתי תתבצע הרכישה ואם הטכנולוגיה תהיה בשלה) שתיאבק במחירי המפעילים הקיימים. שוק הסלולר הישראלי רווחי מאוד, ומפעיל חדש וזול צפוי לגרום למפעילות הקיימות ליישר קו במהירות יחסית. גורמים בסביבתו של אלוביץ' טוענים גם כי הסינרגיה בין פעילות סמייל 012 לפוטנציאל הסלולרי של מירס היא אתגר שישמחו לעמוד בו.

 

2. אלוביץ' משתלט על בזק

 

זו נראית כאסטרטגיה הפיננסית ההגיונית ביותר בנקודת הזמן הנוכחית - בעלת השליטה בבזק, קבוצת סבן־אייפקס־ארקין, עשויה להחליט כי את הסיבוב שלה על מניות בזק היא כבר עשתה, ולמכור חלק מאחזקותיה, העומדות כיום על כ־34%,

שאול אלוביץ' שאול אלוביץ'

לאלוביץ'. אלוביץ' ייאלץ לשלם עבור הנתח הזה יותר ממה שתכנן לשלם עבור פרטנר, אולם יקבל תמורתו קבוצת תקשורת שלמה במקום ספקית סלולר בלבד. כמו כן, יתר מניותיו של גד זאבי, בהיקף של כ־11% מבזק, עדיין ממתינות לשעת כושר נוספת (החל מעוד כ־70 יום) להיות מוצעות למכירה, ואלוביץ' יוכל לנסות ולרכוש חלק מהן. כמו כן, אלוביץ' ממתין עכשיו להחלטה בנוגע לאישור מיזוג בזק ו־yes (שבה כבר יש לאלוביץ' מניות) - שבמסגרתו יקבל מניות בבזק תמורת אחזקותיו ב־yes, וכך כבר יוכל להתחיל לצבור מניות בזק.

 

האפסייד במקרה זה הוא ככל הנראה היקף דיבידנד גבוה יותר, והפיכתו של אלוביץ' לבעל השליטה בקבוצת התקשורת הרחבה ביותר בישראל (בעיקר בזכות yes, שמעניקה לקבוצה טלוויזיה רב־ערוצית, אלמנט שאינו קיים בקבוצות של אי.די.בי ובן דב). עם זאת, הוא ייאלץ למכור את אחזקותיו בסמייל 012, שכן פעילות אספקת האינטרנט, השיחות הבינלאומיות והתקשורת הפנים־ארצית של סמייל והחברות הרלבנטיות בקבוצת בזק מהוות רוב מוחלט בשוקיהן, כך שאלמלא יעשה כן לא יזכה באישור הרגולטור.

 

3. אלוביץ' חובר לדרהי

 

תסריט זה הוא הקשה ביותר ליישום. אם יתממש ייצור למעשה קבוצה שמסוגלת להתחרות מול קבוצת בזק בעוצמה הרבה ביותר. המשקיע הצרפתי פטריק דרהי כבר נמצא בתהליך השתלטות על ספקית הטלוויזיה והתקשורת HOT, ובמקביל מנסה גם לבחון את רכישת מירס. שותפות של אלוביץ' ודרהי תיצור קבוצה המכילה את חמשת האלמנטים שקבוצת תקשורת צריכה להציג: טלפוניה פנים־ארצית ובינלאומית, אינטרנט (תשתית וקישוריות), טלוויזיה רב־ערוצית וסלולר. אלא שהתסריט הזה תלוי בגורמים רבים מדי: רכישת חלקם של מוזס ופישמן ב־HOT, הסכמה של דרהי לשותפות במירס ו־HOT, יציאה של אלוביץ' מאחזקתו ב־yes המתחרה וכמובן נכונותו של אלוביץ' לביצוע המהלך.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x