TTI מוותרת על טלסנס
חברת ההייטק תחזיר את המניות לבעליה המקוריים של טלסנס. בתמורה יבוטלו התלונות נגד טי.טי.איי לגבי מעורבותה הלא חוקית לכאורה ברכישת חברת התוכנה האוקראינית
בצעד חריג הסכימה שלשום חברת ההייטק טי.טי.איי לוותר על הבעלות על חברת התוכנה האוקראינית טלסנס. בתמורה לכך יבוטלו התלונות שהוגשו נגד טי.טי.איי בנוגע למעורבותה הלא חוקית לכאורה בעסקה לרכישת טלסנס.
בלילה שבין שני לשלישי דיווחה טי.טי.איי על ביטול העסקה לרכישת טלסנס
בינואר 2008 רכשה טי.טי.איי את טלסנס בעסקה שהיקפה 2.7 מיליון דולר, אולם בפועל העבירה לידי רובין ושותפיו רק תשלום אחד של מיליון דולר. בדיוק שנה אחר כך שלח רובין מכתב לדירקטוריון שבו התלונן כי מוטי ליפשס, מנהל פעילות אזורית בטי.טי.איי ובנו של יו"ר ומנכ"ל החברה מאיר ליפשס, סחט ממנו עמלה של 350 אלף דולר על תיווך בעסקה.
רובין כתב כי "מוטי ליפשס קיבל 90 אלף דולר עד אוגוסט 2008, אבל התעקש לקבל את מלוא הסכום - 350 אלף דולר. בשלב מסוים נהפכו דרישותיו לאיומים וסחיטה, עד שטען כי אם הסכום לא ישולם במלואו, הוא יכול להביא לביטול העסקה". רובין טען שחש מאוים, ולכן הקליט את השיחות.
רובין כתב עוד כי "בתוך חברת טי.טי.איי יש קליקה משפחתית שנוצרה ומנהלת את עסקיה תוך עיוותים ואיומים. אין זו אמירה לא מבוססת. אני כותב את המכתב הזה משום שהבעלים של החברה וגם הצוות שלה נהפכו לאסירים בעל כורחם של המצב".
הפרשת נחשפה לראשונה ב"כלכליסט", ובעקבותיה מינה דירקטוריון טי.טי.איי צוות בדיקה חיצוני שהמליץ לפטר את מוטי ליפשס מתפקידו.
רובין, מצדו, התלונן במשטרת ישראל כי מוטי ליפשס סחט אותו באיומים ואף שיגר מכתב תלונה לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC), שבו ביקש ממנה לבדוק אם נעשו פעולות לא אתיות מצד היו"ר והמנכ"ל מאיר ליפשס ובנו מוטי.
מלבד זאת ביקש רובין לבדוק אם עמדה הנהלת טי.טי.איי בכללי ההתנהלות שמציבה בורסת נאסד"ק בניו ירוק, אם הסתירה את המידע על עימות המתרחש בתוך החברה, ואם הוסתרו מהמשקיעים תוצאות החקירה הראשונית שביצעה החברה.
טי.טי.איי ציינה בהודעתה משלשום כי כבר ביצעה מחיקות חשבונאיות בהיקף של 2.1 מיליון דולר הקשורות לרכישת טלסנס, ולכן היא עתידה לסווג בדו"חות הרבעון השני של 2009 את פעילותה של טלסנס רק כפעילות מופסקת.