CIT חמק מפשיטת רגל: קיבלה הלוואה של 3 מיליארד דולר
בעלי האג"ח הסכימו להעניק לבנק הקורס אשראי בריבית חסרת תקדים של 10.5% לתקופה של שנתיים וחצי בגיבוי נכסים לא רעילים
קבוצת CIT, המלווה הגדולה ביותר של עסקים קטנים ובינוניים בארה"ב, חמקה מפשיטת רגל לאחר שחברי דירקטוריון אישרו היום (ב') את העסקה עם מחזיקי אגרות החוב. מחזיקי אגרות החוב הסכימו להזרים 3 מיליארד דולר לחברה שנקלעה לקשיים. הצעת מימון זו היתה קרש ההצלה האחרון עבור החברה שנוסדה
המו"מ להצלת CIT נמשך יום ולילה במהלך סוף השבוע האחרון וההודעה הרשמית על אישור המתווה שגובש יצאה לקראת פתיחת המסחר בוול סטריט. את הסיוע לקבוצה הפיננסית יעניקו 6 קרנות השקעות אשר מחזיקים באג"ח, בהן קרנות הגידור סנטרבריג' פרטנרס ואוקטרי קפיטל וגם חברת ניהול פימקו.
ב-CIT מציינים כי בעלי אגרות חוב בחרו להזרים סיוע לחברה על מנת לאפשר לה להתגבר על הקשיים ולא להפסיד את השקעותיהם בהליך של פשיטת הרגל אליו היא הייתה נקלעת. בדירקטוריון הקבוצה מדגישים כי כעת תוכל לעמוד בהתחייבויותיה בהיקף מיליארד דולר לחודש אוגוסט ולהתמקד ברה-ארגון ומחזור החובות המיידיים.
על פי דיווח של רשת הטלוויזיה CNBC, ההלוואה שהוענקה ל-CIT היא לתקופה של שנתיים וחצי בריבית של 10.5% ובערבות נכסים לא רעילים של החברה. וול סטריט ג'ורנל מוסיף כי אומנם מדובר בקרש הצלה עבור קבוצה פיננסית ותיקה, אך אין זה פותר את כל בעיותיה ומדגיש כי מדובר בהלוואה בריבית גבוהה וחסרת תקדים. אבל לאחר שגורמי ממשל הפסיקו את משא ומתן עם החברה נראה כי לא נותרה לה ברירה אחרת ואם הכספים לא יתקבלו תיאלץ לבקש הגנה מפני נושים עוד היום.
בארה"ב מדגישים כי לו CIT הייתה פושטת רגל, הממשל היה נאלץ להעביר 2.33 מיליארד דולר למוסדות פיננסיים שהיו נפגעים כתוצאה מכך. רבים תמהים על כך שמשרד האוצר סירב להעמיד סיוע חירום לקבוצה המלווה לכמיליון חברות ובעלת חשיבות כה רבה לכלכלה המקומית. פשיטת הרגל של CIT יכלה להפוך לקריסה הרביעית בגודלה בתולדות ארה"ב. שווי נכסי הקבוצה עמד בסוף הרבעון הראשון של השנה על 75.7 מיליארד דולר ואילו התחייבויות שהיא צברה הגיעו ל-68.2 מיליארד דולר.