$
בורסת ת"א

האג'נדה של בני הזוג ריכטר: "מנהל טוב צריך לדעת לפעול בתנאי אי־ודאות"

"מנהל טוב צריך להיות המצפן שיתווה את החזון", כך אמרה ד"ר יהודית ריכטר בראיון בשנת 2004. בעוד שבעלה, ד"ר קובי ריכטר, נחשב המוח שמאחורי הציוד הרפואי שייסדו השניים, הרי יהודית נחשבת כמי שמנהלת את העסק

תומר זלצר 07:0015.07.09

"מנהל טוב צריך להגיב נכון ובמקום, לדעת להנהיג צוות, ליזום צעדים עסקיים ולפעול בתנאי אי־ודאות. הוא צריך להיות המצפן שיתווה את החזון". את הדברים האלו אמרה ד"ר יהודית ריכטר בראיון בשנת 2004. ד"ר ריכטר לא דיברה במקרה על ניהול. בעוד שבעלה, ד"ר קובי ריכטר, נחשב המוח שמאחורי

חברת הציוד הרפואי מדינול שייסדו השניים — הרי שיהודית נחשבת מי שמנהלת את העסק. היא ידועה כמנהלת תובענית, אך כזו שזוכה להערכה רבה מעובדיה.

 

בני הזוג ריכטר נפגשו במהלך שירותם הצבאי בחיל האוויר בסוף שנות השישים — הוא כטייס קרב והיא כקצינה בטייסת. לקובי ריכטר דוקטורט במדעי הרפואה מאוניברסיטת תל־אביב. יהודית ריכטר היא בעלת דוקטורט בפסיכולוגיה חברתית וניהול מאוניברסיטת בוסטון. היא הרצתה בפקולטה למינהל עסקים באוניברסיטת תל־אביב עד שמונתה לעוזרת האישית של אלי הורוביץ, בתפקידו כמנכ"ל טבע. לזוג יש שלושה ילדים.

 

ב־1994 הקימו בני הזוג ריכטר את מדינול, חברה פרטית המפתחת ומייצרת תומכים (סטנטים) לעורקי הלב. יהודית משמשת מנכ"לית החברה וקובי משמש יו"ר החברה ומנהל טכנולוגיה ראשי (CTO).

 

ב־2005, לאחר הליך משפטי ממושך ומתוקשר, קיבלה מדינול פיצוי של 750 מיליון דולר במזומן מיצרנית הציוד הרפואי האמריקאית בוסטון סיינטיפיק. מדינול טענה שבמסגרת הסכם שיתוף הפעולה בין החברות גנבה החברה האמריקאית סודות ייצור קפיץ המשמש לפתיחת עורקים, וייצרה אותו במפעל סודי שהקימה באירלנד. כחלק מהפשרה שהושגה בין החברות מסרה בוסטון למדינול 21% ממניות מדינול שבהן החזיקה. באותה שנה מכרו בני הזוג ריכטר חברת ציוד רפואי אחרת, שהקימו בשם מדקון, לחברת הענק מקסון תמורת 105 מיליון דולר.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x