בן דב מאשר את הפרסום ב"כלכליסט": בוחן השקעה בפרטנר
בעל השליטה ביבואנית הסלולר סאני מנהל משא ומתן עם לאומי פרטנרס לרכישה משותפת של השליטה בפרטנר. ההצעה תוגש כנראה באמצעות סקיילקס שבשליטתו. סקיילקס אישרה את הידיעה
איש העסקים אילן בן דב בוחן השקעה בחברת הסלולר פרטנר, ומתכוון להגיש הצעה לרכישת השליטה בה לבעלת השליטה בפרטנר - האצ'יסון הסינית (51%). ל"כלכליסט" נודע כי בן דב, בעל השליטה ביבואנית בסאני, יבואנית מכשירי הסלולר של סמסונג, מנהל מגעים מתקדמים עם גופים שונים להקמת שותפות ולקבלת מימון לעסקה, בין השאר עם לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי. בשעות הצהריים, סקיילקס שבשליטת בן דב הודיעה לבורסה כי היא אכן בוחנת השקעה בפרטנר.
לאומי פרטנרס עומדת בראש רשימה של גופים מוסדיים שגיבשה כדי להעמיד 500 מיליון דולר לטובת העסקה ולחבור לאחד המתמודדים. כרגע הסיכוי של בן דב לחבור ללאומי פרטנרס גדול משל האחרים.
על פי המתווה המתגבש לעסקה, אם המשא ומתן יצליח, יגישו הצדדים הצעה לרכישת המניות באמצעות חברת סקיילקס. סקיילקס, שמתפקדת כשלד בורסאי עם קופת מזומנים של כ־860 מיליון שקל ועם הון חוזר של כ־100 מיליון שקל, מחפשת זה זמן השקעה גדולה.
בן דב זכה בשליטה בסקיילקס לאחר שנפרד משותפיו בה, דיוויד פדרמן וחברת פטרוכימיים, בסוף 2008.
בן דב פירק את השותפות עם פטרוכימיים (שהחזיקו כ־50% מסקיילקס), ובאותו זמן החזיק בעצמו 36.3% ממניות סקיילקס באמצעות טאו תשואות וחברת סאני שבשליטתו. על פי הסכם ההפרדה מכר בן דב לפטרוכימיים את הבעלות המלאה בחברת PCH, חברה־בת משותפת של פטרוכימיים וסקיילקס, שהחזיקה ב־15.8% ממניות בזן בשווי של מיליארד שקל. במקביל מכרה פטרוכימיים את אחזקותיה בסקיילקס לבן דב, שנהפך לבעל אחזקה של 86.4% בשלד עם יתרת מזומנים אדירה.
בשבוע שעבר דרשה האצ'יסון הסינית מהחברות שהביעו עד כה עניין ברכישת פרטנר להגיש את הצעותיהן לרכישת החברה עד 8 ביולי, כלומר יום רביעי הקרוב. פרטנר נמצאת על המדף כבר כמה שבועות. הגופים שמעוניינים לרכוש את השליטה הם קרן פימי שבבעלות ישי דוידי, הנחשבת לקרן הפרייבט אקוויטי הגדולה בישראל, וכן שאול אלוביץ' וחברת יורוקום. גם אלוביץ' מנהל מגעים עם לאומי פרטנרס לשותפות בהצעה שתוגש.
קרן רוהן האמריקאית־בריטית צפויה להתמודד גם היא על רכישת השליטה בפרטנר. עם זאת עדיין לא ברור אם מי מהמציעים יסכים לשלם את המחיר שדורשת האצ'יסון. היקף מניות פרטנר שבידי האצ'יסון הוא בשווי 5.3 מיליארד שקל, וזהו גם המחיר שהיא דורשת עבור השליטה בחברה.