וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת; שיעור החסכון בשיא של 15 שנה
דאו ג'ונס נחלש ב-0.45% והשלים ירידה שבועית של 1.2%; נאסד"ק הוסיף היום 0.4%; פאלם זינקה ב-15.5% לאחר הפסד רבעוני נמוך מהצפוי
לאחר שלושה ימי עליות רצופים, וול סטריט נסגרה היום במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, בצל חששות מקצב גבוה של עלייה בחסכון לעומת העלייה בצריכה הפרטית. דאו ג'ונס השלים ירידה שבועית של 1.2% ונאסד"ק ירד בחצי אחוז.
שיעור החסכון בארה"ב טיפס לרמתו הגבוהה ביותר
דאו ג'ונס נחלש ב-0.45% לרמה של 8,432 נקודות, נאסד"ק הוסיף 0.47% לרמה של 1,838 נקודות וה-S&P 500 איבד 0.17% לרמה של 919 נקודות.
בסקירת השנה החולפת שפורסמה היום, הבנק המרכזי של סין שוב קרא ליצירת מטבע גלובלי חדש שיהיה מנותק ממדינה ריבונית כלשהי. סין היא המשקיעה הגדולה בחוב של ארה"ב, והאג"ח הממשלתיות שלה ל-10 שנים דווקא הורידו תשואה ב-0.04 נקודות בסיס לרמה של 3.506%.
מאקרו
בשעה 08:30 (שעון וושינגטון) פירסם משרד המסחר האמריקאי לפרסם דו"ח על השינוי בהיקפי הצריכה בארצות הברית בחודש מאי. הציפיות היו לגידול של 0.3% בהיקף הצריכה במאי, כפי שאכן קרה. באפריל נרשמה צניחה של 0.1%. זהו הגידול הראשון בשלושת החודשים האחרונים.
נתון נוסף שפורסם בדוח של משרד המסחר האמריקאי מראה כי היקפי ההכנסה הפרטית זינקו ב-1.4% בחודש החולף בארצות הברית. העליה בהיקפי ההכנסה הפרטית הושגה בין היתר בעזרת מהלכים יזומים של ממשל אובמה כגון קיצוצי מיסים . מדובר בשיעור העליה הגבוה ביותר שנרשם בשנה האחרונה. כפועל יוצא של שני נתונים אלו, מכיוון שהגידול בהיקף הצריכה היה קטן מהיקף הגידול בהכנסה, נסק שיעור החסכון בארצות הברית ל- 6.9% , הרמה הגבוהה ביותר שנרשמה מאז דצמבר 1993.
עוד פירסם משרד המסחר, כי חלה ירידה של 0.1% בהיקפי המשכורות והשכר בחודש מאי, נתון המגלם את השפעת הגידול בשיעור האבטלה. בתגובה לנתונים אלו, רושמות אג"ח ל-10 שנים של ממשלת ארצות הברית עליות, כאשר שיעור התשואה לפדיון שלהן יורד ל-3.52%.
עוד פורסם היום, כי המדד המשולב של אוניברסיטת מישיגן וסוכנות הידיעות רויטרס, הבודק את אמון הצרכנים האמריקאיים רושם עליה חיובית בערכו. המדד המשובל עלה ל-70.8 נקודות בחודש יוני, לעומת 68.7 נקודות בחודש מאי. המדד המשולב של אוניברסיטת מישיגן ורויטרס מצביע על כך כי ייתכן שצרכני ארצות הברית מתחילים להאמין שהחלק הגרוע במשבר הכלכלי כבר נמצא מאחוריהם.
נפט
הנפט ננעל בירידה של 1.5% לרמה של 69.1 דולר לחבית. ברקע המסחר, התקפה של המיליציה בניגריה על קו נפט של חברת Shell האחראי לאספקת הנפט לטרמינל הייצוא של המדינה, ספקית הנפט הגדולה ביותר באפריקה. קו הנפט ממוקם באיזור הדלתא של נהר ניג'ר. הפגיעה בקו הנפט משמעותה פגיעה בתשתיות תעשיית הנפט בניגריה, שהודיעה כי סגרה את אחד מאתרי זיקוק הנפט שבמדינה, ואחרים עובדים בהיקפי תפוקה נמוכים יותר
אתמול חתמה וול סטריט את המסחר בעליות שערים, יום השלישי ברציפות - בהובלת מניות הביטוח הרפואי, הקמעונאיות, חברות הבנייה למגורים ומניות האנרגיה.
מדד דאו ג'ונס עלה ב-2.08% ל-8,472 נקודות, מדד S&P 500 טיפס ב-2.14% ונסחר סביב 920 נקודות, ומדד נאסד"ק קפץ ב-2.08% ונסחר סביב 1,830 נקודות.
בסוכנות הידיעות בלומברג מציינים כי ממוצע הרווח הנקי של 494 חברות הנסחרות במדד S&P שדיווחו על תוצאותיהן לרבעון הראשון צנח ב-31% לעומת תקופה מקבילה אשתקד.
מניות במרכז
בואינג - מניית יצרנית המטוסים צפויה לרכז עניין, על רקע הודעת קוואנטס (Quantas), חברת התעופה האוסטרלית, כי תבטל הזמנות של 15 מטוסי 787 (Dreamliner) מבואינג, ובנוסף תשהה את רכישתם של 15 מטוסים נוספים. שווי העיסקה מוערך בכ-3.1 מיליארד דולר. מתחילת השנה בוטלו לבואינג הזמנות בגין 78 מטוסים מסוג זה. המניה השילה כ-1.1%.
פוטאש, יצרנית הדשנים הגדולה בעולם, המחזיקה בכ-10% מכיל, פרסמה אזהרת רווח לרבעון השני, בשל ירידה בביקוש.רווחי הרבעון השני יעמדו על 70 סנט למניה, הפחתה של יותר מחצי בהשוואה לתחזית הקודמת שנעה בין 1.10-1.50 דולר, כך דיווחה היום (ו') החברה. הקיצוץ בתחזית, מגיע יום לאחר שיצרנית הדשנים הגדולה באירופה, K+S AG, הורידה את תחזית המכירות לשנתיים הקרובות. חברת פוטאש הודיעה לפני שבוע, כי בכוונתה לקצץ את תפוקת האשלג ב-800 אלף טון מטרי, בשל ירידה בביקוש מצד חקלאים. כתוצאה מכך, כלל הקיצוצים השנה יסתכמו בכמחצית מהתפקוה השנתית של החברה. אזהרת הרווח "משקפת תחזית נמוכה בהרבה של נפח מכירות האשלג לנוכח עיכובים בהזמנות של לקוחות ברחבי העולם, ומחירים נמוכים מהצפוי של דשנים פוספטים". מסרה החברה. פוטאש פרסמה את התחזית המתוקנת לאחר סגירת המסחר בבורסה בטורונטו. מניות החברה עלו ב-64 סנט לרמה של 108.05 דולר קנדי. פוטאש ירדה בכ-0.47%.
סיטיגרופ נחלשה ב-0.3% לאחר שנענשה על ידי הרגולטור היפני בעצירת חלק מהפעילויות הקמעונאיות למשך חודש כתוצאה מטיפול רופס בהלבנת הון.
בנק אוף אמריקה עלה ב-3.3% אף שהבנק מנמיך ציפיות להמשך השנה, ואומר כי "צפוייה צמיחה צנועה בלבד בהמשך השנה".
יצרנית הנפט והגז הטבעי אקסון מובייל ירדה ב-1.29% וחברת הזיקוק ושיווק הנפט טסורו איבדה 2% בצל ירידת מחירי הנפט.
פאלם משפיעה לחיוב על מניות הטכנולוגיה, לאחר שההפסד ברבעון הרביעי (הפיסקלי) של החברה היה נמוך מהצפוי. המניה זינקה בכ-15.5%. עם זאת, הדו"ח לא כלל את מכירות המוצר החדש של החברה, ה'סמארטפון'.