דוד ברוך: "הייתי שמח אם אירוע פריזמה היה נחסך מהשוק"
כך אמר מנכ"ל אקסלנס במסיבת עיתונאים לרגל הקמת חברת הקרנות המשותפת של פריזמה ואקסלנס. יו"ר הקרנות מאיר מזוז: "אנחנו הולכים לתת פייט לפסגות. המטרה היא לא להתמודד רק מול המקום השלישי, אלא גם מול המקום הראשון"
"זה מהלך חשוב ואנחנו יוצאים לדרך עם אחת העסקאות היותר גדולות שנעשו בשוק", אמר הבוקר דוד ברוך, מנכ"ל בית ההשקעות אקסלנס במפגש עיתונאים לרגל השלמת המיזוג עם קרנות הנאמנות של פריזמה. "זה מהלך מאתגר. אני לא שמח שזה נעשה על חורבות פריזמה, זה היה אירוע מצער, והייתי שמח אם הוא
ברוך הוסיף כי "מרגע שהרשויות זיהו שזו עסקה חיונית כי פריזמה מתפרק אז קיבלנו את כל האישורים. העסקה נערכה כחלק ממטרה לנצל את המשבר. משך ההולדה של עסקה כזו הוא לא ביום אחד, יהיו הזדמנויות נוספות בשוק ואקסלנס יעשה עסקאות נוספות שמטרתן להרחיב את הפרוטפוליו של הקבוצה".
אשר לעיתוי ביצוע העסקה אמר ברוך כי "העסקה מתבצעת בסביבה מסובכת, אולי השוק ירוק ואנחנו אחרי עליה של עשרות אחוזים בשוק, אבל ברמת המאקרו, החלק הריאלי לא אמר את המילה האחרונה שלו, ולכן זו עסקה שתאתגר אותנו ותחייב אותנו להרבה מאמץ ויצירתיות. יחד עם זאת אני חושב שיש לנו נתוני פתיחה טובים".
החברה השנייה בענף הקרנות
עם השלמת העסקה תנהל חברת הקרנות הממוזגת של אקסלנס ופריזמה כ-14 מיליארד שקל, ותהפוך לחברה השניה בענף קרנות הנאמנות: "אני חושב שמה שמייחד את החברה החדשה הוא שהיא יושבת על התשתית של קבוצת אקסלנס ואני בטוח שהבית יעשה מאמץ כדי שהעסקה תוכל לקבל את התנופה. אם תשוו את החברה לחברות קרנות נאמנות אחרות, הגלריה האנושית שאנחנו מביאים לעסקה הזו מביאה איתה עשרות שנות ניסיון בשוק ההון".
אשר לשותפות החדשה עם קרן מרקסטון (בעלת השליטה בפריזמה שמחזיקה בעקבות העסקה ב-45% מחברת הקרנות הממוזגת) אמר ברוך כי "עשינו עסקה שנעשתה במחיר טוב בהשוואה לעסקאות קודמות בשוק הקרנות. שאלו אותנו למה אנחנו צריכים את מרקסטון שותף למשך כמה שנים, התשובה לכך פיזור הסיכון. בחרנו בחלופת השותפות בגלל זה".
"חברת הקרנות הממוזגת תחלק כבר מהיום הראשון דיבידנד ודמי ניהול לשני הצדדים ומראש מייצרת הכנסות", הוסיף ברוך, "להערכתי אנחנו כרגע בנקודת שפל בתעשיית הקרנות ובנקודות כאלה יש יתרון בביצוע עסקאות".
"אנחנו צופים המשך תהליכי מיזוגים", אמר גלעד שמעוני, מנכ"ל אקסלנס נשואה קרנות נאמנות. "יש כאן תנועת מלקחיים – הרגולציה והמומחיות שצריך להשקיע במערך ההפצה הבנקאי, יחד עם ירידה בהיקף ההכנסות של התעשייה, גוזר יתרון לגודל. בסופו של יום יישארו מספר מצומצם בתעשיית הקרנות שיובילו את התעשייה וכל השאר יהיו בשוליים".
"לתת פייט דרך התשואות"
מאיר מזוז, שיכהן כיו"ר החברה הממוזגת, אמר כי "אני הייתי עושה הבדלה ברורה בין הקרנות והקופות של פריזמה. פריזמה קרנות נאמנות היתה סיפור הצלחה ברמת המספרים, אך לא סיפור הצלחה ברמת התוצאות כי בעולם בו המותג חוטף מכל הכיוונים היה קשה להתמודד. הבנקים מבינים שלתעשיה נדרש גוף חזק שיתמודד ולא יישאר גוף אחד שיוביל את השוק".
מזוז הוסיף כי "אנחנו הולכים לתת פייט לפסגות. המטרה היא לא להתמודד רק מול המקום השלישי, אלא גם מול המקום הראשון. צריך לתת את הפייט דרך תשואות".
"אנחנו רוצים להיות הבחירה הראשונה של יועצי ההשקעות", הוסיף מזוז, "בתהליך היועצים מאוד מבולבלים. יש על היועץ מתקפה מכל הכיוונים".