$
בורסת ת"א

בלעדי - דוידי נגד אלוביץ': קרן פימי מצטרפת למירוץ לרכישת השליטה בפרטנר

ישי דוידי, יו"ר קרן פימי, מארגן קבוצת משקיעים לרכישת 51% מפרטנר שבידי חברת האחזקות האצ'יסון. עתידה להצטרף: קרן רוהן האמריקאית. ההערכה: דוידי מציע מתחת משווי השוק של פרטנר, העומד על 2.73 מיליארד דולר

גולן חזני 07:0607.06.09

קרן פימי בראשות ישי דוידי מנהלת מו"מ ישיר עם חברת האחזקות האצ'יסון מהונג קונג, על רכישת השליטה בחברת התקשורת פרטנר. ל"כלכליסט" נודע כי פימי מעוניינת לרכוש את השליטה באמצעות קבוצת שליטה שתקים.

 

עוד נודע ל"כלכליסט" כי פימי מנהלת מגעים עם בנק UBS המייצג בארץ את קרן הפרייבט אקוויטי האמריקאית רוהן (RHONE), כדי לצרפה לקבוצה, וההערכות הן כי רוהן תצטרף. קרן רוהן, שנוסדה ב־1997, איננה פעילה בישראל, ועיקר מומחיותה היא בהשקעות באירופה. מנהליה הם רוברט אגוסטינלי וסטיבן לנגמן.

 

פימי ורוהן כבר פנו לשני הבנקים הישראליים הגדולים, לאומי והפועלים, לקבלת מימון לעסקה. מלבד רוהן, מנסה פימי לכלול גם כמה גופים מוסדיים ישראליים, וביניהם מגדל, מנורה־מבטחים ובנק לאומי, באחוזים בודדים של הרכישה, אולם אם המו"מ עם האצ'יסון יצלח, ירכשו את השליטה גם בלי שותפים נוספים. השותפים שבהם מדובר הם מנורה־מבטחים ומגדל.

 

שאול אלוביץ', בעל השליטה באינטרנט זהב וסמייל 012, הציע הצעה משלו לרכישת השליטה בפרטנר. לפי הערכות, בעוד אלוביץ הציע כחלק מהעסקה חילופי מניות עם 012, הרי פימי ורוהן מציעות מזומן - יותר מ־5 מיליארד שקל.

 

 

עם זאת, העסקה רחוקה מלהיחתם, הן מול פימי והן מול אלוביץ'. השווי שמציעה פימי, לפי ההערכות, איננו גבוה משווי השוק של פרטנר, זאת עוד לפני שזינקה ביום חמישי במסחר בנאסד"ק ב־6.5% בעקבות הפרסומים על המו"מ של אלוביץ מול האצ'יסון. לכן הסבירות לחתימת הסכם נראית כרגע לא גבוהה. עם זאת, האצ'יסון, שבשליטת המיליארדר ההונג־קונגי לי קא שינג, מחזיקה ב־51% מפרטנר. שווי השוק של פרטנר נאמד בכ־2.73 מיליארד דולר, כך ששווי פרטנר בשליטת האצ'יסון הוא כ־1.4 מיליארד דולר. האצ'ינסון נחרצת בכוונתה למכור את האחזקה. הקבוצה ספגה הפסדים על הנייר בהשקעות הנדל"ן שלה בבריטניה, ובתחום הסלולר בבבריטניה.

 

אלוביץ' לא מוותר

 

לא מכבר התבטא דוידי כי בקופת פימי מיליארד דולר המחכים להשקעות. עתה מתברר כי בכוונת פימי לבצע השקעה גדולה, למעשה המשמעותית ביותר בתולדותיה. זאת, לאחר שב־2008 רכשה חמש חברות בקנה מידה קטן יותר: אינרום, ריטליקס (17%), אופיר אופטר וניקה (25%), גבעון (70%), תמי 4 (40%).

 

אבל אלוביץ', למרות התחרות שמתפתחת בינו לבין דוידי, לא יוותר בקלות. הכוונה שלו היא לבצע את העסקה באמצעות אינטרנט זהב, החברה הקטנה יותר בקבוצה, ולא באמצעות סמייל 012 שפועלת בתחום השיחות הבינלאומיות, מה שיקשה על מיזוג בין סמייל לפרטנר מבחינת הרגולטורים. רכישה באמצעות אינטרנט זהב הנסחרת בנאסד"ק ובת"א תקים מודל הדומה לאי.די.בי, שגם היא מחזיקה בחברת סלולר (סלקום) וחברת שיחות בינלאומיות (נטוויז'ן).

 

לאינטרנט זהב 120 מיליון דולר בקופה, ובכוונת אלוביץ' להזרים אליה סכום דומה בנוסף מהחברה־האם יורוקום תקשורת, כדי שתוכל לבצע את העסקה.

 

אלוביץ' אמור להשתמש במימון עיקרי של בנק לאומי, לאחר שלאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של לאומי, משמש כבנקאי שלו בעסקה. ההערכות הן כי בשיעבוד של מניות סמייל 012 יוכל אלוביץ לקבל מימון של כ־70% לפחות מהעסקה, ובמקביל הוא פועל לבניית קונסורציום של קבוצת משקיעים שתבצע את העסקה ובראשה יעמוד הוא עצמו. ניסיונות לשיתוף פעולה בעבר בין פימי לאלוביץ' לא צלחו על רקע שאלת הדומיננטיות של כל גוף.

 

האצ'יסון לא מתפשרת

 

עמיקם כהן, מנכ"ל פרטנר לשעבר, מנהל עבור האצ'יסון את המגעים מול שתי הקבוצות הישראליות. בינתיים, המו"מ מתארך ונקלע לקשיים. האצ'יסון איננה מוכנה להתפשר על המחיר, וכשכל עלייה של דולר במחיר המניה משמעותה למעשה 150 מיליון דולר בשווי החברה לעסקה, ושל תוספת של 75 מיליון דולר במחיר. בסוף השבוע זינקה מניית פרטנר עד למחיר של 18 דולר, ולהערכת מקורבים הדבר יקשה עוד יותר על ביצוע העסקה. שאלת המחיר מורכבת ותלויה בכמה גורמים, ובהם האם החברה תחלק דיבידנד לפני החתימה. פרטנר חילקה בארבע השנים האחרונות דיבידנדים בסך של קרוב למיליארד דולר.

 

בפימי סירבו להתייחס לדברים. תומר יעקב, מנכ"ל UBS ישראל, סירב להגיב על הידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x