דאו ג'ונס השלים עליה שבועית של 3%
התשואות על אג"ח ממשלתיות עלו ומשקפות ציפיות לעליית ריבית עוד השנה; דאו ג'ונס ניתר ב-34% מאז ה-9 למרץ - הראלי החזק ביותר ממאי 1932
שוק המניות בוול סטריט ננעל היום במגמה מעורבת. מדדי המניות קיבלו רוח גבית מנתוני התעסוקה שהתניעו ציפייה מחודשת לשוק שורי. מנגד, ירידה גדולה מהצפוי באשראי הצרכנים בארה"ב שפורסמה לקראת הסגירה הנמיכה הציפיות להמשך.
בשוק האג"ח התשואות עלו, ושיקפו ציפיות גבוהות יותר
למרות הדשדוש היומי, דאו ג'ונס ונאסד"ק השלימו ראלי שבועי מספר 14, ועלו בשיעורים של כ-3% וכ-4% בהתאמה. מאז השפל של מרץ, שוק המניות השלים כעת ראלי של 13 שבועות, כאשר רק הראלי שלאחר השפל הגדול היה חד יותר. ב-108 השנים האחרונות היו 18 מקרים של עליית הדאו ג'ונס מעבר ל-20%. האנליסט יו ג'ונסון: "אני יכול לומר בבטחון, כי הנתונים האלו מצביעים על תחילתו של השוק השורי". מאז ה-9 למרץ עד יום שישי האחרון, דאו ג'ונס ניתר ב-34%. זאת, בהשוואה לעליה של 40.8% ב-13 השבועות שלאחר ה-27 למאי, 1932. "רוב הסיכויים שבעוד 12 שבועות המדד יעלה בעוד 3.8%", סיכם ג'ונסון.
מדד S&P 500 ירד היום ב-0.25% ל-940 נקודות, נאסד"ק השיל 0.03% לרמה של 1,849 נקודות ומנגד, דאו ג'ונס הוסיף 0.15% לרמה של 8,763 נקודות.
בשוק האג"ח הממשלתיות, התשואות עלו. התשואה על אג"ח ממשלתית ל-10 שנים עלתה ב-0.14 נקודות בסיס לרמה של 3.862% - הרמה הגבוהה ביותר מזה חצי שנה. בשוק המט"ח הדולר התחזק מול הין והיורו. בשוק האנרגיה, מחירה של חבית למסירה בחודש יולי ירד ב-0.5% ל-68.44 דולר.
מאקרו:
קצב האבטלה בארה"ב זינק בחודש החולף לשיא של 26 שנה - 9.4%. זאת, כאשר 345 אלף עובדים פוטרו. הירידה במספר תלושי המשכורת הינה הקטנה ביותר מאז ספטמבר, ונמוכה בהרבה יותר מאשר התחזית, שציפתה לאובדן של חצי מיליון מקומות עבודה.
במקביל, פורסם כי אובדן מקומות העבודה במרץ ואפריל תוקן כלפי מעלה ב-82 אלף. עם זאת, הנתונים לא היו חד משמעיים. בעוד שבסקר העסקים אובדן מקומות העבודה היה נמוך מהצפוי, בסקר נפרד של משקי הבית נראה שהאבטלה עלתה מעבר לציפיות.
האבטלה עלתה ב-787 אלף איש במאי, לרמה של 14.5 מיליון בני אדם - הרמה הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 1983. החוזים על הנפט טפסו מעל 70 דולר לחבית במהלך המסחר, אבל בסופו של דבר ירדו חזרה.
לצד דו"ח מצב של היקף התעסוקה, פורסם היום מדד הפריון בארה"ב, שהצביע על עליה חדה מהצפוי ברבעון הראשון של השנה. זאת, לאחר שהמיתון אילץ חברות להקטין הוצאות, באמצעות הגדלת התפוקה מהעובדים שנותרו. הפריון, מדד לתפוקת העובד לשעה, עלה בקצב שנתי של 1.6%, כך לפי נתונים מעודכנים של משרד העבודה האמריקאי שפורסמו היום (ו'). עלות העבודה עלתה ב-3%, לאחר עלייה של 5.1% בסוף 2008.
לקראת סוף המסחר, פורסם כי אשראי הצרכנים נפל ב-15.7 מיליארד דולר באפריל כאשר משקי הבית המשיכו לצמק את צריכתם באשראי נוכח המיתון. זוהי הירידה השניה בגודלה מאז ומעולם, לאחר שבמרץ ירד אשראי הצרכנים ב-16.6 מיליארד דולר. הירידה באפריל היתה חריפה יותר מהערכות מוקדמות, שציפו לנפילה של 6 מיליארד דולר בלבד.
מניות:
חברת המחשבים אפל (AAPL) הוסיפה 0.6% על רקע דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, כי המנכ"ל והמייסד סטיב ג'ובס עשוי לחזור לעניינים לאחר שנעדר בשל מחלה קשה. יצרנית ה-iphone, ipod ומחשבי המקינטוש, דיווחה בינואר שג'ובס פרש לרגל חופשת מחלה. הוא מעורב בהכנות לוועידת הפיתוח של החברה ב-8 ליוני, בה עשוי להיחשף אייפון חדש.
סיטיגרופ (C) ירדה ב-1.68% לאחר שדווח, כי הרשות לביטוח פקדונות בארה"ב רוצה לטלטל ולשנות את צמרת החברה.
וול מארט אישרה רכישה עצמית של מניות בהיקף של 15 מיליארד דולר. המניה עלתה ב-0.4%.
בעולם:
הסנטימנט החיובי מארה"ב חילחל היום לאסיה, שם ננעל המסחר במגמה מעורבת עם נטייה לעליות, על רקע צפייה להיפוך מגמה בכלכלה העולמית וגם באירופה ננעל המסחר בעליות כאשר הפוטסי הוסיף 1.1% והקאק עלה ב-0.8%.
אתמול ננעל שוק המניות בארה"ב בעליות שערים, על רקע חידוש העליה במחירי האנרגיה שתידלק מניות כמו שברון ואלקואה. המלצות חיוביות לסקטור הפיננסי תרמו אף הן, ומניות הפיננסים הכפילו את שוויין מאז השפל של מרץ.