הבנק המרכזי האירופי הותיר את הריבית ללא שינוי
הריבית בגוש היורו נותרה על 1%. מוקדם יותר החליט הבנק המרכזי הבריטי להותיר את הריבית על כנה
בסיכומו של דבר, ההתלבטות במועצת הנגידים של הבנק המרכזי באירופה נסובה סביב השאלה האם לדבוק במדיניות דומה לזו של הבנק המרכזי הבריטי, לפיה שיעור הריבית קרוב עד כמה שאפשר לאפס ובמקביל לרכוש נכסים כדוגמת אגרות חוב ממשלתיות וקונצרניות על מנת להוציא את כלכלת גוש היורו מהמשבר החמור בתולדותיה.
למעשה, ידיו של טרישה כמעט כבולות על רקע חוקי האיחוד האירופי, האוסרים על הבנק המרכזי לקנות איגרות חוב ישירות מממשלות הגוש, כך שכל החלטה של טרישה לרכוש אג"ח ממשלתי בשוק החופשי עשויה להצית דיון שכותרתו מאיזו מדינה עליו לקנות את איגרות החוב, שכן לא מעט מדינות זקוקות להזרקות הון אלו.
ייתכן, שטרישה יכוון את מאמציו להארכת מועד הפרעון של ההלוואות לטווח קצר שנתן לבנקים המסחריים, על מנת להקל על המתחים בשווקים הפיננסים. 70% מהמימון התאגידי של גוש היורו מגיע מהבנקים, ולכן עד עתה התמקד הבנק המרכזי האירופי בהחיייאת תהליכי ההלוואה הבין בנקאיים: הוא הלווה לבנקים סכומים כסף בלתי מוגבלים לשישה חודשים וכעת, ייתכן שילווה סכומים נוספים. בטווח ארוך יותר, אולי אף יוריד את שיעור הריבית שהוא גובה מהם, על מנת לעודד אותם להלוות אחד לשני. בסוכנות הידיעות בלומברג מציינים כי בניגוד לארצות הברית או בריטניה, לבנק המרכזי האירופי אין גוף שעשוי לפצות אותו על הפסדים כתוצאה מהלוואות כושלות.
ההערכות היו שטרישה לא ירכוש נכסים בהיקף גבוה יותר, והויכוח בנושא זה הגיע עד לדרגים הגבוהים של ממשלות אירופה השבוע, עם הסתייגותה של קאנצלרית גרמניה אנג'לה מרקל מרכישת אגרות חוב על ידי הבנק המרכזי האירופאי בטענה שההיקף שלהן כבר מיצה את עצמו.
בקרב הבנק המרכזי עצמו, היו הדעות חלוקות, כרגיל. נציג גרמניה אקסל וובר הכריז שמכיוון שאין באופק סכנה דפלציונית, רכישת הנכסים כחלק ממהלך ההקלה הכמותית (Quantitative easing) להצפת השווקים הפיננסיים בכסף, הינה סיכון חסר טעם שעלול לזרוע את תחילת ניצניו של המשבר העתידי. נציגים בכירים של מדינות קטנות יותר החרות בגוש היורו כדוגמת סלובניה או קפריסין נקטו גישה אגרסיבית יותר וטענו שהבנק המרכזי צריך לרכוש יותר נכסים על מנת להילחם בתוקפנות במשבר הכלכלי. על פי הערכות קרן המטבע הבין לאומית, צפויה כלכלת גוש היורו להתכווץ ב-4.2% בשנה הקרובה, זאת לעומת תחזית של ירידה ב-2.8% בתמ"ג בארצות הברית ו-4.1% בבריטניה. בחודש שעבר הודיע טרישה שכל מהלך בו ינקוט הבנק המרכזי האירופאי יתואם עם קרן המטבע הבין לאומית. ברקע החלטת הריבית עליות שערים של עד אחוז אחד בבורסות אירופה.
לפני החלטת הריבית התחזק היורו אל מול היין היפני לרמה של 136.8 יין. היורו נסחר סביב 1.41 דולר.