$
בורסת ת"א

בלעדי: מלמד הוציא צו עיקול על הבתים של הירשברג

מיכאל הירשברג נתן ליוסף מלמד, שותפו לשעבר בחברת מלרג, צ'ק של 1.6 מיליון שקל. הצ'ק חזר עקב היעדר כיסוי

תומר קורנפלד 09:4326.03.09

עליית מדרגה נוספת בסכסוך בין שני השותפים לשעבר בניהול חברת קבלנות התשתיות מלרג - מיכאל הירשברג ויוסף מלמד. ל"כלכליסט" נודע שמלמד הגיש בקשה למתן צו עיקול על נכסיו של מיכאל הירשברג, בעל השליטה ומנכ"ל החברה, לאחר שצ'ק של 1.59 מיליון שקל שנתן למלמד חזר בשל היעדר כיסוי בחשבונו הפרטי של הירשברג.

 

את הבקשה, שאושרה, הגיש מלמד באמצעות משרד עו"ד סלפוי־מעוז ושות', ובמסגרתה הצליח לשים ידו על חלק מנכסיו של הירשברג, בהם שני בתים שבבעלותו בהרצליה פיתוח (אחד שבו הוא מתגורר, ואחד הנמצא בשלבי בנייה), מכונית המרצדס שברשותו, המשכורת החודשית המשולמת לו על ידי מלרג וכל דיבידנד עתידי שיחולק לו על ידי החברה.

 

ביתו של הירשברג בהרצליה פיתוח, הנמצא בשלבי בנייה ביתו של הירשברג בהרצליה פיתוח, הנמצא בשלבי בנייה

 

בעקבות הבקשה הוקצבו להירשברג 20 יום להגיב לצו העיקול. רק לאחר תהליך משפטי יוכל מלמד לקבל לידיו את הנכסים המעוקלים של הירשברג. צעד זה של מלמד משעבד למעשה את נכסיו של הירשברג לידיו, ומונע מהירשברג את האפשרות למכור אותם לצד שלישי.

 

הירשברג ומלמד, שהקימו יחד את מלרג, מנהלים סכסוך עסקי זה כמה שנים. את השליטה בחברה רכש הירשברג ממלמד בדצמבר 2007 לפי שווי של 165 מיליון שקל. הצדדים הפקידו את יישום הליך ההיפרדות בידי בורר. כחלק מן ההסכם ביניהם העביר הירשברג למלמד כ־33 מיליון שקל, וסוכם שהירשברג ישלים את יתרת הסכום בתוך כשנה (כ־46 מיליון שקל). בעקבות צניחה של יותר מ־80% במחיה המניה, נוצר קושי עבור הירשברג להכניס שותף לחברה במקומו של מלמד, או להשיג מימון לתשלום יתרת הסכום שהוא חייב.

 

סמוך לתום השנה עבר הדיון לבית המשפט, כאשר הירשברג, מצדו, הגיש שתי תביעות נגד מלמד. בתביעה הראשונה ביקש הירשברג לפסול את הבורר. שופטת בית המשפט המחוזי הילה גרסטל פסקה בשבוע שעבר כי הבורר ימשיך בתפקידו וביקרה את התנהלותו של הירשברג. באותו הדיון שנערך בבית המשפט טען הירשברג שהצ'ק ניתן למלמד בטעות. בית המשפט קבע שניתנה להירשברג האפשרות להחליף את הצ'ק, אך הוא לא עשה כן.

 

התביעה השנייה שהגיש הירשברג טענה כי מלמד ביצע רמייה בתוצאות הכספיות של מלרג, צעד שהוביל את מלרג לתקן את תוצאותיה הכספיים רטרואקטיבית לתחילת 2007. מהלך זה, שהושלם בדצמבר האחרון, הקטין את ההון העצמי של החברה בכ־10 מיליון שקל. בעקבות האירוע הקימה מלרג ועדת ביקורת שפרסמה אתמול את ממצאיה. הוועדה הסיקה כי מלמד הסתיר מסמכים מהחברה החיצונית שבדקה את הפרויקטים של מלרג, באופן שהעלה את הרווחיות שלהם.

הירשברג סירב להגיב לידיעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x